دبیر کمیته کشوری کرونا:
بستریهای کرونایی در ایران به بیش از ۳۰۰ نفر رسید/ شناسایی بیماری آبله میمونی در ترکیه و امارات
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه روند کرونا در بیش از 110 کشور جهان افزایشی است، گفت: ویروس غالب جهان در حال حاضر، BA.4 و BA.5 است البته در هند، زیرسویه BA.2.75 شناسایی شده که سازمان جهانی بهداشت، موارد آن را رصد می کند.
به گزارش ایلنا، حمیدرضا جماعتی در حاشیه هفتاد و دومین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا گفت: روند مبتلایان، بستریها و اندکی هم مرگ و میر بیماران کووید19 در کشورهای جهان رو به افزایش است به گونهای که در 4 منطقه از 6 منطقه سازمان جهانی بهداشت این افزایش موارد، گزارش شده است.
وی افزود: در روزهای اخیر موارد ابتلا به کرونا در کشور به بیش از دو هزار و بستریهای جدید به حدود 300 نفر رسیده بنابراین توصیه کمیته علمی این است که حتی در فضاهای باز که افراد، تجمع دارند و همچنین در فضاهای بسته و وسایل نقلیه عمومی مانند هواپیما، مترو، قطار و اتوبوس حتما در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی، ماسک هم استفاده شود.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به مصوبه کمیته ملی واکسن مبنی بر تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا، گفت: افراد بالاتر از 18 سال که بیشتر از 6 ماه از آخرین تاریخ تزریق شان می گذرد، میتوانند نوبت یادآور واکسن(سوم و یا چهارم) را تزریق کنند. همچنین گروه سنی 12 تا 18 سال که نقص سیستم ایمنی و بیماری های زمینه ای دارند، می توانند نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.
جماعتی تصریح کرد: باتوجه به شرایط کشور، مناسبتهای پیش رو، بازگشایی مراکز آموزشی و شیوع زیرسویه های اُمیکرون در کشور به ویژه BA.5 که بر اساس گزارش های انستیتو پاستور ایران، حدود 35 تا 40 درصد موارد کنونی ویروس در گردش کشور، از نوع BA.5 است، باید رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و تزریق نوبت یادآور، همچنان مورد توجه جامعه باشد.
وی با بیان اینکه بنظر میرسد که زیرسویه BA.5 بیشتر از سایر زیرسویه های اُمیکرون در کشور در گردش باشد، ادامه داد: قدرت سرایت زایی این زیرسویه بسیار بالا است اگرچه شدت بیماری زایی، میزان درگیری ریه و مرگ و میر آن بر اساس گزارش های مجامع بینالمللی، کمتر از سویههای قبلی از جمله دلتا است اما باتوجه به عوارض بعد از کرونا، باید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و تزریق نوبت یادآور واکسن تمرکز کنیم تا شدت بیماری افراد و گردش ویروس در جامعه کمتر شود.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به نقش پروبیوتیکها در کووید19، گفت: مطالعات انجام شده نشان داده که در برخی کشورها مانند کره جنوبی، پروبیوتیکها در کنار سایر درمانها میتواند نقش مهمی در بهبود وضعیت بیماران کووید19 داشته باشد.
وی افزود: در کشور ما مصرف آنتی بیوتیک ها بی رویه است که موجب بهم خوردن میکروارگارنیسم های روده ای می شود، مصرف پروبیوتیک ها می تواند در تنظیم سیستم ایمنی و کمک به درمان و پیشگیری از بیماری های عفونی از جمله کووید19، تاثیر داشته باشد؛ بنابراین توصیه می شود که مصرف لبنیات و داروهای حاوی پروبیوتیک، مورد استفاده قرار گیرد.
جماعتی به افزایش موارد ابتلا به آبله میمونی در جهان اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت باتوجه به افزایش موارد این بیماری در دنیا که بر اساس آخرین آمارها، بیش از 8 هزار و 200 مورد بوده، هشدار داده و در کشور ما هم باتوجه به شناسایی این بیماری در ترکیه و امارات، باید گوش به زنگ باشیم.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در خصوص علائم زیرسویه BA.5 گفت: این زیرسویه، علائم اختصاصی ندارد و همانند سایر زیرسویه های اُمیکرون با علائم سیستم تنفسی فوقانی و تب، لرز، ضعف، گلودرد، عطسه و سرفه بروز می کند. زیرسویه BA.5 در افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند و یا افرادی که واکسینه نشده و سن بالا دارند، حتی می تواند منجر به بستری و یا مرگ و میر شود.