رئیس سازمان امور دانشجویان:
جذب دانشجویان خارجی، روند بینالمللی شدن دانشگاهها را سرعت میبخشد
جذب دانشجویان بینالمللی روند بینالمللی شدن دانشگاهها را سرعت میبخشد و دانشگاهها برای رشد و پیشرفت و ارتقای جایگاه خود نیاز دارند این مهم را از اولویتهای اصلی خود قرار دهند.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، هاشم داداشپور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در مراسم امضاء تفاهمنامه برگزاری جشنواره بینالمللی فرهنگ ملل با دانشگاه بینالمللی امام خمینی «ره» قزوین، گفت: دانشگاههای ایران با توجه به ظرفیتهایی که به برکت انقلاب اسلامی کسب کردهاند، قابلیت بینالمللی شدن را دارند.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: یکی از مسیرها برای تحقق مرجعیت علمی و بیانیه گام دوم انقلاب و نیل به سند چشمانداز ۲۰ساله و کسب مقام اول علمی در سطح منطقه، جذب دانشجویان بینالملل از کشورهای مختلف جهان است.
وی با اشاره به سیاست کشورهای مختلف در جذب دانشجویان بینالملل تصریح کرد: برخی دولتها با نگاه اقتصادی، برخی با اهداف علمی، آموزشی و برخی نیز سیاسی و یا فرهنگی به جذب دانشجویان بینالمللی میپردازند، نگاه جمهوری اسلامی ایران با توجه به رسالت و گفتمانی که دارد، به صورت نگاه ترکیبی بوده و علاوه بر موضوع فرهنگی، حوزه اقتصاد و سیاست و علم را نیز در این رابطه از اولویت برخوردار کرده و با این رویکرد به جذب دانشجویان بینالملل اهتمام ورزیده است.
دکتر داداشپور اهتمام به ساخت خوابگاههای متاهلی برای دانشجویان بینالملل را از اولویتهای سازمان عنوان کرد و گفت: باید با حمایت خیرین محترم و به منظور رفع دغدغههای دانشجویان متاهل داخلی و خارجی، ساخت و تجهیز خوابگاهها را به سرعت دنبال کنیم و این موضوع در برخی دانشگاهها آغاز شده و انتظار این است که سایر دانشگاهها نیز ساخت خوابگاههای متاهلی را در دستور خود قرار دهند.
رئیس سازمان امور دانشجویان در پایان از دانشگاه بینالمللی امام خمینی «ره» درخواست کرد تا موضوع آموزش زبان فارسی دانشجویان بینالملل را به نحو مطلوب استانداردسازی نموده و الگویی برای همه دانشگاههای کشور در این زمینه باشد.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام خمینی «ره» بر اساس ماموریت و اساسنامهای که در زمان تاسیس تنظیم شده، باید دانشجویان بینالملل باشند، از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرد تا در اختصاص بودجه به این دانشگاه، این موضوع را در نظر داشته باشد و دانشگاه را در رسیدن به اهداف و ماموریتهای تعریف شده کمک کند.
داداشپور جشنواره فوق را عمقبخشی در ارتباطات فرهنگی ملل در بستر فرهنگ غنی ایران _اسلامی توصیف کرد و گفت: دانشجویان در عرصههای هنرهای تجسمی، متون ادبی، صنایع دستی، غذای محلی و فرهنگ، تاریخ با هم رقابت خواهند پرداخت.
سید علی قاسم زاده رئیس دانشگاه امام خمینی «ره» نیز در این مراسم گفت: اکنون این دانشگاه ۷ هزار و ۶۰۰ دانشجو دارد و یکی از مهمترین اهداف ما در دانشگاه امام خمینی «ره» این است که بتوانیم در کنار پیوست فرهنگی که برای تربیت دانشجویان تراز انقلاب ایجاد میکنیم، زبان فارسی ایرانی اسلامی را هم داشته باشیم. دانشگاه امام خمینی «ره» ظرفیتهای بسیاری دارد و با حمایت وزارت علوم میتواند گامهای بلندتری را بردارد.
وی با قدردانی از رئیس سازمان امور دانشجویان در انتخاب دانشگاه بینالمللی امام خمینی «ره» قزوین برای برگزاری جشنواره ملل، افزود: امیدواریم با برگزاری چنین برنامههایی و نیز تقویت کمی و کیفی دانشگاه در رسیدن به اهداف و اساسنامه دانشگاه مبنی بر اینکه دانشگاه باید ۶۰ درصد دانشجوی بینالملل داشته باشد، دست یابیم.
گفتنی است؛ در زمان برگزاری جشنواره ملل، کارگاههای دانشافزایی و مهارتافزایی ویژه دانشجویان بینالمللی برگزار خواهد گردید و دانشجویان از اماکن گردشگری شهر قزوین بازدید خواهند داشت.
این جشنواره بینالمللی هیجده تیرماه سال جاری به مدت چهار روز به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی «ره» قزوین برگزار خواهد شد.