وزیر آموزشوپرورش مطرح کرد:
لزوم تربیت مربیان متخصصی در حوزه فناوری
وزیر آموزش و پرورش در نشست «قرارگاه حکمرانی آموزش و پرورش در تربیت فناورانه» گفت: زمینه تعلیم و تربیت فناورانه وجود دارد اما پیشنیاز انجام این کار تقویت بعد حکمرانی آموزش و پرورش است.
به گزارش ایلنا از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری در نشست قرارگاه حکمرانی آموزش و پرورش در تربیت فناورانه که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، با تبریک دهه کرامت اظهار کرد: نظام تربیتی ما در طول زمان مورد هجمههای مختلفی قرارگرفته است که بیشتر این هجمهها، از جانب افرادی بوده که به آموزش دولتی اعتقاد نداشتهاند و اکنون نیز میتوان آثار این افراد را در بدنه آموزش و پرورش مشاهده کرد. این افراد همواره سعی در نفی بعد حاکمیتی آموزش و پرورش دارند.
وزیر آموزش و پرورش بابیان اینکه زمینه تعلیم و تربیت فناورانه وجود دارد، اما پیشنیاز انجام این کار تقویت بعد حکمرانی آموزش و پرورش است، اظهار کرد: با حرکت آموزش و پرورش، توسعه و پیشرفت ایجاد میشود، لذا باید گرانیگاه فعالیتهای توسعهای در کشور، آموزش و پرورش باشد.
وی با بیان اینکه باید زمینه بروز، ظهور و کشف استعدادهای دانش آموزان شناسایی شود، اظهار کرد: بهترین محتوا برای دانش آموزان، سادهترین آنها است، لذا باید با استفاده از تحقیق و ارتباط بین علوم مختلف بهترین محتوا برای دانش آموزان تهیه و ارائه شود.
وی با تأکید بر استفاده از مدلهای ترکیبی آموزش، ادامه داد: دورههای آموزشی باید برای معلمان ارائه شود و جاذبه این دورهها باید بهگونهای باشد که معلمان از دورههای آموزشی استقبال کنند. در حوزه فناورانه هم باید با استفاده از شبکهسازی، معلمانی در سطح کشوری تربیت و در سطح استانی توزیع شوند و این معلمان، معلمانی در سطوح استانی را تربیت کنند و روش شبکهسازی تا پایینترین سطح ادامه یابد و در این مورد باید از ظرفیت مراکز تربیتمعلم برای شبکهسازی استفاده کرد.
وی بر صدور گواهینامههای معتبر برای آموزشهای ضمن خدمت تأکید و عنوان کرد: باید مربیان متخصصی در حوزه فناوری تربیت شود و با استفاده از ظرفیت نمایشگاهها، پژوهش سرا و مراکز آموزشی، دستاوردهای تربیتی در این حوزه معرفی شود.
عضو کابینه دولت مردمی بر استفاده از ظرفیتهای شبکه شاد تأکید کرد و گفت: شبکه شاد باید محلی برای معرفی استارت آپها باشد و هر فعالیتی در فضای مجازی در این شبکه معرفی شود.
وی در پایان گفت: قرارگاه حکمرانی آموزشوپرورش در تربیت فناورانه، مهمترین قرارگاهی است که در آموزش و پرورش داریم، البته نتایج فعالیتهای این قرارگاه بهصورت نرمافزاری است و برای مشخص شدن نتایج این فعالیتها به زمان احتیاج است.
شایان ذکر است؛ توسعه پوشش تحصیلی حداکثر و رفع کاستیهای در ارائه خدمات پایه مدارس با روشهای مبتنی بر فناورانه ازجمله راهبردهای، قرارگاه حکمرانی آموزش و پرورش در تربیت فناورانه است.