خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

فرسودگی کامل ۴۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی علوم پزشکی/ توضیح درباره چرایی کمبود فضا برای اسکان دانشجویان

فرسودگی کامل ۴۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی علوم پزشکی/ توضیح درباره چرایی کمبود فضا برای اسکان دانشجویان
کد خبر : ۱۲۳۷۷۴۰

مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: از نزدیک به ۴۲۹ باب ساختمان خوابگاهی که در دانشگاه علوم پزشکی کشور داریم، حدود ۴۰ درصد آنها واقعا در شرایط فرسودگی کامل هستند و باید کامل تجهیز شوند.

«حمیدرضا اشراقی» مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌ها بخصوص دانشگاه علوم پزشکی زابل که طی چهار ماه اخیر شاهد دو آتش سوزی بوده است، به خبرنگار ایلنا گفت: من از اتفاقاتی که آنجا افتاده است، اطلاعات کاملی دارم. باتوجه به اینکه روبه فصل گرما هستیم و برخی مناطق که گرمسیرتر هستند، زودتر از نقاط دیگر نیازمند استفاده از وسایل سرمایشی هستند، دانشجویان به‌صورت همزمان وسایل سرمایشی را به کار انداخته‌اند و به برق ساختمان خوابگاه فشار آمده و دچار آتش‌سوزی شده است. 

اشراقی تصریح کرد:‌ نزدیک به ۴۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی ما در شرایط فرسودگی کامل هستند و ۴۴ درصد آن‌ها نیاز به بهسازی و تجهیز دارند یعنی از نزدیک به ۴۲۹ باب ساختمان خوابگاهی که در دانشگاه علوم پزشکی کشور داریم، حدود ۴۰ درصد آنها واقعا در شرایط فرسودگی کامل هستند و باید کامل تجهیز شوند. در چنین شرایطی و با وجود فرسودگی به شبکه برق خوابگاه‌ها فشار می‌آید و با توجه به اینکه دانشگاه‌ها حضوری شدند، تعدادی از ساختمان‌هایی که قبل از کرونا کاربری خوابگاهی داشتند و متعلق به بخش خصوصی بودند به دلایلی تغییر کاربری دادند و امکان استفاده از محیط خوابگاه برای ما فراهم نیست به همین دلایل در برخی شهرها مثل زابل یا بم که کمبود امکانات داریم، همکاران ما با حضوری شدن دانشگاه‌ها ساختمان‌های دیگری را اجاره کرده‌اند که شاید این ساختمان‌ها از نظر تجهیزات بیشتر مسکونی بوده‌اند و امکان بهره‌بردای خوابگاهی کمتری دارد. 

مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد:‌ در این شرایط دانشجویان وقتی از  وسایل سرمایشی استفاده می‌کنند، به برق ساختمان خوابگاه (دانشگاه زابل) فشار آمده و دچار آتش سوزی شده است. 

او در پاسخ به این سوال که با توجه به وجود نام برخی خوابگاه‌های دانشجویی در بین اسامی ساختمان‌های فرسوده و خطرناک، برای جلوگیری از حادثه در این اماکن چه اقداماتی باید انجام شود، توضیح داد: اگر ساختمان خوابگاه، ملکی و در اختیار دانشگاه باشد تدبیری در حوزه فنی و مهندسی دانشگاه‌ها با همکاری حوزه‌های مرتبط انجام می‌دهیم، اما اگر ساختمان خوابگاه‌ها اجاره‌ای باشند، همکاران ما باید در جهت تغییر و جابه جایی ساختمان‌ها به ساختمان‌های بهتر اقدام کنند. 

اشراقی در مورد اینکه آیا مشغول شناسایی ساختمان‌های خوابگاهی خطرناک هستند یا خیر، گفت: بله، در مورد تعداد این ساختمان‌ها رقمی که ابتدا بیان کردم رقم متقنی هست که در واقع وضعیت موجود خوابگاه‌های ماست. اقدامات کارشناسی صورت گرفته است، اما در کنار این مشکلات و حساسیت‌ها و نگرانی‌هایی که نسبت به این ساختمان‌ها به وجود آمده، ما مجددا اقدامات کارشناسی دقیق‌تری برای پیگیری این موضوع انجام می‌دهیم. 

او در پایان در مورد نارضایتی دانشجویان برخی دانشگاه‌ها مثل دانشگاه علوم پزشکی زابل از کمبود محل اسکان، گفت: در دو سال اخیر دانشجوها با ظرفیت ۳۰ تا ۳۵ درصد از خوابگاه‌ها استفاده می‌کردند، خوابگاه‌های ملکی ما جوابگوی نیاز دانشجوهای ما بود، اما بخش خصوصی در ایام کرونا به دلیل‌ عدم استفاده دانشگاه‌ها، در ساختمان‌ها تغییر کاربری ایجاد کردند و یا آن ساختمان‌ها را به نهادها و سازمان‌های دیگر واگذار کردند بنابراین شرایط جدید می‌طلبد که همکاران ما بررسی کارشناسانه‌ای داشته باشند و سال تحصیلی بعد را با شرایط بهتری آغاز کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز