تصویب تشکیل سازمان فناوریهای نوین شهرداری با وجود ابهامات
اعضای شورای شهر تهران پس از سه جلسه بررسی علنی و یک جلسه بررسی غیرعلنی به تشکیل سازمان فناوریهای نوین شهرداری رای مثبت دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان جلسه امروز شورای شهر تهران ادامه بررسی لایحه «اصلاح ساختار معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران» در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در توضیح این لایحه گفت: این موضوع دو بار در جلسات مطرح شد و بعد از جلسه هم اندیشی که برگزار شد آنچه که قبلا ارائه کردیم بند دال است که به شهرداری تهران اجازه داده شود سازمان فناوریهای نوین را زیر نظر شهردار تهران تاسیس و اساسنامه آن را طی یک ماه به شورا ارائه کند.
او ادامه داد: الان نیز دوستان پیشنهاداتی را در ادامه بحث جلسات قبلی دارند.
پرویز سروری با اشاره به اینکه در جلسه هم اندیشی مباحث به صورت کامل مطرح شد گفت: اگر کسی پیشنهادی دارد ارائه دهد.
احمد صادقی درباره این لایحه گفت پیشنهادی که از کمیسیون آمده است هنوز ابهاماتی دارد و پیشنهاد من این است که آنچه که در جلسه هم اندیشی مطرح شد در قالب یک پیشنهاد مطرح و به رای گذاشته شود.
صادقی در ادامه با قرائت پیشنهاد خود گفت: شهرداری تهران مکلف است طی مدت یک ماه اساسنامه سازمان را به شورا ارائه کند.
حبیب کاشانی در واکنش به پیشنهاد صادقی گفت: این پیشنهاد می گوید که همین سازمان با یک شاخ و برگ دیگر ایجاد شود و فرقی با لایحه شهردار ندارد.
ناصر امانی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: اینکه گفته شود مشروط به اینکه با حفظ تعداد سازمان و نیرو، ایجاد شود هیچ ضمانت اجرایی ندارد. سازمان فناوری اطلاعات ۸۰۰ نیرو و ۸ معاونت دارد و شما با این مصوبه ۲۰ سازمان شهرداری را تبدیل به ۲۱ سازمان میکنید.
او ادامه داد: با این مصوبه شهرداری تهران تنها سازمانی است که دو سازمان مشابه با وظایف مشابه و بعدا با وظایف متقاطع خواهد داشت و این یک نقطه ضعف از ما در تاریخ ثبت خواهد شد و یک سازمان به سازمانهای دیگر شهرداری اضافه خواهد شد.
سید جعفر تشکری هاشمی در مخالفت با این لایحه گفت: افزایش تعداد پستهای سازمانی تنها دغدغه ما در این لایحه نیست مسئله ما این است که در تمام معاونتها وظیفه فناوری نو در حال اجرا است و با این تصمیم تمام وظایف معاونتها را به هم میریزیم.
او اضافه کرد: در این سالها در اجرای بسیاری از طرحها و اقدامات بر اساس فن آوریها و نوآوریها عمل شده و اگر بخواهیم این وظایف را از معاونت ها، سازمانها و شرکتها بگیریم بهم ریختگی و آشفتگی را در شهرداری تهران شاهد خواهیم بود.
تشکری هاشمی افزود: در شرایطی که پایتخت با معضلات بسیاری روبروست چه ضرورتی دارد که به خاطر پافشاری بر راه اندازی یک سازمان همه معضلات شهر را معطل بگذاریم؟ راه اندازی این سازمان هیچ دردی را از دردهای این شهر دوا نخواهد کرد، شهرداری و پرسنل را در یک موضع انفعالی قرار خواهد داد. خلاقیت و نوآوری را از واحدها خواهد گرفت و معلوم نیست چرا باید چنین هزینههای بیجهتی به شهر و مردم شهر وارد شود؟
مهدی عباسی نیز در واکنش به این پیشنهاد گفت: چطور به لایحهای رای دهیم که ابهامات فراوانی دارد؟ من در جلسه یکشنبه بودم تا پاسخ سوالاتم را بگیرم اما ابهامات برطرف نشد.
علی اصغر قائمی نیز در واکنش به این پیشنهاد گفت: لایحه شهرداری دو بخش دارد که در یک بخش آن فاوا را ذیل نظر مستقیم شهرداری قرار میدهد و درباره آن مخالفتی نداریم و به آن رای مثبت میدهیم. اما با توجه به بحثهای جلسات اخیر پیشنهاد میکنم به دلیلعدم ایجاد موازی کاری ماموریت نوآوری را به سازمان فعلی فناوری ابلاغ کنیم و این خواسته شهرداری تهران را تامین کنیم.
ناصر امانی در ادامه در تذکری گفت: برای ثبت در تاریخ میگویم اگر این پیشنهاد تصویب شود شهرداری تهران تنها سازمانی در کشور خواهد بود که دو سازمان مشابه با وظایف مشابه خواهد داشت و این مصوبه شورا یک نقطه ضعف عملکردی برای شورای ششم در تاریخ ثبت خواهد شد و یک سازمان به سازمانهای موجود با یک مصوبه چند خطی اضافه میکنیم.
به گزارش ایلنا در ادامه پیشنهاد احمد صادقی مبنی بر اینکه سازمان فناوریهای نوین زیر نظر شهردار تهران و با استفاده از ظرفیتهای تشکیلاتی و ساختاری موجود در شهرداری ایجاد گردد به رای گذاشته شد و پس از چهار جلسه بررسی با ۱۱ رای موافق به تصویب رسید.
اما پس از تصویب این رای اعضای شورای شهر به آن انتقاد داشتند. تشکری هاشمی گفت که هنوز لایحه را بررسی نکردیم و پیشنهاد شما قرار است به متن لایحه اضافه شود که صادقی در واکنش گفت این لایحه دو قسمت داشت که یک قسمت تکلیف سازمان فاوای شهرداری تهران است و اصلا به رای گذاشته نشد.