در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
توضیح درباره اختلاف ۲۷ درصدی گزارش بودجهای شورا و شهرداری در سال ۱۴۰۰/ به شهرداری درباره پرداخت بموقع حقوق کارکنان تذکر دادیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره اختلاف ۲۷ درصدی گزارش بودجهای شورا و شهرداری در سال ۱۴۰۰ توضیحاتی را ارائه کرد.
«محمد آخوندی» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره اختلاف درآمد حاصل شده شهرداری در سال ۱۴۰۰ از سوی خزانهدار شوار و شهردار تهران اظهار کرد: نکته این است که خزانه دار شورا هزینه و درآمد شهرداری در ۱۱ ماهه منتهی به بهمن سال ۱۴۰۰ را گزارش دادند و توضیح نیز دادند که این گزارش یازده ماهه است و در کل سال همان گزارشی که آقای زاکانی اعلام کردند، ملاک خواهد بود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: گزارش مکتوب هنوز به دست کمیسیون نرسیده است و هر زمانی که به دست ما برسد، آن را در صحن ارائه میکنیم.
آخوندی در واکنش به اینکه با توجه به این اختلاف ۲۷ درصدی، یعنی این میزان از بودجه شهرداری در اسفند ماه بودجه محقق شده است؟ اظهار کرد: چیز خیلی عجیبی نیست چرا که در ماه آخر وصولیها و ثبتهای حسابداری انجام میشود و به نظر میرسد که اتفاق عجیبی نیفتاده و عدد درست است.
او درپاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه کارکنان شهرداری تهران در اسفندماه با تاخیر حقوق خود را دریافت کردند در حالی که شهرداری اعلام میکند با ایجاد خزانه واحد تاخیری در پرداخت حقوق کارکنان ایجاد نشده، توضیح داد: زمانی که مجموعه مدیریت شهری در دوره جدید تحویل گرفته شد مشکلاتی وجود داشت، اما در این مدتی که شهرداری را اداره کردند پرداختها تقریبا به موقع بوده و تلاش کردند که این کار را انجام دهند.
آخوندی ادامه داد: ممکن است در یک ماه پرداخت حقوق عقب افتاده باشد که ما به شهرداری تذکر دادیم. حتی به صورت موردی هم برای بعضی جاها که پرداخت حقوق به تاخیر افتاده تذکر دادم که به موقع پرداخت شود. طبیعتا مدیریت شهری نیز به دنبال این است که این کار را انجام دهد، اما بعضی وقتها مشکلاتی است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: در سال جدید از دوستان دعوت میکنیم که در کمیسیون با آنها صحبت کنیم و روند به گونهای باشد که مشکلی برای کارکنان بوجود نیاید.
او در پاسخ به اینکه چه مشکلاتی باعث شده تا حقوق پرداخت نشود، گفت: این را باید مسئولان شهرداری جواب دهند، اما مورد خیلی عجیبی نیست. در مجموعه دولت هم دیدیم که در بخشهایی در انتهای سال ممکن است چنین اتفاقی رخ دهد. تا جایی که دنبال کردیم در حال تلاش هستند، اما برخی جاها مشکلاتی وجود داشت.
آخوندی اضافه کرد: برای مثال در برخی جاها در قراردادهای نیروهای حجمی موانعی وجود داشت که مانع پرداخت به موقع حقوق شده بود که دوستان در شهرداری سعی کردند این مساله را اصلاح کنند. در مجموع روند به گونهای بوده که پرداخت حقوق مناسب و به موقع باشد، اما بعضی وقتها مشکلاتی بوده که ما پیگیری کردیم و تذکر دادیم و امیدواریم مشکلات امسال کمتر باشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در پاسخ به سوال دیگری درباره عملکرد شهرداری در افزایش سهم درآمدهای پایدار در ادوار مختلف مدیریت شهری اظهار کرد: در لایحه پیشنهادی شهرداری برای سال ۱۴۰۱ سهم درآمدهای ناپایدار را کاهش دادیم. برای مثال در حوزه شهرسازی پیشنهاد شهرداری حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان درآمد ناپایدار در نظر گرفته شده بود که آن را به حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان کاهش دادیم.
آخوندی اضافه کرد: در صورتی که در بحث مالیات بر ارزش افزوده شاهد افزایش نسبت به سال گذشته هستیم و سهم درآمدهای پایدار نسبت به لایحه پیشنهادی شهرداری در سال جاری و گذشته بیشتر شده است. افزایش درآمدهای پایدار کار سختی است، اما این رویکرد هم در شهرداری و هم در شورای شهر وجود دارد و نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر در حال اتفاق افتادن است و این موضوع را مدام دنبال میکنیم که شهرداری راههای جدیدی را برای افزایش سهم درآمدهای پایدار شهرداری ارائه دهد.