در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
توضیح درباره بهرهمندی مددجویان از طرح معافیت آب، برق و گاز
مدیرکل خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) درباره جزییات استفاده از طرح معافیت آب، برق و گاز برای مددجویان توضیحاتی ارائه کرد.
"حمیدرضا علی اکبری" مدیرکل خدمات مددکاری کمیته امداد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین اقدامات انجام شده در خصوص اجرای طرح معافیت آب، برق و گاز برای مددجویان کمیته امداد گفت: اطلاعات مددجویان به صورت متمرکز و کشوری و همچنین در شهرستانها و استانها نیز به صورت جزیی جمع آوری و تحویل ادارات مرتبط یعنی گاز، آب و برق داده شده است.
وی ادامه داد: لازم است که در این حوزه به منظور اینکه نزدیک به پایان سال هستیم مددکاران توجیهات لازم را برای مددجویان داشته باشند و اطلاعات مددجویان سریعتر جمع آوری شده و به نهادهای مرتبط ارائه شود. البته اقداماتی در این مدت صورت گرفته است و تاکنون بخش اعظمی از این اطلاعات جمع آوری شده است و به شرکت گاز، آب و فاضلاب و برق تحویل داده شده است. در حال حاضر نیز همکاران ما در استانها در حال تبادل اطلاعات هستند.
مدیرکل خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه این قانون از ابتدای سال قابلیت اجرا داشته و این حق برای کسانی که از این طرح بهرهمند میشوند محفوظ خواهد بود و حق کسی در این زمینه ضایع نمیشود، گفت: این قانون برای سال ۱۴۰۱ نیز تمدید شده است و در لایحه بودجه پیش بینی شده است و لازم است که زیرساختهای لازم به منظور نحوه بهینه تبادل اطلاعات آماده شود تا دغدغهای در این زمینه وجود نداشته باشد. البته در حوزه آب و فاضلاب هنوز آیین نامه اجرایی نداریم، اما اطلاعات ما آماده است و به محض اینکه آیین نامه اجرایی بیاید میتوانیم از این ظرفیت قانونی نیز بهرهمند شویم.
علی اکبری همچنین درباره تدابیری که برای مددجویان مستاجر برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: قانون در نظر گرفته شده برای مددجویان مستاجر و مددجویانی که در طول سال مجبور به جابجایی منزل هستند و یا افرادی که در منزل دیگران مانند خیرین یا بستگانشان ساکن هستند نیز تدابیری اندیشیده است. همچنین افرادی که به صورت مجتمع در یک منزل مسکونی زندگی میکنند یعنی در منزلی ساکن هستند که یک کنتور گاز یا آب مشترک وجود دارد، میتوانند از این ظرفیت قانونی استفاده کنند.
او ادامه داد: حتی خانوارهایی که در مجتمعها ساکن هستند مانند مددجویانی که در مسکن مهر ساکن هستند؛ میتوانند از این تخفیفات قانونی استفاده کنند. مستاجرین نیز از زمان شروع سکونت میتوانند از این ظرفیت استفاده کرده و از تخفیفات لازم بهرهمند شوند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره نحوه اجرای این قانون گفت: شیوه نامهای برای این قانون در نظر گرفته شده است البته نحوه اعمال تخفیفات در اختیار شرکتهایی است که این خدمات را ارائه میدهند.
مدیرکل خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: البته در آیین نامه شرکت برق آمده است که مشترکان با ۵۰ درصد حداقل مصرف معاف میشوند. حداقل مصرف ۲۰۰ کیلووات است و ۵۰ درصد آن ۱۰۰ کیلووات است و با توجه به شرایط زندگی افراد تحت پوشش هنوز مشخص نشده است که به چه میزان میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و با توجه به اینکه هنوز وارد فاز اجرا نشدهایم و قبضی برای مددجویان ما صادر نشده است بنابراین ما هنوز نمیدانیم چه تعداد مددجو از این ظرفیت استفاده میکنند. در خصوص شرکت آب هم هنوز آیین نامه اجرایی ابلاغ نشده است.
علی اکبری خاطرنشان کرد: اما اطلاعات تبادل شده با شرکت گاز در سطح ملی و تدوین دستورالعملهای اجرایی انجام شده و انشالله به زودی شاهد قبضهای جدید برای مددجویان صادر میشود و در اولین قبوض صادره نتیجه این اقدام و تخفیفاتی که شامل مددجویان میشود را خواهیم دید و مشخص میشود که چه تعداد از مددجویان به چه صورتی میتوانند از این تخفیفات قانونی بهرهمند شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نیاز است مددجویان برای بهره مندی از این معافیاتها به ادارات کمیته امداد مراجعه کنند، تصریح کرد: در تعامل صورت گرفته با شرکت گاز همه تلاشمان را کردیم که از رفت و آمد و تردد مددجویان جلوگیری کنیم ما تلاش میکنیم تا براساس اطلاعاتی که خودمان در اختیار داریم اطلاعات مورد نیاز شرکتهای آب و فاضلاب، برق و گاز را تهیه کنیم و به صورت الکترونیک در اختیار آنها قرار دهیم تا در شرایط کرونا از رفت و آمد مددجویان جلوگیری کنیم و به منظور پیشگیری از تردد تلاش میکنیم تا اطلاعات را خودمان ارائه دهیم.
مدیرکل خدمات مددکاری کمیته امداد همچنین در پاسخ به این سوال که چه تعداد خانوار از این تسهیلات برخوردار میشوند، گفت: در مرحله اول و در تبادل اطلاعات با شرکت گاز کسانی میتوانند از این تسهیلات و فرصت قانونی استفاده کنند که در مناطقی ساکن باشند که گازکشی شده باشد ۵۱ درصد از مددجویان ما در روستاها زندگی میکنند و بخش اعظمی از مددجویان ما از عشایر هستند و از طرفی کپرنشینها و حاشیهنشینها امکان استفاده از این ظرفیت قانونی را ندارند چون گاز لوله کشی در اختیار ندارند. اما در بهترین شرایط پیش بینی ما این است که از دو میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد حداکثر ۸۰۰ هزار خانوار در مناطق گازرسانی شده هستند و از گاز لوله کشی برخوردار هستند و با توجه به دهکبندیهایی که در محدوده رنج مصرفی گاز در نظر گرفته میشود عده محدودی از این تخفیفات قانونی برخوردار میشوند.