خبرگزاری کار ایران

عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

بیشتر شرکت‌های شهرداری تهران زیان‌ده هستند/ ضرورتی به ادامه فعالیت برخی شرکت‌های نسل دوم نیست

بیشتر شرکت‌های شهرداری تهران زیان‌ده هستند/ ضرورتی به ادامه فعالیت برخی شرکت‌های نسل دوم نیست
کد خبر : ۱۱۹۸۸۴۷

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: در حال حاضر اکثر شرکت‌های شهرداری تهران زیان ده هستند و در شهرداری تهران نیز می‌دانند که اگر کمک‌های شهرداری نباشد، این شرکت‌ها اصلا امکان حیات ندارند.

«ناصر امانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت مالی غیرشفاف سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه و نظارت بر اقدامات آن‌ها توسط شورای شهر تهران گفت: سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری دو دسته هستند. یک دسته سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی هستند که ماموریت‌های شهرداری را انجام می‌دهند، مانند سازمان مدیریت پسماند، شهروند، اتوبوسرانی و شرکت مترو که حجم کار و فعالیت آن‌ها بزرگ است و اگر نباشند شهرداری با قواره فعلی و محدودیت‌هایی که فعلا دارد نمی‌تواند از پس ماموریت‌های خود بربیاید. 

او ادامه داد: چرا که آیین نامه مالی شهرداری به گونه‌ای است که دست شهرداری را برای انجام برخی از ماموریت‌های کلان در شهر بسته و به همین دلیل قانون گذار پیش بینی کرده است که شهرداری در شهر شرکت و سازمان داشته باشد تا براساس قانون تجارت کار کند و هیات مدیره و حسابرس داشته باشد که تابع مقررات مالی شهرداری تهران نباشد. 

امانی با بیان اینکه برخی از این شرکت‌ها و سازمان‌ها به مرور از فلسفه اصلی خود دور شدند، گفت: این فلسفه تشکیل سازمان‌ها و شرکت‌ها است اما در عمل و به مرور زمان برخی از این شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری از هدف اصلی خود دور ماندند. به همین دلیل دچار کارکردهای غلط شدند و بعضا شفاف عمل نمی‌کنند و این ایراد وارد است. 

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: اما اصل وجود سازمان‌ها و شرکت‌هایی که ماموریت‌های شهرداری را انجام می‌دهند ضروری و لازم است و اگر نباشند شهرداری در انجام ماموریت خود دچار مشکل می‌شود و قانون گذار به درستی این کار را کرده است. 

او با بیان اینکه ضرورتی به ادامه برخی شرکت‌های نسل دوم شهرداری نیست، گفت: شرکت‌هایی را داریم به ویژه شرکت‌های نسل دوم که ضرورتی به ادامه کار آن‌ها در شهرداری وجود ندارد و می‌شود آن‌ها را ادغام و منحل کرد و ضرورتی بر ادامه کار آن‌ها در شهرداری نیست. 

امانی اضافه کرد: به ویژه شرکت‌هایی که خودشان کار نمی‌کنند، بلکه پروژه را می‌گیرند و به پیمانکاران بخش خصوصی واگذار می‌کنند و از این میان درصد بالاسری از شهرداری دریافت می‌کنند و به شکل پیمانکار شهرداری در می‌آیند. 

او با اشاره به ایده شورای شهر در این زمینه گفت: برخی از این شرکت‌ها باید ادغام شوند که طرح آن یا از سوی شهرداری به صورت لایحه ارائه و یا شورا طرح آنر ا ارائه می‌دهد چرا که هیچ ضرورتی به وجود برخی از آن‌ها در شهرداری نیست. البته این طرح در حد ایده است و باید روی آن کار کنیم که برخی از شرکت‌های شهرداری که خاصیت حقوقی خود را از دست داده‌اند و موضوع ماموریت آن‌ها منتفی شده است را با سیستم بالاسری اصلی ادغام کنیم. 

امانی در پاسخ به این سوال که پیشنهاداتی در دوره‌های گذشته مدیریت شهری نیز مطرح شد، اما مقاومت‌هایی از سوی شرکت‌ها وجود دارد گفت: قطعا مقاومت وجود دارد، هم از طرف شهرداری و هم از طرف مجموعه‌هایی که این شرکت‌ها را دارند اما به عنوان نماینده مردم موظف هستیم ایده‌هایی که به نفع شهر و شهرداری است را دنبال کنیم و اگر به سرانجام برسد، ابهاماتی که در دو سه دهه اخیر به این شرکت‌ها وارد است برطرف خواهد شد. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره رقم زیان این شرکت‌ها گفت: در حال حاضر اکثر شرکت‌های شهرداری تهران زیان ده هستند و در شهرداری تهران نیز می‌دانند که اگر کمک‌های شهرداری نباشد این شرکت‌ها اصلا امکان حیات ندارند. در سال ۱۴۰۱ برای بسیاری از شرکت‌ها بودجه در نظر گرفتیم. اما شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان به صورت آنی برای شرکت‌ها تصمیم گرفت اما در یک فرایند زمانی می‌توان این کار را انجام داد. 

امانی گفت: این بخش را باید شفاف‌تر کرد تا تعبیر حیات خلوت شهرداری از فرهنگ ادبیاتی شهرداری حذف شود. اما این را قبول دارم که شرکت‌ها چنین عملکردی داشته‌اند که به چنین اظهاراتی ختم شده است. 

او درباره ثبت نشدن اطلاعات سازمان‌ها و شرکت‌ها در سامانه ثبت اطلاعات گفت: این کار باید انجام شود و یکی از الزامات بودجه سال آینده است و معاونت مالی نیز اصرار دارد همه‌ی سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری به واحد مالی و فاینانس شهرداری وصل شوند ما نیز اصرار داریم که همه‌ی آن‌ها به سامانه شفافیت وصل شوند و عملکرد آن‌ها اعم از مالی و غیر مالی در سامانه شفاف در دسترس باشد. 

امانی در واکنش به اینکه سامانه شفافیت هنوز با گذشت بیش از ۶ ماه از فعالیت شورای ششم هنوز در حد عملکرد قبلی خود هم نیست گفت: متاسفانه بروزرسانی نشده و من و اعضای شورای شهر به این مساله انتقاد داریم و پیگیر هستیم که این کار انجام شود. 

او در پایان تاکید کرد: حتما باید الزامی برای این کار در نظر بگیریم و از طریق کمیته شفافیت پیگیر هستیم که یک زمان‌بندی در نظر بگیریم و همه‌ی مسائل به سامانه شفافیت شهرداری وصل شود و قابل بهره برداری اصحاب رسانه و مردم باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز