وزیر کشور:
جریان یکطرفه مهاجرت از روستا به شهر باید اصلاح شود
وزیر کشور با بیان اینکه بخش عمده معضلات شهری امروز در کشور ناشی از مهاجرت بیرویه از روستا به شهر است؛ تصریح کرد: باید روند مهاجرت یک طرفه از روستا به شهر با تقویت هویتهای روستایی اصلاح شود.
به گزارش ایلنا، احمد وحیدی در اولین جلسه قرارگاه جهادی در حوزه محرومیت زدائی روستاهای کشور گفت: رویکرد محرومیت زدائی اقدام مقدس و ارزشمندی برای توسعه و آبادانی کشور است.
وی گفت: امروز در کشور انگیزه، توان، ظرفیت نیروهای انسانی، دانش مدیریتی و مادی برای تحقق امر مهم محرومیت زدانی در مناطق مختلف کشور وجود دارد و باید این کار به صورت جهادی و مردمی تحقق یابد.
وزیر کشور تاکید کرد: بسیاری از معضلات و چالشهای اجتماعی در شهرهای کشور ریشه در مهاجرتهای بیرویه از محیطهای روستایی به حاشیه شهرها دارد.
وزیر کشور در ادامه سخنان خود با اظهار این امر که باید جریان دو طرفه مهاجرت به شهر و شهر به روستا در یک روال عادی و منطقی شکل گیرد؛ گفت: این طور نیست که هیچ مهاجرتی از روستا به شهر نباید شکل بگیرد چالش اصلی در آنجاست که جریان مهاجرت یک طرفه از روستا به شهر باشد و هر فرد روستایی حس کند که باید مهاجرت کند.
وی در این خصوص گفت: یکی از مکانیسمهای کارآمد در اصلاح جریان مهاجرت از روستا به شهرها، تقویت هویتهای روستایی است.
وی در این خصوص گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت هویتهای روستایی اعم از فرهنگ دوستی، گذشت، در غم و شادی همدیگر شریک بودن، صدق و صمیمیت و مهربانی هستیم.
وزیر کشور همچنین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که باید مورد توجه جدی در روستاهای کشور در جهت حفظ هویت روستایی اتفاق بیفتد همان معماری روستایی است که باید این معماری متناسب با فرهنگ و تاریخ و آداب و سنن روستا باشد.
ضرورت سرعت بخشی به تشکیل دهیاری در همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور از دیگر محورهای مورد اشاره دکتر وحیدی در نشست امروز بود وی در این خصوص گفت: باید به طرق مختلف هویت و انسجام را در روستا تقویت بخشیم و این موضوع را هم در نظر داشته باشیم که در مواقع بحرانهای طبیعی، حمایتهای هلال احمر و سایر نهادهای خدمات رسان به روستاهای فاقد دهیار به سختی صورت میگیرد و برای همین ضرورت دارد همه روستاهای بالای بیست خانوار هر چه سریعتر دهیار داشته باشند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تقویت اقتصاد روستایی اشاره کرد و گفت: در موضوع توسعه اقتصاد روستایی باید رویکرد آمایشی داشته باشیم و هر روستایی متناسب با ظرفیتهای محیطی و اقلیمیاش که میتواند حوزههای کشاورزی، صنایع دستی، صنعت دامداری، ماهیگیری و حتی گردشگری باشد، تقویت و فعال شود.
وی در پایان با اشاره به این موضوع که رفع محرومیت زدائی در روستاهای کشور همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده است؛ خاطرنشان کرد: باید با روحیه جهادی و رویکرد قرارگاهی بتوانیم با هم افزایی ظرفیتهای داخلی و میدان داری مردم و کارآفرینان و صنعتگران و افراد صاحب نام و نشان روستا، تحولی عظیم در رفع محرومیت روستاهای کشور ایجاد نماییم.