افتتاح خانههای محیط زیست و نیروگاههای خورشیدی در هفته هوای پاک
مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به شعار هفته هوای پاک سال۱۴۰۰ با عنوان «هوای پاک،حقوق عامه، اراده ملی» از برگزاری برنامهها و افتتاح خانههای محیطزیست محلات، با محوریت و مشارکت شهروندان خبر داد.
به گزارش ایلنا، شینا انصاری با بیان اینکه هوای پاک و محیط زیست سالم، بزرگترین موهبتی است که خداوند به بندگان خود عطا کرده است، اظهارکرد: پاک نگاه داشتن محیط زیست برای حفظ سلامتی همه زیستمندان و ارتقای کیفیت زندگی انسان همچنین داشتن فرداهایی بهتر برای نسلهای آینده از وظایف اساسی ما است.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه امسال هفته هوای پاک از تاریخ ۲۵ دی ماه آغاز و تا اول بهمن ماه ادامه خواهد داشت، گفت: هر سال ۲۹ دی ماه، روز ملی هوای پاک در ایران به منظور یادآوری و تأکید بر این وظایف حاکمیتی و شهروندی در قبال حفظ کیفیت هوا همچنین ارتقای حس مسئولیتپذیری و جلب مشارکت شهروندان در زمینه حفاظت از محیط زیست شهری و ایفای مسئولیت اجتماعی در خصوص محیط زندگیشان، گرامی داشته میشود.
انصاری با اشاره به تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی هفته هوای پاک به مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران اظهارکرد: جلب مشارکت شهروندان از رویکردهای اصلی هفته ملی هوای پاک است. به همین منظور در بخشی از برنامه هوای پاک، غرفههای آموزشی ویژه شهروندان برای اطلاعرسانی موضوعات مرتبط با هوای پاک و آگاهی بخشی آنها از مسئولیت شهروندی و اجتماعی خویش مستقر میشود.
وی همچنین افتتاح و شروع به کار «خانههای محیط زیست محلات»، برگزاری رویدادهای سرگرمی و مسابقات مرتبط با موضوع ویژه کودکان، نوجوانان و بزرگسالان، برگزاری همایش، کارگاه و وبینارهای آموزشی آنلاین از سوی کارشناسان، اساتید و کانونهای محیطزیست، بررسی و کنترل معاینه فنی موتورخانه ساختمانهای شهرداری و خودروهای در اختیار، کاشت نهال بومی و سازگار با اقلیم و تنظیم موتور رایگان خودروها توسط تعمیرگاههای داوطلب را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در این هفته از سوی مناطق ۲۲ گانه انجام میشود.
بنا براعلام سایت شهر، انصاری از افتتاح و بهرهبرداری نیروگاه خورشیدی منطقه ۲۰ به مناسبت هفته هوای پاک خبر داد و گفت: به کارگیری انرژیهای تجدیدپذیر راهکار مناسبی برای غلبه بر معضلات محیطزیستی از جمله آلودگی هواست و تهران از ظرفیت قابل توجهی برای بهرهگیری از این نوع انرژیها برخوردار است، از این رو تامین دو درصد انرژی مصرفی در فضاهای تحت مدیریت شهرداری تهران به صورت سالانه از انرژیهای تجدیدپذیر از سوی مجموعه مدیریت شهری دنبال میشود.