امام جمعه موقت تهران:
رابطه نهاد مدیریت کشور و نخبگان نزدیک شود
امام جمعه موقت تهران گفت: باید رابطه نهاد مدیریت کشور با نخبگان و استعدادهای درخشان نزدیک باشد.
به گزارش ایلنا، مراسم اولین سالگرد ارتحال حجت الاسلام جواد اژهای نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان ایرانی اروپا و آمریکا و رییس اسبق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ظهر سه شنبه دوم آذر در سالن آمفی تئاتر مریم میرزاخانی دبیرستان دوره دوم فرزانگان برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی امامجمعه موقت تهران و نماینده مقاممعظم رهبری در دانشگاهها در این مراسم عنوان کرد: مفتخرم در نخستین سالگرد دوست ارجمند و دانشمند فرزانه حجت الاسلام والمسلمین دکتر اژهای محضر بزرگواران و تربیت یافتگان در مدرسه علم و فضیلت و تقوای آن بزرگوار باشم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین توفیقات خداوند برای بندگان خویش، سعادت آراستگی به دانش و معرفت و تصمیم و اقدام و عمل مبتنی بر علم است و از نگاه قرآن کریم و منطق دین تنها راه سعادت برای انسان و جامعه انسانی، دانش و معرفت و سلوک عالمانه است.
امام جمعه موقت تهران توضیح داد: بعد از توصیه به تقوا یعنی آراستگی به علم نظری و به آراستگی به دانش در حوزه عمل، شاید بتوان گفت متقی در نگاه قرآن کسی است که در خدمت نظری و عملی گامهای بلندی را برداشته است و یافتههای علمی او به ثمر نشسته و این انسان متقی است.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی فرد یادآور شد: اهل تقوا آراسته به همه فضائل هستند. خداوند یک توصیه ویژه به این فرزانگان دارد؛ سخن شما و مبانی و باورهای شما سدید باشد. سدید سخنی است که در رویارویی با نقدها فرو نمیریزد و استحکام برهانی و علمی و منطقی دارد.
وی افزود: این سخن منطق اهل تقوا است و فرهیخته کسی است که اینگونه گام برمی دارد و اژهای در این راه قدم گذاشت. وی ۱۳۴۲ به حوزه علمیه اصفهان رفت و از ۱۳۴۶ که به دانشگاه رفت در مسیر علم و معرفت قدم گذاشت و عمرش را صرف سلوک مبتنی بر علم سپری کرد. شاید یکی از نکاتی که حیات علمی و سیاسی و مدیریتی وی را متمایز میکند آن است که علاوه بر تلاش برای آراستگی به علم و زندگی فردی و خانوادگی مبتنی بر علم و معرفت، بای تربیت انسانهای آراسته به علم و دانش و معرفت تلاش جدی کرد و به مرحله ثبوت رساندند.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی فرد تاکید کرد: کسانی که در این حوزه تلاش میکنند اندک نیستند اما مرحوم اژهای مخاطبان خاصی را انتخاب کرد و دو دهه در راه تربیت استعدادهای درخشان قدم گذاشت و سرمایهگذاری جدی کرد و در این مسیر با چالشها روبرو بود و دغدغه جدی نسل جوانی را داشت که ظرفیت بیشتری برای آراستگی به علم داشتند.
وی ادامه داد: بدون تردید جایگاه امروز ایران در حوزه دانشهای نوین در عرصههای دانشهای نوظهور و منزلت امروز کشور، برگرفته از تلاشهای این مرحوم است و تلاشهای وی اثرگذار بوده است.
امام جمعه موقت تهران گفت: این تلاشها موجب میشود که رهبر انقلاب از ۱۳۶۸ تا ارتحالش، نماینده دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا برمی گزیدند و این جایگاه سبب میشود رهبر انقلاب در پیام ارزشمندشان، این عالم مجاهد را را خصایص ویژهای یاد کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی فرد یادآور شد: شخصیت برجسته و ممتازی که مجاهدتهای بزرگ و مبارک را با اخلاص عهده دار شد و یادگارهای فراموش نشدنی برای ایران اسلامی و انقلاب برجای گذاشت.
وی ادامه داد: تشکیل انجمنهای اسلامی در اروپا، مدارس استعدادهای درخشان کشور و مدیریت سازنده در دوران مدال آوری بین المللی از فعالیتهای مرحوم اژهای است و او را مجاهد خاموش مینامند.
امامجمعه موقت تهران توضیح داد: تلاش این عالم مجاهد را در بنای نخبگی و نخبهپروری برشالوده ایمان به بیان رهبر انقلاب نمیتوان فراموش کرد.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی فرد توضیح داد: امیدوارم این شجره طیبه که او غرس کرد برای جامعه بشری و جهان اسلام، در پرتو علم و دانش، شاهد رشد و شکوفایی انقلاب اسلامی باشیم و با مشکلات و چالشها با تکیه بر دانش و علم و تصمیمات عالمانه فائق آییم و با سپردم مسوولیتها به دست افرادی که با دانش برخوردارند و عزم تحول دارند مسیر انقلاب را هموار کنیم.
وی تصریح کرد: شخصیتهایی که بنیه علمی بالاتری دارند و در سایه این ظرفیت، فهم درستی از واقعیت جامعه و دنیای اسلام دارند و با الهام از خرد جمعی میتوانند راه را هموار کنند در بخش مدیریتی قرار گیرند و نیازمند توجه ویژه در این بخش هستیم.
امام جمعه وقت تهران ادامه داد: امام راحل و رهبر انقلاب در این خانواده تعریف نمیشد منشا این تحول نبودند. این انسانها میتوانند منشا تحول باشند و مدیریت جامعه به این بخش نیاز دارد.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی فرد یادآور شد:باید رابطه نهاد مدیریت کشور با نخبگان و استعدادهای درخشان نزدیک باشد.امیدوارم در این دوران در این جهت قدمهای استواری برداشته شود و آینده کشور را بهتر از گذشته بسازیم.
ملوک السادات بهشتی همسر مرحوم اژهای نیز در این مراسم اظهار کرد: آخرین باری که همراه مرحوم اژهای به این مدرسه آمدم برای بزرگداشت خانم میرزاخانی بود. به عنوان کسی که سالیان متمادی همراه مرحوم اژهای بودم سعی میکردم وی را در همه بخشها همراهی کنم.
همسر مرحوم اژهای تاکید کرد: سالهای متمادی که به این مدرسه برای بازدید از نمایشگاه دستاوردهای فرزندان با استعداد میآمدیم و مرحوم اژهای این دستاوردها را بازدید میکرد و ساعتها به حرف این فرزندان برای ارائه دستاوردهای جدید و روشهای آنها گوش میداد و دختران با استعداد را فرزندان خود میدید. در مدرسه علامه حلی نیز اینگونه بود.
بهشتی توضیح داد: مرحوم اژهای برای شنیدن درد و دل جوانان وقت میگذاشت. زمان جنگ که مسوولیت سازمان استعداد درخشان داشت و کمبودها بسیار بود و چه در زمانی که امکانات بیشتر بود وی دلسوزانه رفتار میکرد.
وی تصریح کرد: مرحوم اژهای به این نتیجه رسیده یود که در شهرستان استعدادهای بسیاری داریم که نمیتوانند به دلیل کمبود امکانات به جایی برسند از اینرو اقدام به ساخت مدارس سمپاد در سراسر کشور کرد و این نیروی زیادی میبرد و قاعدتا برای خانواده نیز فشار مضاعف بود. البته وی از مسوولیت پدری کم نمیگذاشت.دقت مرحوم اژهای در کارها و تعهدات از دیگر ویژگی ایشام بود.
بهشتی تاکید کرد: حرفه واقعی این مرحوم معلمی بود و به قدری منظم بود که تداخلی در فعالیتها به وجود نمیآمد و در مسائل مالی انجمنهای اسلامی دانشجویی اروپا و سمپاد نیز تفکیک شده کار میکرد.
وی با اشاره به دغدغه مرحوم اژهای برای حل مشکلات دانش آموزان و معلمان گفت: وی معتقد بود آینده ایران در اختیار استعدادهای درخشان است. در نهایت ایشان با کج سلیقگی مسوولان وقت برکنار شد اما امروز فرزندان سمپاد مثمر ثمر هستند.
در ابتدای این مراسم الهام یاوری رئیس سمپاد اظهار کرد: مفتخرم در یادبود مردی اثرگذار با میراثی سترگ سهمی دارم. اژهای برای سمپاد سهم پدری داشت و از اثرگذاری این مرحوم نمیتوان گذشت. اگر در یک کلام بخواهیم درباره وی بگوئیم باید مرحوم اژهای را مجاهد خطاب کنیم.
وی ادامه داد: تلاش وی تنها یک وجه ندارد و در جاهای بسیاری این مرحوم منشا اثر بود اما سمپاد نمونه خوبی برای این وجوه است. کنار هم آمدن جهاد در کنار صبر آموزنده است. انسانهایی هستند که در درونشان نوری را درمی یابند و پس از این هجرت، زندگی خود را صرف این تغییر میکنند و صبر میورزند.
الهام یاوری رییس مدارس سمپاد در ادامه یادآور شد: تلاش اژهای برای سمپاد پر فراز و نشیب بود و وی در زمانی مفهوم پرورش استعداد را کشف کرد که این مفاهیم مغفول بود و مردم اندکی این مسئله را درک میکردند.
وی عنوان کرد: حرکت مستمر این مرحوم گاه به ثمر نمیرسید اما صبوری وی کمک میکرد این تلاش به بن بست نخورد. به یاد دارم روزی خدمت این مرحوم بودم و سمپاد وضعیت خوبی نداشت و گاه کردم که افراد این مسئله استراتژیک را نمیفهمند و این مرحوم بصورت امیدبخش برخورد کرد.
همچنین سید علی یزدی خواه نماینده ری در مجلس شورای اسلامی نیز با قرائت فرازهایی از وصیت نامه سردار شهید قاسم سلیمانی اظهار کرد: قبل انقلاب مرکز پرورش استعدادهای درخشان در تهران داشتیم و پس از انقلاب با حضور حجت الاسلام اژه ای، وی ۲۲ سال در این جایگاه قرار گرفت و یکی از رموز موفقیت در این بخش ثبات مدیریتی بود.
یزدی خواه ادامه داد: سمپاد برای ما در آموزش و پرورش غرور آفرین بود و سطح همه مدارس را ارتقا داد و رقابت ایجاد کرد. حضور هر مدرسه سمپاد در هر منطقه تحرک بیشتری ایجاد میکرد و این اتفاق موجب میشد مدارس برنامههای آموزشی را تجدید نظر کنند.
این نماینده یاداور شد: جشنوارههای برگزار شده از سوی بچهها در مدارس سمپاد جالب بود و کارهای علمی بچهها از تعداد دانش آموزان بیشتر بود و تا این حد خلاقیت وجود داشت و همه بچهها پروژههای علمی و پژوهشی داشتند که زمینه اتفاقات علمی در آینده شد و به رشد و تعالی جایگاه علمی کشور کمک کرد.
یزدی خواه ادامه داد: در کنار رقابتهای علمی، جشنوارههای فرهنگی از سوی مرحوم اژهای طراحی میشد و تلاش میکرد حداقل یک کلاس علوم انسانی نیز در سمپاد وجود داشته باشد. مرحوم اژهای به جذب نخبگان و بازگشت استعدادهای درخشان کمک میکرد.
نماینده مردم ری در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امروز بالای ۶۸۰ مرکز داریم که به استعدادهای درخشان خدمات ارائه میکند و امروز این دانش آموزان پرچم ایران اسلامی را در زمینه علمی بالا برده اند.
در ادامه لادن تیموری رئیس انجمن دبیرستان فرزانگان خاطرهای را درباره مرحوم اژهای ذکر کرد.
در پایان این برنامه تندیس یادبود این مراسم به طاهره کردی مدیر دبیرستان فرزانگان تهران اهدا شد.