به گزارش ایلنا از وبدا، عشقی در آئین افتتاح فاز یک ساختمان ستادی انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه همه میدانند که خون چه جایگاه و اهمیت دارد و یک داروی حیاتی است که فقط از انسان دریافت میشود و هیچ کارخانه ای توان تولید آن را ندارد، گفت: بحث سلامت خون نیز یکی از مسائل مهم برای ما در سازمان بوده و هست و تمام دستورالعملهای علمی رعایت میشود و ما تنها سازمان حیاتی کشور در عرصه سلامت هستیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سالانه به ما مراجعه میکنند و فعالیت سازمان تعطیلی ندارد، سازمان انتقال خون ایران بالاترین شاخص اهدای خون را در منطقه دارد و امنیت خون در ایران در حد کشورهای توسعه یافته است، اما امکانات ما با آنها قابل مقایسه نیست. بیماران با خیال راحت از خون اهدایی استفاده میکنند چرا که ۴۵۰۰ نفر عاشق در این سازمان کار میکنند هرچند که سازمان با کمبود نیرو مواجه است و در این مدت تنها توانستیم 500 نیرو جذب کنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با تشکر از همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: شان مشهد و ایران اسلامی ایجاد پالایشگاه انتقال خون است که باید روی آن سرمایه گذاری شود و امیدواریم آستان قدس رضوی به این مساله حیاتی ورود کند و در این پروژه سرمایه گذاری لازم را انجام دهد، در حال حاضر به دلیل نبود پالایشگاه خون در کشور، سالانه بیش از یک میلیون لیتر پلاسما به خارج از کشور ارسال شده و در ازای آن داروهای حیاتی وارد می شود که در صورت احداث پالایشگاه، این چرخه در داخل کشور به وجود می آید.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: انتقال خون استان در ارائه خدمات حیاتی به ۶۲ بیمارستان و ۶ دانشگاه علوم پزشکی شرق کشور نقش بی بدیلی دارد.
دکتر حمیدرضا اسلامی با بیان اینکه خراسان رضوی با تولید سالانه بیش از ۴۰۰ هزار کیسه خون به استانهای همجوار نیز خدمت رسانی می کند، افزود: در پنج سال گذشته تعداد تخت های بیمارستانی در استان افزایش قابل توجهی داشته و این در حالی است که در انتقال خون استان، ۱۰ درصد کاهش نیروی انسانی داشته ایم ولی با همین وجود نیز کیفیت خدمات ما افزایش یافته است.
وی اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژه تا این مرحله را ۳۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: کلنگ آغاز ساخت این طرح در زمینی به مساحت 2 هزار متر مربع و زیربنای 10 هزار متر مربع در سال 89 به زمین زده شد و قرار بود در مدت چهار سال ساخته و تکمیل شود، اما به دلیل عدم اختصاص اعتبارات لازم ساخت آن به مدت 12 سال به طول انجامیده و اکنون مرحله اول آن به مساحت سه هزار و 500 متر مربع آماده شده است.
گفتنی است در پایان این مراسم از جمعی از دست اندارکاران احداث این پروژه قدردانی شد.