تصویب سند سیاستهای حاکم بر تدوین بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران
اعضای شورای شهر تهران «طرح سند سیاستهای حاکم بر تدوین برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱» را به تصویب رساندند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه امروز شورای شهر تهران «طرح سند سیاستهای حاکم بر تدوین برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محمد آخوندی، ضمن قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه گفت: طی نامهای که برای همه اعضا ارسال شد، تقاضا کردیم که نظرات خود را درباره پیشنویس سند ارائه کنند و در این راستا ۱۳ عضو شورا نظرات کارشناسی خود را برای این سند ارائه کردند که این پیشنهادات لحاظ شد.
او ادامه داد: با توجه به محدودیت زمانی بهتر است هر چه سریعتر این سند را به تصویب رسانیم و در اختیار شهرداری قرار دهیم.
آخوندی در ادامه به اولویتهای مطرح شده در این سند اشاره کرد و گفت: ارتقاء مشارکتهای اجتماعی، زیستپذیری شهر، عدالت شهری، تحقق شهری پیشرفته با هویت ایرانی – اسلامی، ارتقاء فرهنگ زندگی شهری، خانواده محوری، ایجاد قرارگاه ساماندهی آسیبهای اجتماعی با کمک سایر دستگاهها، مطلوبسازی حمل و نقل عمومی با اتکا بر نوسازی وسایل حمل و نقل، به روزرسانی طرح جامع حمل و نقل TOD، حل مشکل کسری پارکینگ و توسعه حمل و نقل پاک از جمله سیاستهایی از سند پیش رو است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: توسعه بوستانها، توجه به جمع آوری آبهای سطحی، لایروبی مسیلها، گسترش خدمات مکانیزه، امکانسنجی آرامستانهای محلی، مدیریت بحران، افزایش تاب آوری تهران بر اساس اصول پدافند غیر عامل، صیانت از باغات، ساماندهی سیما و منظر شهری بر اساس معماری ایرانی – اسلامی، هوشمندسازی و شفافیت، نظام مندی املاک و مولد سازی، اتمام پروژههای نیمه تمام و جذب بخش خصوصی برای اعتبار پروژههای نیمه تمام و پروژههای جدید از سیاستهای اصلی این سند است که با رعایت صرفه جویی، توجه به شرایط اقتصادی و بخشنامههای کشوری و برنامه سوم توسعه شهر تهران عملیاتی میشود تا شهرداری تهران بتواند حداکثر تا ۳۰ دیماه لایحه بودجه را به شورای شهر بیاورد.
در ادامه میثم مظفر عضو دیگر شورای شهر تهران درباره این سند توضیحات تکمیلی را ارائه کرد و گفت: ایجاد آرامش در شهر و مکانی برای آرامش خانواده موضوعی است که در این سند باید مورد توجه قرار گیرد. مشارکت فراگیر شهروندان و ذی نفعان برای تحقق رشد اجتماعی پایدار مورد نظر است. موضوع عدالت شهری در منظومه حکمرانی اسلامی مد نظر است. در بند ج این سند ده مورد کلی به عنوان رویکردهای کلی در نظر است که شامل فرصت ایجاد رشد برابر، حفظ کرامت انسانی شهروندان در شهر، تقویت فرهنگ جهادی و بازآفرینی اعتماد عمومی، حکمرانی مشارکتی و دخیل کردن مردم در اداره شهر، رویکرد هوشمندسازی و شفافیت در همه عرصه ها، فساد ستیزی و رفع تعارض منافع، ارتقا کیفیت کالبد و زیرساختهای شهری، توانمندسازی و کاهش آسیبهای اجتماعی، ارتقا فرهنگ رفتاری و حس تعلق خاطر به شهر و ارتقا نظام مدیریت سازمانی از موارد مندرج در بند ج این طرح است.
در ادامه مهدی چمران درباره تصویب بودجه شهرداری گفت: اولین سالی است که بودجه را به تصویب میرسانیم و کار سختی در پیش است.
سپس سوده نجفی در تذکر به طرح ارائه شده گفت: موضوع سلامت در این سند مغفول مانده و به طور کلی دیده شده است. در بند ب چیزی در خصوص ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی در تهران ندیدم و این سند باید مورد توجه قرار گیرد. در حوزه توانمندسازی و آسیبهای اجتماعی از ارتقا سطح سلامت صحبت شده که با کاهش آسیبهای اجتماعی همخوانی ندارد و متفاوت است.همچنین در کنار مسجدمحوری به فعالیت سازمانهای مردم نهاد نیز باید توجه شود.
سید محمد آقامیری تذکر خود را درباره حوزه منابع انسانی و عمرانی مطرح کرد و گفت: در بندهای ششگانه این سند حوزه منابع انسانی و عمران دیده نشده است. با توجه به اینکه پروژههای نیمه تمام زیادی داریم اما به حوزه عمران توجه کافی نشده است.
سید جعفر تشکری هاشمی با اشاره به مبانی این سند گفت: مطالب باید مربوط به ساختارهای شهرداری باشد و یا مبنای ماموریتها باشد. این الگو به طور کامل در این سند اجرا نشده و نه منطبق بر ساختار شهرداری است و نه منطبق بر ماموریتهای آن و باید آن را تعیین تکلیف کنیم.
مهدی اقراریان نیز تذکر خود را درباره ضمانت اجرای مصوبه مطرح کرد و گفت: دوستان دقت داشته باشند که ضمانت اجرای این مصوبه چیست؟ هر چند که یکی از دوستان گفت که اگر این سیاستها و سند را شهرداری در تدوین بودجه ۱۴۰۱ رعایت نکند بودجه را تصویب نمیکنیم اما دقت داشته باشید در فصل بودجه آنقدر فشارها زیاد است که اغماض میشود.
به گزارش ایلنا، اعضای شورای شهر تهران یک فوریت سند سیاستهای حاکم تدوین بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران را به تصویب رساندند.