خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور:

مافیای جهانی جریان پولشویی در حوزه مواد مخدر را اداره می‌کند

مافیای جهانی جریان پولشویی در حوزه مواد مخدر را  اداره می‌کند
کد خبر : ۱۱۴۵۸۶۸

وزیر کشور با بیان اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم در دنیاست، گفت: به راحتی و به سادگی این اقتصاد توسط افرادی که از آن منتفع می‌شوند کنار گذاشته نخواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد وحیدی، وزیر کشور در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر گفت: موضوع مواد مخدر از اهم مسایل موجود هم در سطح جهانی و هم در سطح کشور است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در عالی‌ترین سطح به این موضوع توجه دارد و این نشان از اهمیت این موضوع برای کشور ما دارد.

وحیدی با بیان اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم در دنیاست، ادامه داد: به راحتی و به سادگی این اقتصاد توسط افرادی که از آن منتفع می‌شوند کنار گذاشته نخواهند شد و مافیای جهانی که به راحتی جریان پولشویی را در این حوزه در دنیا اداره می‌کند و یک اقتصاد پرونق را سامان می‌دهد به راحتی نمی‌گذارد این موضوع یعنی قاچاق مواد مخدر مورد نفی و انکار و رد قرار بگیرد و با آن برخورد شود.

وزیر کشور گفت: البته این سوال وجود دارد که بانکهای بین المللی که ادعای شفافیت دارند و می‌گویند برای همه نظامات پولشویی پیش بینی لازم را دارند چطور ممکن است مبارزه‌ای علیه این اتفاق ندارد مگر می‌شود یک اقتصاد پر رونق در حوزه مواد مخدر وجود داشته باشد و در بانک‌های بین المللی در گردش باشد و بعد این بانک‌ها ادعای شفافیت و سلامت داشته باشند اما جلوی پولشویی‌های عمده که از طریق تبادل مواد مخدر است گرفته نشود آیا این معقول است مگر کسی این درآمد را به صورت دستی و در گونی جابجا می‌کند پس این پول‌ها کجاست.

وی افزود: همین آقایانی که fatf را درست کردند و می‌گویند ما ناظر بانک‌های بین‌المللی هستیم پس چرا مانع اقتصاد مواد مخدر نمی‌شوند و ما حق داریم بدبین باشیم. کسانی که این اقتصاد را اداره می‌کنند همین کسانی هستند که در بانک‌ها نفوذ دارند و در سازمانهایی که تحت عنوان مبارزه با پولشویی تشکیل شده نیز حضور دارند و ظاهراً به کنوانسیون پالرمو پیوسته‌اند اما به آن عمل نمی‌کنند و این از انتقادات جدی ما است. طبیعتاً آن‌هایی که اقتصاد را می‌چرخانند و به راحتی از زیر تیغ نظارت‌های بانکی خارج می‌شوند به راحتی از این اقتصاد دست نمی‌کشند و این مسئله مهمی است.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها ۲۰ سال در افغانستان بودند و با تمام قدرت نظامی و امنیتی حضور داشتند. متاسفانه هیچ اقدامی موثری در این زمینه نداشتند و یک آقایی که معلوم نیست تحت تاثیر چه چیزی قرار گرفته است جمهوری اسلامی را متهم می‌کند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: این موارد مانع نمی‌شود که جمهوری اسلامی با تمام توان در این حوزه ورود نداشته باشد. در تروریسم نیز می‌بینیم که نفر اول که در دنیا با تروریسم مبارزه می‌کند ایران است این را همه می‌دانند و کاملا روشن و شفاف است اما نحوه نگاه برخی قدرتهای جهانی به این پدیده را می‌بینید که چطور در روز روشن انکار می‌کنند و بجای آنکه از کسی که در خط مقدم مبارزه با تروریسم سرکش و لجام گسیخته قرار دارد، کمک کنند، بعضاً خودشان باعث شکل گیری تروریسم می‌شوند.

وی ادامه داد: مواد مخدر همه چیز را از بین می‌برد و ارزشهای انسانی را به پایین‌ترین درجه خود می‌رساند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: یک فرد معتاد چگونه می‌تواند مولد باشد مواد مخدر هزاران مشکل اقتصادی و اجتماعی فرهنگی و… در پس و پیدا دارد یکی از پدیده‌های امروز ما که باید راجع به نحوه و راهکارهای مقابله با آن نو به نو بیندیشیم و نو به نو طراحی کنیم همین پدیده بسیار زشت اعتیاد و قاچاق مواد مخدر است و جمهوری اسلامی با تمام توان در مقابل آن می‌ایستد. قانون برای آن طراحی کرده و نیروهای خود را برای مقابله با آن بسیج کرده است.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه بحث مبارزه با نمواد مخدر بحث جدی است، گفت: حوزه‌های آن نیز متنوع است و از مبارزه با کاشت، انتقال، جریان عمده فروشی و خرده فروشی تا مقابله با مصرف است و این مقابله زنجیره‌ای است که باید در خصوص آن اقدامات لازم انجام شود و ادامه داشته باشد البته در رأس همه اقدامات پیشگیری است و پیشگیری از همه مهمتر است.

وی درباره مقابله با کاشت مواد مخدر گفت: برای مقابله با کاشت باید دیپلماسی ما بسیار فعال باشد و نباید اجازه داده شود و نباید دولت‌ها اجازه دهند در داخل سرزمین‌هایشان مواد مخدر کاشته شود و یا تولید شود. امیدواریم با جریان جدیدی که در افغانستان مواجه هستیم یکی از کارهای مهم که مسئولان و حاکمان جدید افغانستان انجام می‌دهند مبارزه با این موضوع باشد و به طور جدی از کاشت گیاهان مواد مخدر جلوگیری کنند و از انتقال آن نیز جلوگیری کنند این خواست جدی ما است.

وحیدی درباره برخورد با قاچاقچیان گفت: به قاچاقچیان نباید رحم کرد قاچاقچیان مواد مخدر از نازلترین و پست‌ترین افراد هستند چگونه انسانی با جان انسان‌های دیگر به راحتی برای منافع مالی خود بازی می‌کند و می‌خواهد مردم گرفتار اعتیاد شوند. این خیلی پستی می‌خواهد که کسی درگیر چنین فعالیتی باشد. شاید بتوان گفت قاچاقچیان مواد مخدر از تروریست‌ها بدتر هستند تروریست ۵۰ الی ۱۰۰ نفر را از بین می‌برد اما قاچاقچیان مواد مخدر جامعه را از بین می‌برند بنابراین هیچ رحمی نباید به قاچاقچیان کرد و با قدرت باید با آن‌ها مقابله کرد هم دستگاههای اطلاعاتی امنیتی و انتظامی در هر جایی که می‌توانند با این افراد برخورد کنند.

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: طبیعتا قاچاقچیان از آخرین ظرفیت‌های فناوری دنیا استفاده می‌کنند و تعجب اینجاست که برخی از این افراد چگونه به این فناوری‌های نوین دست پیدا می‌کنند. 

وی ادامه داد: یکی از راه‌های تضعیف قاچاقچیان از بین بردن بنیان‌های اقتصادی آنهاست. در جمهوری اسلامی بر برخورد با قاچاقچیان و بنیان‌های اقتصادی آنها تاکید می‌شود و باید کلیه جریانات اقتصادی که به مواد مخدر  ارتباط دارند همچنان تحت ذره‌بین قرار بگیرند و با قدرت به آنها ضربه وارد شود. سیستم بانکی ما سیستم منزهی است اما باید بر این مراقبت تا جایی که می‌توانیم اضافه کنیم. آنچه که از ترانزیت مواد مخدر و منابع مالی اینها در دل سیستم های مالی منتقل می‌ شود باید با تلاش نیروهای انتظامی و سایر دستگاه‌ها برخورد جدی صورت گیرد. 

وی با اشاره به بحث پیشگیری خاطرنشان کرد: در بحث هایی دوستان مطرح کردند ‌که باید الگوی مصرف تغییر کند. البته تغییر الگوی مصرف یک بحث دو وجهی است.

وزیر کشور با اشاره به تغییر کردن الگوی مصرف به عنوان راهی برای پیشگیری از اعتیاد، خاطرنشان کرد: تغییر الگوی مصرف در این زمینه نگاهی دو وجهی است، چراکه ذاتا می‌تواند حاوی مفاهیم منفی باشد. ممکن است کسی فکر کند تغییر الگو مصرف یعنی ما نوعی از مصرف را به رسمیت می‌شناسیم. اما  ذات اینکه تلاش در جهت اجتناب از استفاده این روانگردان‌های شیمیایی  داشته باشیم، تاکید موکد ما است.  خانواده ها و محله ها باید در این راستا تلاش کنند و کار باید بین مردم شکل گیرد. حتی سازمان‌های غیر دولتی فعال در این حوزه باید کارکرد مثبت خود را نشان دهند.

وزیر کشور همچنین در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر ضرورت درمان در امر مبارزه با مواد مخدر، خاطرنشان کرد: جمع کردن معتادان متجاهر امری فوری و فوتی است، باید در برنامه زمانبندی شده کوتاهی، این متجاهرین را جمع کنیم، به همه استانداران، فرمانداران و شهرداران می‌گویم که باید در این راستا اقدام کنیم چراکه نباید چهره شهر با وجود معتادین متجاهر ولو اندک، مشمئزکننده باشد چراکه اندکش هم زیاد است.

وزیر کشور تاکید کرد: اگر به تشخیص ستاد مبارزه با مواد مخدر درمان یک تا سه ماه برای معتادان متجاهر در مراکز درمانی کم است، باید مدت درمان تغییر کند. معتقدم این درخواست ستاد معقول و منطقی است چراکه ممکن است درمان با سه ماه جبران نشود. از سوی دیگر باید حتما معتادان متجاهر از سطح شهر جمع شده و آنها را به روشی به دامن خانواده و اقتصاد بازگردانیم و نگاه منفی به آنها برداشته شود و چگونگی بازگشت اینها باید در ستاد مورد توجه قرا گیرد.

وحیدی با بیان اینکه از علوم مختلف باید در راستای درمان متجاهران استفاده کرد، ادامه داد: علوم شناختی و روانشناختی نیز باید به کمک درمان معتادان آید و فرد تحت درمان باید عادت‌های ذهنی اش اصلاح شود. روش‌های جدید درمانی برای اینکه ذهن فرد از این موضوع منصرف و روح و روان فرد از این مساله جدا شود در کنار درمان‌های طبی باید مورد توجه قرار گیرد. در این راستا تبادل دانش در سطح جهان حتما لازم است. نقش فناوری‌ها و تجهیزات جدید نیز مهم است.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه تمام دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر باید حضور خود را قوی‌تر کنند خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم جایی که تازه جوانه اعتیاد می‌زند این جوانه رشد کند، باید  همان ابتدا جلویش را گرفت. این یک پلتفرم هوشمند می‌خواهد که تک تک نقاط به لحاظ جغرافیایی و موضوعی و اقشاری لحاظ شود و بدانیم اگر اتفاقی افتاد این اتفاق در کجا رشد می‌کند و بلافاصله تیم ‌های درمان و ارزیابی در آن موضوع متمرکز شده و اجازه توسعه آن اتفاق را ندهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز