خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

هشدار نسبت به ظهور موج جدیدی از کودکان کار مهاجر/ گرمخانه‌های تهران میزبان تعدادی از خانواده‌های افغانستانی

هشدار نسبت به ظهور موج جدیدی از کودکان کار مهاجر/ گرمخانه‌های تهران میزبان تعدادی از خانواده‌های افغانستانی
کد خبر : ۱۱۴۲۵۷۶

مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: بخشی از خانواده‌های مهاجر افغانستانی که وارد ایران شدند کودکانی دارند که در آینده به عنوان کودک کار وارد خیابان‌ها خواهند شد به ویژه که به دلیل فشار زیادی که بوده به ایران وارد شدند و در ماه‌های آینده اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، نتیجه آن این خواهد بود که با موج جدیدی از کودکان کار مهاجر روبرو خواهیم شد.

"سید مالک حسینی" مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی درباره آمار کودکان افغانستانی که اخیرا به چرخه کودکان کار وارد شده‌اند، گفت: با توجه به تحولات اخیر در افغانستان، مسئله کودکان افغانستانی و خانواده‌هایشان که به ایران مهاجرت کرده‌اند، بسیار جدی شده است. به طور مرتب گزارش‌های میدانی داریم که خانواده مهاجرانی که تازه وارد کشور شدند، بدون سرپناه ماندند، از همین رو سعی می‌کنیم نسبت به ساماندهی مواردی که به ما منعکس می‌شود، اقدام کنیم. 

او ادامه داد: البته بخش قابل ملاحظه‌ای از این افراد به دلیل ذهنیت و ترس از اینکه مهاجر غیرقانونی هستند، کمک نهاد دولتی را پس می‌زنند و الان با یک چالش جدید درباره مهاجرینی که نگرانی‌هایی به دلیل ورود غیرقانونی در پی تحولات اخیر به کشور دارند، روبرو هستیم و تعداد آن‌ها رو به زیاد شدن است. 

حسینی گفت: در حال رایزنی با بخش‌های مختلف هستیم و تلاش ما این است که سیاست واحد درباره مهاجران افغانستانی اعمال شود، چرا که وقتی وارد شهر می‌شوند، چالش خیلی جدی است. بخشی از این موضوع به کودکان این خانواده‌های مهاجر باز می‌گردد. اگر امروز آن‌ها را ساماندهی نکنیم، فردا در قالب کودکان کار و زباله گرد در شهر فعالیت می‌کنند. 

مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه به هر آنچه گزارش می‌شود، ورود کردیم، گفت: برای نگهداری کودکان نمی‌توانیم کاری انجام دهیم و برعهده بهزیستی است، اما در زمینه‌های مددکاری، با جدیت پیگیر هستیم و به دلیل جمعیت رو به رشد مهاجران کار ما در این زمینه زیاد شده است و تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم، اما اگر سیاست‌ها در این حوزه مشخص باشد، تکلیف شهرداری هم در این پازل روشن‌تر خواهد شد. 

حسینی افزود: بخشی از این موضوع به مرزبانی ها، بخشی به شهرداری‌ها، بهزیستی، نیروی انتظامی و نظام قضایی مربوط می‌شود. البته به نظر من به مساله مهاجرت افغانستانی‌ها به کشور باید فرادستگاهی نگاه شود. چرا که جمعیت در حال زیاد شدن است و ممکن است در دو سه ماه آینده با یک چالش جدی مواجه شویم، چرا که تعداد آن‌ها زیاد می‌شود، در حالی که حتی در جامعه خودشان هم جذب نمی‌شوند و در مساله کار و امرار معاش با مشکل روبرو خواهند شد. 

او افزود: بخشی از آن‌ها کودکانی دارند که در آینده به عنوان کودک کار وارد خیابان‌ها خواهند شد به ویژه که به دلیل فشار زیادی که بوده به ایران وارد شدند و بعد به دنبال تصمیم گیری برای ادامه زندگی در کشورهای دیگر یا ایران هستند. در ماه‌های آینده اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، نتیجه‌‌اش این خواهد بود که با موج جدیدی از کودکان کار مهاجر روبرو خواهیم شد.

او درباره واکسیناسیون گروه‌های آسیب‌پذیر گفت: آمار واکسیناسیون گروه‌های خاص که در کمپین شهرداری مخاطب تیم‌های سیار بودند به حدود ۲۰ هزار نفر رسیده است و همه گروه‌های هدف واکسینه شدند. حتی افرادی خارج از گروه هدف نیز واکسینه شده‌اند. افراد حاضر در مراکز پرتو، کودکان کار و خانواده‌های آن‌ها، ساکنان سکونت‌گاه‌های غیررسمی و روستاهای حریم و هرجایی که افرادی حضور داشتند که واکسن دریافت نکرده بودند و حتی مهاجرینی که کارت هویتی نداشتند، واکسیناسیون آن‌ها انجام شد. 

حسینی در پاسخ به این سوال که آیا اتباعی که به کشور ما می‌آیند، درخواست اقامت در گرمخانه‌ها ندارند؟ گفت: به هرکسی که به گرمخانه مراجعه کند براساس خوداظهاری خدمات‌رسانی می‌کنیم و اتباع خارجی و افراد غیرخارجی نداریم، اما هماهنگی‌های کلی با دستگاه‌های مربوط داریم، اما به این دلیل که با خانواده می‌آیند و می‌خواهند با خانواده زندگی کنند چنین شرایطی در گرمخانه فراهم نیست، اما همین الان مواردی را داریم که در گرمخانه‌ها میزبان آن‌ها هستیم. 

حسینی درباره کمک‌های تحصیلی به کودکان مراکز پرتو گفت: برای شروع سال تحصیلی برای تامین اقلام مدرسه کودکان تدارک دیدیم و برای بیش از ۵۷۰۰ کودک در مراکز پرتو و مجموعه‌های همکار دیگر در برنامه پوششی ما هستند و طی دو هفته آینده اقلام کمکی بین آن‌ها توزیع خواهد شد. 

او ادامه داد: در جریان واکسیناسیون همه خانواده‌های کودکان کار را که شامل بیش از دو هزار خانواده بودند تحت پوشش قرار دادیم. واکسیناسیون کودکان بالای ۱۲ سال نیز انجام شد. برای تزریق دز دوم دنبال آن هستیم که کودکانی را که براساس پروتکل‌ها در سنین پایین‌تر قرار دارند و اجازه واکسیناسیون برای آن‌ها داده شود را انجام دهیم. واکسیناسیون آنفلوآنزا برای کودکان مراکز پرتو نیز تدارک دیده شده است و با هماهنگی شبکه بهداشت واکسن آنفلوآنزا برای کودکان مراکز پرتو تامین شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز