رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی:
اختصاص بیش از ۵۳ میلیارد تومان برای ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست شورای راهبری سازمان، از تدوین «بسته تحولی شناسایی نوآموزان در معرض مشکلات یادگیری» پس از اجرای آزمایشی آن در ۵ استان خبر داد و گفت: علاوه بر اختصاص ۱۰ درصد از ورودیها به آموزش و پرورش استثنایی، استفاده از روشهای سیزدهگانه وزارت، حق التدریس و نیروهای خرید خدمات، راه حل موقت کمبود نیروی انسانی سال جاری در آموزش و پرورش استثنایی است.
به گزارش ایلنا، سیدجواد حسینی در نشست شورای راهبری سازمان که با حضور ویدئو کنفرانسی رؤسای ادارات استثنایی برگزار شد؛ با بیان این که در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی سال جاری تاکنون ۹۹درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان نوبت گیری کردهاند، گفت: این میزان نوبت گیری در شرایط کرونایی، بیسابقه و بالاتر از ۹۸.۸درصد سال گذشته است.
وی افزود: تاکنون ۹۶ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان ارزیابی شدهاند و با وجود مشکلات سامانه سیدا ۵۷هزار نوآموز پیش دبستانی، تاکنون نوبت گیری کردهاند.
حسینی تصریح کرد: «غربالگری نشانگان نوآموزان در معرض مشکلات یادگیری» از جمله برنامههای نوآورانه سازمان آموزش و پرورش استثنایی است که در سال جاری به صورت پایلوت در ۵استان و همراه با برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی انجام میشود.
وی افزود: به دلیل نوآورانه بودن این برنامه، مشورت با اساتید دانشگاهی نیز انجام شده است و پس از انجام غربالگری به صورت پایلوت و ارزیابی غربالگری، این برنامه در سالهای آینده به کل کشور تسری خواهد یافت.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: مهمترین گام پس از شناسایی و غربالگری، مداخلات بهنگام برای این نوآموزان است.
وی افزود: در سال جاری سه بسته تحولی «آموزشهای خانواده محور»، «بازی و ورزشهای نشاط آفرین» و «توسعه کیفی مراکز مشکلات ویژه یادگیری» در آموزش و پرورش استثنایی تدوین و اجرایی شده است.
حسینی اظهار کرد: بسته تحولی «شناسایی نوآموزان در معرض مشکلات یادگیری» نیز پس از اجرای آزمایشی آن در ۵استان، تدوین خواهد شد.
وی با تأکید بر این که آموزشها در سال جاری ترکیبی و با رویکرد بازگشایی تدریجی و حفظ سلامت دانش آموزان است گفت: در آموزش و پرورش استثنایی، در گام اول آموزش حضوری در مدارس با حداکثر ۵۰ دانش آموز و کلاسهای ۶نفره شروع شده است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد: تمهید ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی از ضروریات حضور دانش آموزان در مدارس است و در سال جاری بیش از ۵۳میلیارد تومان برای ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی اختصاص خواهد یافت.
وی در پایان خواستار پیگری جدی مستثنی شدن نیروهای استثنایی از قانون «جامع مدیریت خدمات کشوری» شد.