در گفتگو با ایلنا مطرح شد:
واکسیناسیون ۶۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال در بوشهر/ وسایل و تجهیزات پزشکی بسیار گران شده است/ از پیک پنجم کاملاً خارج شدهایم
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با معضل افزایش قیمت مواجهیم و برخی از کالاهایی که به آن نیاز داریم گاهی تا شش برابر قیمت افزایش پیدا کرده است.
«سعید کشمیری»، رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درپاسخ به این سؤال که استقبال از واکسیناسیون در این استان تا چه اندازه بوده است، گفت: خوشبختانه استقبال خوب است و کاهش چشم گیری نداشتیم و مراکز جدیدی هم که باز کردهایم، درحال حاضر در حال خدمترسانی هستند و واکسیناسیون هم سرعت نسبتاً خوبی دارد. الان در حدود ۶۵ درصد از مردم بالای ۱۸ سال استان یک بار واکسن دریافت کردهاند. پیش بینی میکنیم تا پایان مهرماه، دوز اول را برای کل واجدین شرایط تزریق کنیم و دوز دوم را هم تا پایان مهرماه به ۵۰ درصد برسانیم.
او در ارتباط با وضعیت کرونا در استان بوشهر گفت: کاملاً از پیک پنجم خارج شدهایم. هم میزان ورودی بیمارستانهایمان، هم بستری و هم میزان ابتلا درحال حاضر روند کاهشی دارد. درپایان شهریورماه نسبت به مردادماه، ۷۵ درصد هم درابتلا و هم در بستری کاهش داشتهایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در ارتباط با پیش بینیها از وضعیت این ویروس در ماههای آینده، گفت: هم ماهیت بیماری و هم رفتارهای اجتماعی باعث میشود وضعیت به این شکل نماند. قطعاً بعد از مدتی به دلیل عادی انگاری که در جامعه صورت میگیرد و تصورات اینکه کاهش پیدا کرده است و خطری وجود ندارد، پروتکلها کمتر رعایت میشود. اما تفاوت موج بعدی با موجهای قبلی این است که تعداد زیادی از افراد جامعه واکسن زدهاند.
کشمیری گفت: موج بعدی قطعاً به شدت موج پنجم نخواهد بود. موج ششم قطعی است و حتماً از آبان به بعد به وجود میآید. پارسال هم علی رغم اینکه در کل کشور یک موج پاییزه داشتیم، استان بوشهر چنین پیکی را شاهد نبود که چند دلیل داشت؛ یک اینکه اقلیم ما نسبتاً متفاوت است، به این دلیل که ما در آن بازه زمانی، تازه کولر گازیها و خنک کنندهها را خاموش و پنجرهها را باز میکنیم، بنابراین تهویه هوای ما بهتر میشود. درحالی که در مناطقی که سردسیر است و برف و باران بیشتری دارد، به تدریج پنجرهها را میبندند و تهویه اتاقها بدتر میشود. پس به دلیل تفاوت اقلیم، در ارتباط با سرایتپذیری بیماری، استان ما از روند کلی کشور تبعیت نخواهد کرد.
او در ادامه گفت: الان مهمترین مساله که در صدر همه برنامههای ماست تکمیل واکسیناسیون است. در وضعیتی که بیماری و سرایت کمتر است و زنجیرههای انتقال بیماری کاهش پیدا کرده است، باید به سرعت از این فرصت طلایی و استثنایی استفاده کنیم و با حداکثر سرعت واکسیناسیون را انجام دهیم، به این دلیل که در شرایطی که بیماری کم است، واکسیناسیون به راحتی و بدون دغدغه از اینکه کسی ممکن است ناقل یا بیماریاش پنهان باشد، میتواند صورت بگیرد.
کشمیری گفت: دومین موضوع این است که نباید فراموش کنیم که این بیماری در جامعه وجود دارد و باید پروتکلهایمان را تقویت کنیم. هم با آموزش بهداشت و هم با تاکید در همه تریبونهای موجود از جمله صدا وسیما و فضای مجازی، تریبونهای رسمی و هرجا که میتوانیم به مردم این هشدار را بدهیم که کرونا تمام نشده است، پیک روند کاهشی پیدا کرده است اما پیک بعدی درحال شکل گیری است. این هم نکته بسیار مهمی است و اینکه نظارتها و بازرسیهایمان را بیشتر کنیم و اجازه ندهیم که اقدامات پیشگیرانه کمرنگ شوند.
او در ارتباط با وضعیت تجهیزات بیمارستانی که بدون وقفه در پیکهای کرونا مورد استفاده قرار گرفتهاند، گفت: بهبود استاندارد و تعمیرات قطعاً در این روزها اهمیت بیشتری پیدا میکند. از هفته اول فروردین تا به حال که بالغ بر شش ماه است، ما به شدت و بیوقفه درگیر موج چهارم و پنجم بودهایم. مهمتر از وسایل و تجهیزات، خستگی پرسنل و پرستاران و پزشکان است که بدون وقفه و استراحت و مرخصی درگیر این دو موج سهگین بودهاند که باید تجدید روحیه کنند و با پرداخت مطالباتشان شرایط آسایشی آنها را بهتر فراهم کنیم. درارتباط با مساله تجهیزات بیمارستانی، ما درگیر تعمیرات و رفع مشکلات دستگاههایمان هستیم؛ یعنی تختها، دستگاههای اتاق عمل، وسایل اورژانس، وسایلی که مصرفی بودهاند یا وسایلی که عمرشان به سررسیده و جایگزین شدهاند.
کشمیری افزود: البته با معضل افزایش قیمت هم مواجهیم. برخی از کالاهایی که به آن نیاز داریم گاهی تا شش برابر قیمت افزایش پیدا کرده است. برای مثال دستگاهی مانند دی سی شوک که برای بخشها و اورژانسها بسیار ضروری است، قبلاً با قیمت ۴۰ میلیون تومان قابل خریداری بود که درحال حاضر ۱۶۰ میلیون تومان شده است و در یک سال گذشته قیمتش دو برابر افزایش پیدا کرده است. کپسول اکسیژن که قبلاً ۶۰۰ هزار تومان خریداری میشد، درحال حاضر چهار و نیم الی پنج میلیون تومان، یعنی نزدیک به ده برابر افزایش قیمت پیدا کرده. به هرحال وسایل پزشکی بسیار گران قیمت شده و افزایش بها داشته است.
او در ادامه گفت: خرید خوراکی و غذا درحال حاضر برای ما بسیار گران تمام میشود. درحالی که قیمتهای آن در بیمه ثابت است. ما علی رغم افزایش قیمت مواد غذایی در بازار از بیمه پول بیشتری دریافت نمیکنیم. قیمت هتلینگ ثابت است و با یک قیمت معین جلو میرویم. در واقع افزایش قیمتهای بیمه و هتلینگ به اندازه افزایش تورم نیست. به همین خاطر به بیمارستانهای دولتی بسیار فشار میآید. برای جبران این مساله البته اقداماتی شده است. برای مثال وزارت بهداشت یک یا دوبار به ما اعتباراتی را اختصاص داد که به دلیل درآمد پایین، به ما کمک شود. درحال حاضر هم بستههای کمکی برای پرداخت مطالبات عقب افتاده پرسنل از طرف وزارت بهداشت دریافت میکنیم که بین پرستاران و پزشکان تقسیم کنیم.
او درارتباط با میزان شیوع بیماری قارچ سیاه در استان بوشهر گفت: داروی قارچ سیاه تأمین شده است. ما هم مانند کشور مدتی با کمبود داروی آمفوتریسین بیکه داروی اصلی درمان این عفونت استف مواجه بودیم، اما درحال حاضر با وارداتی که صورت گرفته است و توزیع استانی آن، برای بیمارستانهایی که مقرر شده است بیماران قارچ سیاه در آن بستری شوند، داروهای آنها درحال تأمین شدن است و مشکل حادی نداشتیم. ما در این موج دو بیمار قارچ سیاه داشتهایم.