خبرگزاری کار ایران

مدیر پروژه واکسن فخرا عنوان کرد؛

اجرای فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا با تزریق به حدود ۴۰ هزار داوطلب

اجرای فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا با تزریق به حدود ۴۰ هزار داوطلب
کد خبر : ۱۱۳۰۵۰۱

مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه اجرای فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا با تزریق به حدود ۴۰ هزار داوطلب برنامه ریزی شده است، گفت: در فاز سوم کارآزمایی بالینی ۵۰ درصد داوطلبان واکسن فخرا و ۵۰ درصد دیگر واکسنی با همان پلتفرم دریافت خواهند کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، «احمد کریمی» مدیر پروژه واکسن فخرا در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن که امروز با حضور  دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد، با بیان اینکه فرآیند تحقیق و توسعه واکسن فخرا از اسفند 98 در سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی در وزارت دفاع و در زمان حیات شهید فخری زاده با رهبری ایشان آغاز شد، اظهار کرد: واکسن فخرا از نوع واکسن های کشته شده و غیرفعال است که در بستر سطح سه ایمنی تولید می شود. بذر واکسن با غربالگری از میان 35 هزار نمونه بیمار ایرانی ایزوله و شناسنامه دار شده است.

وی با اشاره به اینکه تولید این محصول در زیرساختی با ظرفیت 200 هزار دُز در ماه آغاز شد که با بهینه سازی فرآیندها، اکنون به یک میلیون دُز در ماه ارتقاء یافته است، گفت: امیدواریم با توسعه کارخانه تولید صنعتی واکسن تا اواسط پاییز 1400 این ظرفیت به پنج میلیون دُز در ماه افزایش یابد.

بی خطر بودن واکسن فخرا محرز شد

دکتر کریمی تصریح کرد: فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن فخرا با 135 داوطلب با موفقیت انجام شد؛ در این فاز سه گروه غلظت های بالای واکسن، غلظت پایین و واکسن نما دریافت کردند که در همین راستا بی خطر بودن واکسن محرز شد. در هر دو غلظت واکسن سیستم ایمنی را تحریک کرد.

مدیر پروژه واکسن فخرا به جزئیات فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن اشاره و بیان کرد: در فاز دوم 500 داوطلب داشتیم که در این فاز نیمی از داوطلبان واکسن و نیمی دیگر واکسن نما دریافت کردند؛ در هیچ یک از داوطلبان عارضه جدی در اثر تزریق واکسن مشاهده نشد و بی خطری واکسن مجددا در این فاز تایید شد.

وی با اشاره به اینکه اجرای فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن فخرا با تزریق به حدود 40 هزار داوطلب برنامه ریزی شده و براساس پروتکل مصوب وزارت بهداشت انجام خواهد شد، مطرح کرد: مرکز کارآزمایی بالینی فخرا با ظرفیت تزریق هزار و 500 نفر در روز پذیرای داوطلبان گرامی جهت شرکت در این مطالعه خواهد بود.

دکتر کریمی گفت: باتوجه به شیوع بالای بیماری و جهت رعایت حقوق شرکت کنندگان در این مطالعه همه واکسن دریافت خواهند کرد. 50 درصد داوطلبان واکسن فخرا و 50 درصد دیگر واکسنی با همان پلتفرم دریافت خواهند کرد.

مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه تشکر ویژه ای از دکتر عین اللهی به دلیل حضور در این مراسم و تصمیم راهبردی که هفته پیش مبنی بر اعطای مجوز اضطراری پس از ورود واکسن های ایرانی به فاز سه، دارم، عنوان کرد: این موضوع، سبب تحقق شعار خوداتکایی در زمینه تولید واکسن می شود، از همراهی ملت غیور ایران که با استقبال کم نظیر با شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن فخرا موجب دلگرمی گروه شدند، تقدیر و تشکر می کنم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز