در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
ابراز نگرانی از تداوم بیکاری بانوان سرپرست خانوارِ شاغل در سرویس مدارس/ هنوز زمان واکسیناسیون رانندگان تاکسی اعلام نشده است
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور نسبت به تداوم بیکاری بانوان سرپرست خانوارِ شاغل در سرویس مدارس ابراز نگرانی کرد.
"مرتضی ضامنی" مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت بهداشت نسبت به واکسیناسیون رانندگان تاکسی از مرداد ماه اقدام میکند یا خیر اظهار کرد: با توجه به اعلام وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، ۲۶ درصد از چرخه انتقال کرونا از حوزه حمل و نقل و به ویژه خطوط تاکسیرانی اعلام شد که نشان دهنده پرخطر بودن این حوزه است. هر راننده به طور میانگین روزانه با ۸۰ مسافر سر و کار دارد. از سال گذشته توصیههای جدی از سوی ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت داشتیم و در نهایت با امضای وزیر کشور، درخواست خود را برای واکسیناسیون رانندگان اعلام کردیم که منجر به دستور رئیس جمهور شد و رانندگان حمل و نقل عمومی در اولویت سوم دریافت واکسن قرار گرفتند.
او ادامه داد: امیدواریم با پایان اولویت دوم در تیرماه از مرداد شاهد واکسینه شدن رانندگان تاکسی باشیم. براساس اعلام جسته و گریخته مسئولین وزارت بهداشت، امید داریم که در مرداد ماه واکسیناسیون آغاز شود و درخواست ما نیز این است که واکسیناسیون را هرچه سریعتر آغاز کنند.
ضامنی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ده هزار نفر از رانندگان تاکسی در سراسر کشور به کرونا مبتلا شدند، و بیش از ۷۰۰ نفر از آنها جان خود را از دست دادند، گفت: اگر با شاخصی میزان انتقال ویروس از رانندگان به مسافران و از مسافران به راننده بررسی میشد قطعا این عدد بسیار بالا میرود و لذا درخواست ما واکسیناسیون هرچه سریعتر رانندگان تاکسی است.
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور درپاسخ به اینکه در تهران اسامی رانندگان در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت، آیا در شهرستانها چنین اتفاقی رخ داده است؟ گفت: مجموعه وزارت کشور این اعلام آمادگی را به وزارت بهداشت کرده است و با توجه به اینکه سامانههای مرجع وزارت کشور اطلاعات رانندگان فعال در حوزه تاکسیرانی را دارد، اعلام آمادگی کردیم که در صورت نیاز فهرست را در اختیار ستاد کرونا قرار دهیم. منتظر هستیم وزارت بهداشت تاریخ را اعلام کند.
او در پاسخ به این سوال که آیا هنوز وزارت بهداشت درخواست نکرده که اطلاعات رانندگان را در اختیار بگذارید؟ گفت: هنوز تاریخ آغاز و فرایند اجرای طرح را به ما اعلام نکردهاند.
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی کشور در پاسخ به سوال دیگری درباره آماری از زنان سرپرست خانواری که در پی تعطیلی مدارس شغل خود در سرویس مدارس را از دادهاند، اظهار کرد: برخی افراد، رانندگی سرویس مدارس شغل آنها بود، به ویژه زنان سرپرست خانوار. در حوزه سرویس مدرسه ناوگانی که به طور رسمی در سامانههای مجاز ثبت شدهاند، حدود ۱۲۰ هزار ناوگانی بودند که بیش از ۸۰ درصد آنها ناوگان شخصی و غیر از تاکسیها بودند و کار آنها صرفا سرویس مدارس است. از این ۸۰ درصد، ۵۰ درصد را بانوان که غالبا سرپرست خانوار هستند تشکیل میدادند. عملا از اسفند سال ۹۸ که مدارس تعطیل شد، فرایند سرویس مدرسه هم تعطیل شد و این حرفه فعالیتی نداشت و از لحاظ درآمدی این گروه دچار مشکل بیپولی شدند و نتوانستند به کسب درآمد بپردازند.
او در پاسخ به این سوال که چه حمایتی از این قشر شد؟ گفت: یک بحث اقدامات حمایتی بود که دولت در حوزه حمل و نقل عمومی داشت و دریافت تسهیلات ۶ میلیون تومانی را برای رانندگان تاکسی ایجاد کرد که با پیگیری رانندگان سرویس مدارس نیز امکان بهره برداری از آن را به دست آوردند. در مجموع ۱۸۰ هزار نفر در بخش تاکسیرانی و سرویس مدرسه ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۲۰ هزار نفر تسهیلات ۶ میلیون تومانی را دریافت کردند و مابقی در حال تکمیل پرونده هستند.
ضامنی در پاسخ به اینکه آیا در حوزههای دیگر برای آنها شغلی در نظر گرفته شده است؟ گفت: بسترهایی از جمله تاکسیهای اینترنتی و آژانسهای تلفنی فراهم بود و هر شخصی که تمایل داشت میتوانست در این حوزه فعالیت کند که به تشخیص و صلاح دید افراد بستگی دارد.
ضامنی در پاسخ به سوال دیگری درباره شکایت این اتحادیه از سازمان تامین اجتماعی به کمیسیون اصل ۹۰ درخصوص بیمه رانندگان تاکسی گفت: شکایت ما تازه است و هفته گذشته ثبت شده است، امیدواریم با توجه به اینکه اصل قضیه بیمه رانندگان تاکسی قانونی است و در مجلس شورای اسلامی مصوب شده، مد نظر قانون این بوده است که ۵۰ درصد حق بیمه رانندگان فعال در حوزه حمل و نقل عمومی به عنوان یارانه دولتی پرداخت شود. برابر مستندات موجود و بررسیهای انجام شده در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد افرادی که به اسم راننده از این یارانه استفاده میکنند، اصلا راننده نیستند.
او اضافه کرد: لذا ۵۰ درصد بودجه مدنظر قانونگذار دچار انحراف شده و این بودجه در محلی غیر از سرفصل مدنظر قانونگذار در حال هزینه شدن است. این مساله در کمیسون اصل ۹۰ به عنوان مرجع رسیدگی به این موارد ثبت شده و پیگیریهای لازم را از طریق این کمیسیون داریم و امیدواریم در راستای اجرای صحیح قانون رانندگان بتوانند از حق بیمه بهرهمند شوند.
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی در پاسخ به اینکه چه حمایت و اقدامی از سوی مجلس صورت میگیرد؟ گفت: نمایندگان مختلف مجلس تماما نظرشان این است که باید قانون اجرا شود و عبارات تصویب باید در چارچوب مصوب قانون هزینه شود. لازم بود که به صورت رسمی این شکایت اتفاق افتد، اگر کمیسیون به مستنداتی نیاز دارد در اختیارشان قرار دهیم تا حمایت لازم رخ دهد و مشکل بیمه رانندگان بعد از سه سال امیدواریم به دست نمایندگان مجلس حل شود.