خبرگزاری کار ایران

رییس جمعیت هلال‌احمر:

آمادگی هلال‌احمر برای انجام واکسیناسیون در ۵۰۰ مرکز/ بیش از ۹۰ درصد واکسن‌ها را ما وارد کرده‌ایم

آمادگی هلال‌احمر برای انجام واکسیناسیون در ۵۰۰ مرکز/ بیش از ۹۰ درصد واکسن‌ها را ما وارد کرده‌ایم
کد خبر : ۱۱۰۳۹۷۹

رییس جمعیت هلال احمر با اعلام آمادگی این جمعیت برای انجام واکسیناسیون در ۵۰۰ مرکز گفت: یک و نیم میلیون دز واکسن و ملزومات بهداشتی به استان سیستان و بلوچستان ارسال شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «کریم همتی» رییس جمعیت هلال احمر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: جمعیت هلال احمر یک نهاد عمومی غیردولتی است. جمعیت هلال احمر بدون ملاحظه جابجایی دولت‌ها اقدامات خود را ادامه می‌دهد، چرا که طبیعت به سیاست کاری ندارد و هر لحظه ممکن است مشکل یا حادثه‌ای اتفاق بیفتد و هلال احمر باید به موقع در صحنه حضور یابد.

وی با اشاره به قرارگاه عملیاتی کرونا در استان سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰ مرکز برای ۲۴ خیریه تشکیل شده و هر روز ملزومات بهداشتی از طریق این مراکز در هر شهرستان توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین یک و نیم میلیون دز واکسن و ملزومات بهداشتی به استان سیستان و بلوچستان ارسال شد.

همتی درباره نذر آب گفت: نذر آب ۴ در استان انجام شده و برخلاف سنوات گذشته، هزینه این نذر آب با حمایت خیرین صورت گرفته است. در بحث نذر آب کمک‌های بین المللی نیز جذب شده است و در روزهای پیش رو هم از کمک‌های خیرین و کمک‌های کنفدراسیون برای اقدامات لازم در استان‌های تنش آبی استفاده خواهد شد.

رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به وضعیت افغانستان و احتمال ورود آوارگان و مهاجران از این کشور به ایران گفت: قرار شد، در نقطه صفر مرزی و اگر نیاز به اردوگاه بود در داخل کشور افغانستان پذیرایی این افراد باشیم. همه اقدامات در استانهای هم مرز انجام شده و ۴۵ موسسه معتبر بین المللی با همکاری جمعیت هلال احمر و وزارت کشور کمک‌های بین المللی را ساماندهی کرده تا به مهاجران و آوارگان افغانستانی ارایه دهند.

همتی همچنین با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر درباره واردات واکسن تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد واکسن‌های وارداتی را جمعیت هلال احمر وارد کرده است، ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دز واکسن وارد کرده و در ۴ هفته آینده نیز وارداتی در این خصوص خواهیم داشت.

وی ادامه داد: با توجه به درخواست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مناطقی در شهر تهران درخصوص بر پاکردن چادر از جمله در مجتمع تهرانپارس اقداماتی صورت گرفته است.

همتی همچنین درباره پیاده‌روی اربعین گفت: اقدامات لازم انجام شده و هر مقدار عراق اجازه دهد، ما آمادگی لازم برای اعزام زائران هم در بحث پرواز و هم پیاده روی زمینی تمهیدات لازم اندیشیده شده و جمعیت هلال احمر به عنوان متولی امداد و نجات براساس برنامه اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی با اشاره به املاک و موقوفات که در دست هال احمر نبودند، گفت: اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفت و متعاقب پیگیری ها یک موقوفه بزرگ شناسایی شده و کارهای تکمیلی در حال انجام است ما آمادگی داریم  تا با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک و سازمان اوقاف بحث بازگشت موقوفات جمعیت را دنبال کنیم. همچنین اردوگاه‌های کشوری که چند سالی است تعطیل شده بود درخصوص احیای آنها اقداماتی انجام شده و اعتباری برای آن در نظر گرفته شده است و در صورت مساعد شدن شرایط  موضوع اعزام جوانان و آموزش در این مراکز در دستور کار قرار می گیرد.

وی با اشاره مراکز هلال احمر در خارج از کشور تصریح کرد:۱۳ مرکز در خارج از کشور داریم معاونت درمان در این زمینه ورود خوبی داشتند بسیاری از این مراکز چندین سال بدون رییس و متولی  بودند که اقدامات لازم انجام شده‌است. همچنین به زودی با ‌راه اندازی مرکز کابل نیروهای لازم نیز در این مرکز مستقر می شوند.

همتی خاطرنشان کرد: بیمارستان نجف اشرف را با حضور همکاران جمعیت هفته آینده تحویل می گیریم و اگر فاز نهایی انجام شود چندین برابر بیمارستان دبی ارزش مادی و معنوی برای جمعیت هلال احمر و کشور متن خواهد داشت. مراکز درمانی خارج از کشور بویژه در آفریقا بحث خدمات انسان دوستانه بوده که تعرفه دریافتی کمتر از کشور میزبان است.

وی ادامه داد: ما می توانیم‌از بیمارستان دبی و کابل به عنوان مرکز آموزشی استفاده کنیم در همین راستا با دانشگاه آزاد تفاهم نامه منعقد خواهد شد تا برای اعزام دانشجو به این مراکز انجام شود.

وی با اشاره به بیمارستان دبی تصریح کرد: بیمارستان دبی بزرگترین مرکز جمعیت هلال احمر است که ۷۳۴ پرسنل دارد. در طی سالهای اخیر  هزار و ۴۰۰ میلیون تومان بدهی بیمارستان بود که اقدامات اصلاحی در حال انجام است و در حال حاضر به بالاترین میزان درآمدی در سه سال گذشته رسیده است. ۴ نفر در حال حاضر اعزامی از ایران داریم و مابقی ساکن امارات هستند این بیمارستان امروز به نقطه مناسبی رسیده است.

همتی به شرکتهای تابعه هلال احمر اشاره کرد و گفت: جمعیت هلال احمرشرکتهای متعددی دارد که حاشیه های در سال های قبل داشتند برخی شرکت ها احیا شده و هیات مدیره نداشتند یا تشکیل نمی شد پیگیری در خصوص وضعیت این شرکتها انجام شده است. شرکت نساجی وسها دو شرایط ورود به بورس را دارند و در سال ۹۹ بیش از ۵۵ هزار چادر و ۹۰ هزار تخته پتو تولید کردند که بازار مصرف آنها فقط هلال احمر و برخی مراکز نظامی بود که برای گسترش بازار آنها تفاهم نامه ای با کمیساریا منعقد شده که ۶ هزار میلیارد ریال مبلغ قرارداد است و باید ۶۵۰۰ تخته چادر تهیه و در اختیار کمیساریا قرار دهند.

وی ادامه داد:  همچنین ۱۴ سوله هم به اموال شرکت نساجی  اضافه شده است. از تولید نخ تا همه اقدامات در شرکت انجام نساجی انجام می شود و کمترین وابستگی با بیرون را دارد.

او درباره واکسیناسیون اتباع خارجی در ایران گفت: درخواست واکسن برای دویست هزار نفر افاغنه اعلام کردیم که در صورت تامین می توانیم این افراد را نیز واکسینه کنیم.

وی درباره ویزای امارات مدیران پیشین هلال احمر گفت: این مدیران به دلیل نقش نظارتی ویزای امارات دارند. ما هم مانند پیشینیان باید ویزا می گرفتیم برای من ویزای اقامت صادر نشده اما اگر صادر شود هم جایگاه حقوقی بوده این افراد پیشین هم مدیر بودند و هم ‌به دلیل تخصص کار می کردند ما هنوز فرصتی نشده برویم. ۲۰۲۰.۷.۷ ویزا گرفتیم و  دو روز ماموریت به این کشور رفتیم و برگشتیم. من استاد تمام هستم اگر بخواهم در کشوری اقامت بگیرم به دبی نمی روم و به کشور بهتری می روم اما ویزای ما در دبی به دلیل نظارت و بازدید بوده است اگر هم ویزای اقامت دبی برای من صادر شود مانند مدیران گذشته است. دیگر هم به دبی نخواهم رفت.

وی درباره انتصابات فامیلی در این بیمارستان گفت: ۷۳۴ نیرو داریم که ۴ نفر نیروی جمعیت هستند یک نفر از این افراد یک مدیر امور مالی بود  این  نیرو  ۲۴ سال است که کارمند جمعیت و باجناق هم من هستند و به این مرکز اعزام شده‌اند.

وی ادامه داد: نزدیک ۱۷ میلیون دلار با چمدان از بیمارستان به عمان در سال ۹۶ منتقل می شود ما این موضوع را پیگیری کردیم آقای احمدی این موضوع را بررسی کردند و مشخص شد ۱۵ جلد مجلد در این خصوص موجود است و این بیمارستان بیش از ۲۴۰ میلیون درهم بدهی دارد. مهمترین موضوع این است که مبارزه با فساد در این مرکز در حال انجام است.

همتی درباره کمبود اقلام پزشکی و کمبود سرنگ برای تزریق واکسن کرونا گفت: سرنگ مازاد به دلیل نیاز برای تزریق واکسن تولید شده است و مشکلی برای این موضوع نداریم. واکسن تامین شود بابت سرنگ مشکل نداریم.

وی ادامه داد: درباره انسولین کماکان با هزینه ای که در اختیار داریم به واردات ادامه می دهیم وهیچ کدام از اقدامات هلال احمر با تغییر دولت دستخوش تغییر نمی شود.

همتی همچنین درباره ساماندهی افرادی که برای تزریق واکسن به کشورهای همسایه می‌روند، گفت: همکاران ما برای ساماندهی و ارایه بسته های بهداشتی در مرز مستقر شده اند. راهکار واکسن پولی این است که بخش خصوصی وارد شده و واکسن وارد کند.در حال حاضر نیز به ما اجازه ده میلیون دز واکسن از سوی ستاد داده شده است و اگر قرار باشد، ۳۰ میلیون دز واکسن دیگر وارد کنیم نیازمند موافقت مجدد ستاد مقابله با کرونا هستیم که احتمالا در دولت بعد صورت می‌گیرد.

همتی درباره مطالبات جمعیت هلال احمر از رئیس جمهور منتخب و دولت آینده گفت: طبق اساسنامه رئیس جمعیت هلال احمر برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شود و برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده نیز در همین راستا انجام خواهد شد اما واقعیت این است که رئیس جمعیت هلال احمر نزدیک ترین ارتباط را با رئیس جمهور دارد و باید هماهنگی خوبی میان این دو برقرار باشد. اگر رئیس جمهور و رئیس جمعیت با یکدیگر همراه و هماهنگ نباشند بسیاری از مسائل و مشکلات به خصوص در حوزه محل درآمدهای جمعیت هلال احمر حل و فصل نخواهد شد.

وی ادامه داد: در همین راستا نیز ما هیچ درخواست شخصی از رئیس جمهور منتخب نداریم و اگر تصمیم ایشان بر این باشد که با ما کار نکنند ما آماده ایم تا مسئولیت را به مدیر بعدی واگذار کنیم اما تا ساعت آخر مسئولیت مان در مسیری که برای مبارزه با فساد و ارتقاء و تقویت سرمایه اجتماعی این جمعیت داشتیم حرکت خواهیم کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: اما یکسری مطالبات و درخواست ها از دولت سیزدهم وجود دارد که این ها یک درخواست عمومی است و شخصی نیست. ما موجودی ۲۰ درصدی انبارهای هلال احمر را به بالای ۵۰ درصد رساندیم که امیدوارم این روند در دولت آینده ادامه داشته باشد، چرا که همچنان کمبودها و کسری هایی در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به ۳۰۰ برابر شدن بودجه حمایتی جمعیت هلال احمر گفت: با پیگیری های ما بودجه حمایتی جمعیت هلال احمر ۳۰۰ برابر شده و از ۱۰ میلیارد در سال به ۳۱۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. در واقع این عدد می تواند در حمایت بسیاری از اقشار در معرض آسیب موثر باشد. درخواست دیگر ما از دولت آینده این است که این روند را ادامه دهد.

همتی بر ضرورت تقویت سرمایه اجتماعی جمعیت هلال احمر و افزایش اعتماد عمومی به این نهاد نیز تأکید کرد و گفت: ان شاءالله این روند نیز ادامه داشته و در ادامه تقویت نیز شود.

وی به منابع درآمدی جمعیت هلال احمر نیز اشاره کرد و گفت: مثلا شرکت های هواپیمایی می بایست یک درصد از معادل فروش خود را به جمعیت هلال احمر واگذار کنند یا موارد دیگر که این ها با پیگیری رئیس جمهور تسریع می شود و من امیدوارم و این را می خواهم که رئیس جمهور آینده به این موارد توجه کند. رئیس جمهور می تواند هلال احمر را به مسیر اصلی خود بازگرداند.

همتی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون دیداری میان جمعیت هلال احمر با رئیس جمهور منتخب انجام شده یا خیر، گفت: ما تاکنون دیداری نداشتیم. البته به زودی دیداری برگزار خواهیم کرد که گزارش های مربوطه و نقطه نظرات ما را نیز به طور مستقیم با آقای رئیسی مطرح خواهیم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز