خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

اجرای برنامه‌های اجتماع محور در سطح محلات برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی

اجرای برنامه‌های اجتماع محور در سطح محلات برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی
کد خبر : ۱۰۹۸۳۸۸

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی سراسری تحلیل وضعیت جامعه محلی گفت: شفافیت، اعتمادسازی و گفتگو مهمترین اصل مشارکت اجتماعی است.

«آرزو ذکایی‌فر» مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره رویکردهای اصلی سازمان بهزیستی در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت: یکی از رویکردهای اصلی در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی برنامه‌های مبتنی بر مشارکت اجتماعی، تقویت پیوندهای اجتماعی و همیاری اجتماعی است به این معنی که در فعالیت‌های توانمندسازی و ارتقاء محلات مردم نقش اصلی را ایفاء می‌کنند.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی بالغ بر ۲۰ سال است که فعالیت‌های اجتماع محور را در سطح کشور و در محلات مختلف انجام می‌دهد. رویکرد اصلی سازمان بهزیستی این است که در محلات آسیب خیز، کمتر برخوردار و حاشیه‌ای اقدامات خود را ارائه دهد البته بسیاری از فعالیت‌ها نیز گسترش آن عمومی‌تر است و در همه محلات اجرا می‌شود، اما گام مهم و اساسی در برنامه‌ریزی اجتماع محور این است که بعد از جلب مشارکت مردم محله، شفافیت و اعتمادسازی در ابتدا نیازسنجی و اولویت‌بندی صحیحی از مسائل و مشکلات محله توسط ساکنان محله و داوطلبان محلی داشته باشیم و سپس با کمک خود مردم پروژه‌هایی را برای پیشگیری طراحی کنیم.

برگزاری کارگاه آموزشی سراسری تحلیل وضعیت جامعه محلی

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: این موضوع باید از طریق گفتگو با مردم و ایجاد انگیزه برای مشارکت انجام شود از همین رو اولین مرحله این برنامه نیز این است که آموزش استاندارد برای تسهیلگران در این خصوص داشته باشیم تا بتوانند کار با مردم محلی را بیاموزند بر همین اساس نیز در سال جاری اولین کارگاه آموزشی سراسری تحلیل وضعیت جامعه محلی از 5 تیر در سراسر کشور آغاز شد و تا 18 تیر ادامه دارد.

ذکایی فر خاطرنشان کرد: در همین راستا پنج قطب در کشور مشخص شده اند که شامل پنج گروه استانی است و تسهیلگران موضوعات مربوط به تحلیل وضعیت جامعه محلی را که عمدتاً بخش مهم آن نیازسنجی محلی است می آموزند. همچنین کار با مردم، شناسایی افراد کلیدی، تشکیل گروه های محلی از دیگر مسائلی است که در این کارگاه‌ها به صورت تخصصی به تسهیلگران آموزش داده می‌شود. هدف ما این است که امسال ضریب نفوذ خدماتمان را در محلات گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی چندین سال است که در محلات فعالیت های خود را در زمینه آگاه‌سازی، دانش افزایی و توانمندسازی با هدف ارتقاء سلامت اجتماعی آحاد مردم ارائه می دهد، گفت: قصد داریم امسال برنامه ها را بر اساس تحلیل وضعیت مشکلات محلات حاشیه و کم‌برخوردار گسترش دهیم.

اولین کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی اجتماع محور در مناطق آسیب‌خیز برگزار شد

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: همزمان با این کارگاه، اولین کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی اجتماع محور در مناطق آسیب خیز نیز به صورت سراسری از هفتم تیرماه لغایت نهم تیرماه به صورت کشوری برگزار گردید. کارگاه تحلیل وضعیت جامعه محلی برای ۱۰۰ نفر از تسهیلگران محلی در استان ها در حال برگزاری است. همچنین کارگاه دوم که از هفتم تیرماه آغاز شده است و به مدت سه روز ادامه دارد با عنوان برنامه ریزی اجتماع محور در مناطق آسیب خیز برای حدود ۷۰ نفر از کارشناسان دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سراسر کشور در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار شده است.

ذکایی فر با اشاره به برگزاری کارگاه برنامه ریزی اجتماع محور برای کارشناسان دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سراسر کشور تصریح کرد: هدف این است که این کارشناسان بتوانند با نظارت صحیح بر فعالیت تسهیلگران محلی که قرار است در محلات خدمات ارائه دهند شاهد ارتقاء کیفیت ارائه خدمات باشیم.

وی با تاکید بر اینکه نگاه ویژه‌ای در این طرح‌ها و برنامه ها به پیشگیری از آسیب های اجتماعی شده است، گفت: سازمان بهزیستی انواع مختلفی از خدمات را در سطوح متنوع گروه‌های هدف ارائه می‌دهد که این مداخلات توسط معاونت‌های تخصصی در سازمان بهزیستی انجام می‌شود. اما مشخصاً هدف ما از انجام این فرآیند و برنامه‌ریزی اجتماع محور این است که با رویکرد تقویت پیشگیری سطح یک با موضوعات آگاه‌سازی، ارتقاء دانش، نگرش و مهارت جوامع محلی بتوانیم اقدامات پیشگیرانه را بیش از گذشته انجام دهیم.

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی خاطر نشان کرد: مطالعات و شواهد متعدد در سایر کشورها نیز حاکی از آن است که بهترین و اثربخش‌ترین برنامه‌ها بویژه در راستای ارتقای سلامت اجتماعی آنهایی است که مردم در فرایند برنامه‌ریزی و تصمیم گیری‌ها نقش اساسی و محوری دارند. امید است که با تقویت رویکردهای پیشگیری و برنامه‌ها و اقدامات اجتماع محور در سطح محلات بتوانیم بیش از گذشته در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر باشیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز