خبرگزاری کار ایران

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران:

۲۵ میلیون دانش‌آموز در جهان دیگر به مدرسه باز نخواهند گشت/ کرونا موجب افزایش کودکان کار در بازار تهران شد

 ۲۵ میلیون دانش‌آموز در جهان دیگر به مدرسه باز نخواهند گشت/ کرونا موجب افزایش کودکان کار در بازار تهران شد
کد خبر : ۱۰۸۹۴۷۲

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: اضطراب، پرخاشگری، غوطه‌ور شدن در فضای مجازی، از هم گسیختگی روانی- هویتی، افت تحصیلی، کاهش انگیزه‌های تحصیلی و کاهش انگیزه یادگیری از جمله عوامل ناشی از شیوع کرونا بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم اختتامیه پویش مدافعان و سفیران سلامت با حضور علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش و محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش صبح امروز در مجموعه ورزشی انقلاب تهران برگزار شد.

زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: اینکه این پویش به عنوان یک رفتار اجتماعی و وجه ساحتی در دانش آموزان شکل بگیرد و با نگاه قدر شناسانه و تعمیق آن در سطوح دانش آموزی همراه باشد، قطعا حائز اهمیت خواهد بود. البته بهتر است برای این پویش یک دبیرخانه‌در نظر  گرفته شود. 

وی افزود: بحث کرونا موجب شد این استراتژی فی‌مابین وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت در زمینه تحقق هر دانش‌آموز یک سفیر سلامت در حوزه کرونا ضرورت بیشتری داشته باشد و فکر می‌کنم این جشنواره برشی برای این اصول متعالی است. 

 در جوامعی که سواد سلامت از نرم متوسط خود بالاتر بود آسیب‌های کرونا هم قلیل‌تر بود

زالی خاطر نشان کرد: دانش آموزان به دلیل ظرفیت جسارت‌آمیز، ظرفیت‌های نوآورانه، نگاه‌های بلند پروازانه و نفوذ آن‌ها در خانواده‌ها موجب ارتقاء سلامت جمعی جامعه ایرانی هستند. شعار هر دانش‌آموز یک سفیر سلامت برای رسیدن به مفهوم ارتقاء سلامت جامعه موثر است. در جوامعی که سواد سلامت از نرم متوسط خود بالاتر بود آسیب‌های کرونا هم قلیل‌تر بود. 

 فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: کرونا یک بحث جهانی است و بسیاری از رخدادهای مترتب از کرونا فقط مربوط به کشور ما نیست. براساس اعلام بانک جهانی، بیش از ده تریلیون دلار آسیب اقتصادی متوجه مدارس و مراکز آموزشی در دنیا بوده است. در جهان بیش از ۲۵ میلیون دانش آموز دیگر به مدرسه باز نخواهند گشت. 

وی افزود: ماندن در منازل و تغییر سرای سیاق آموزش موجب شد که اشکالات متعدد فیزیکی و روانشناختی فراهم شود. کم نیستند افرادی که به دلیل تغذیه تنقلاتی دچار تغییر در ساختار bmi، الگوی چاقی و افزایش زمینه برای بیماری‌های غیر واگیر در آینده خواهند شد.

زالی گفت: اضطراب، پرخاشگری، غوطه‌ور شدن در فضای مجازی، از هم گسیختگی روانی- هویتی، افت تحصیلی، کاهش انگیزه‌های تحصیلی و کاهش انگیزه یادگیری از جمله عوامل کرونا در جهان بوده است. باید ما در تهران روی این موضوع مطالعه و بررسی انجام دهیم. در حال حاضر مدارس ۱۳۵ کشور جهان تعطیل است و ۱۰۵ کشور استراتژی برای بازگشایی مدارس دارند که ما می‌توانیم از استراتژی آن‌ها به نوعی ایده بگیریم. 

کرونا مطالبات فروخفته آموزش و پرورش را شناسایی کرد

 فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: کرونا شرایطی را فراهم کرد که مطالبات فروخفته ما در آموزش و پرورش شناسایی شود و به گوش کاندیداهای ریاست‌جمهوری برسد. کرونا بیش از هر زمان دیگری به آسیب‌های ساختاری و بنیادی در ایران را نمایان و آشکار کرد. 

وی خاطر نشان کرد: متوسط سرانه دانش آموزی در دنیا ۹ هزار و ۳۰۰ دلار است اما در ایران با این تغییرات ارضی به زیر ۲۰۰ دلار رسیده است. به عنوان مثال در کشور ترکیه که تعداد دانش آموزان آنها معادل تعداد دانش‌آموز  ما است، سرانه دانش آموز ۳۱۰۰ دلار است. آینده ایران با این سرانه‌ها ساخته نمی‌شود. همین الان در تهران و شهرهای محروم با کمبود معلم روبرو هستیم. 

با مشکل کمبود معلم مواجه هستیم

زالی ادامه داد: کمبود معلم یعنی وجود کلاس‌های متراکم‌تر و حدود ۶۰ درصد کلاس‌های درس لاجرم باید بیش از ۲۶ نفر دانش آموزان را در خود جای دهد. در سال ۱۴۰.۱۰۱ از دل سنواتی بالاترین میزان بازنشستگی معلمان را خواهیم داشت و در سال آینده با بحران معلم روبرو خواهیم شد در صورتی که با وجود کرونا باید پروتکل‌ها رعایت شود از فضاهای گسترده داشته باشیم. 

وی افزود: کرونا نشان داد که رابطه والدین با مدارس نقص دارد وسهم بی‌سوادی مادران و پدران ۳ تا ۴ درصد است و این میزان در مناطق محروم خیلی نگران کننده‌تر است. حال با موضوع دیجیتال این موضوع خیلی نگران کننده‌تر هم می‌شود. همین موضوع بازماندگی از تحصیل شاخصی بود که در دوره کرونا به شدت خودش را نشان داد. 

محصلان ما به کودکان کار تبدیل شده‌اند

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ما یک طرح پایلوت عملیاتی در منطقه بازار تهران برای غربالگری انجام دادیم چیزی که برای ما جلب توجه کرد این بود که تعداد کودکان کار در آنجا بسیار زیاد بود و آنها بدون ماسک در آنجا مستقر بودند. پیش از کرونا ما  چنین صحنه‌ای را در بازار نمی‌دیدیم و حالا که کرونا شده این تعداد کودکان کار در بازار افزایش داشته است. اکنون محصلان ما به کودکان کار تبدیل می‌شوند که این به تنهایی یک خطر است.

زالی گفت: سفره خانواده‌ها با وجود کرونا، تورم و مشکلات اقتصادی کوچک‌تر شده،  بنابراین بار آن هم بر دانش آموزان و کودکان اضافه شده است. از مسئولان آتی دولت می‌خواهیم که نسبت به آموزش و پرورش و غفلت‌هایی که در سال‌های متمادی در کشور انجام شده توجه کرد. ما به استانداردهای مطلوب در آموزش و پرورش خیلی فاصله داریم این به معنی نفی تلاش‌های مسئولین آموزش و پرورش نیست اما کرونا چهره جدید و پنهان را هم به ما نشان داده است. 

وی افزود: این حرف درستی است که کرونا کمتر کودکان را درگیر می‌کند و کودکان هم کمتر به آی سیو می‌رسند. در تهران  ۷۷ درصد کودکان  که در بیمارستان‌های تهران بودند در زیر ۱۰ سال بودند و بیماری‌های زمینه‌ای داشتند. کودکان ابر پخش کننده‌های ویروس تلقی می‌شوند. در آلمان یک تحقیقاتی انجام شد که نشان داد آنتی بادی کودکان ۶ برابر بوده است یعنی آن‌ها کرونا رو گرفتند و حتی منتقل هم کردند. 

 فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطر نشان کرد: در تهران برای بازگشایی مدارس علاوه بر مد نظر داشتن همه جنبه‌ها باید یک نیم نگاهی هم به تردد درون شهری داشته باشیم. روز گذشته ۹۲۲ هزار نفر از مترو استفاده کردند که پیش از این، آمار استفاده از مترو دو میلیون و خرده‌ای در روز بوده است که آمار قابل توجه آن به فعالان آموزشی از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان و معلمان اختصاص دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز