خبرگزاری کار ایران

تصویب کلیات برنامه درسی رشته امور تربیتی و مشاوره

تصویب کلیات برنامه درسی رشته امور تربیتی و مشاوره
کد خبر : ۱۰۸۸۳۰۷

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش از تصویب «کلیات برنامه درسی رشته امور تربیتی» و «مشاوره» به تفکیک در کارگروه هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه فرهنگیان، خبر داد.

به گزارش ایلنا، علیرضا کاظمی گفت: در سال‌های گذشته «رشته راهنمایی و مشاوره» با دو گرایش «فعالیت‌های پرورشی» و همچنین «مشاوره» وجود داشت و به‌جای این‌که به‌تنهایی پاسخگوی نیازهای دو پست سازمانی مجزا باشد، موجب شده بود که فارغ التحصیلان این رشته ترکیبی، به سردرگمی هویتی دچار شوند، به همین دلیل در سال ۱۳۹۸ در کارگروه هماهنگی و برنامه‌ریزی رشته‌های دانشگاه فرهنگیان، «رشته‌های برنامه‌ریزی امور تربیتی« و «مشاوره» به تفکیک، تصویب شد.

وی با اشاره به تغییر و تحولات سال‌های اخیر در همه عرصه‌ها افزود: نیازهای جدید در حوزه‌های فرهنگی و تربیتی، به‌گونه‌ای است که والدین قادر به پاسخگویی به این نیازها نیستند و مربی امور تربیتی باید بتواند از عهده این مهم برآید. «هدایت اخلاقی و رفتاری، کمک به تحقق فرآیند تربیت‌پذیری و فرهنگ‌پذیری مطلوب، شکوفایی استعدادهای فطری دانش‌آموزان و سلامت نفسانی و کمک به ترویج سبک زندگی اسلامی» ازجمله وظایف سازمانی یک مربی امور تربیتی، به شمار می‌آید.

معاون پرورشی و فرهنگی خاطرنشان کرد: درگذشته با حذف «رشته امور تربیتی» در حق بخش امور تربیتی، اجحاف و این بخش واقعاً تضعیف شده بود که با احیای آن، مهم‌ترین اتفاق در این حوزه رخ‌داده است؛ زیرا تفکیک رشته‌های امور تربیتی و مشاوره از یکدیگر ضرورت داشت.

کاظمی اضافه کرد: یکی از نقش‌های مربی امور تربیتی، استفاده از عوامل مدرسه و اولیای دانش آموزان، برای نیل به اهداف تربیتی است، لذا مربی امور تربیتی را باید برای رویارویی با مسائل و مشکلات حال و آینده آماده ساخت تا با همکاری معلمان و کادر مدرسه در جهت برطرف کردن خلأهای موجود در برنامۀ درسی رسمی، برنامه‌ریزی و برای ایجاد فضای مساعد برای شکوفایی استعدادهای فطری دانش‌آموزان فعالیت کند.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: بخش اعظم فعالیت‌های ما «قرآنی» است، البته «روخوانی» و «روان‌خوانی قرآن»، جزو بدیهیات این رشته محسوب می‌شود و باید دانشجویان این رشته، بیشتر از دانشجویان در سایر رشته‌ها، مسلط به قرآن و از دانش تفسیر و قرائت، بهره‌مند باشند و البته آشنایی با دیدگاه‌های روانشناسی، جزو ضروریات این رشته‌هاست.

کاظمی با اشاره به فعالیت‌های متنوع معاونت پرورشی و فرهنگی افزود: بخش دیگری از فعالیت‌های این حوزه، «فرهنگی و هنری» است لذا ضرورت دارد، یک مربی امور تربیتی با انواع هنرهای دستی تجسمی، موسیقی آوایی و غیره، آشنایی داشته باشد.

وی با اشاره به تصویب نهایی «رشته‌های برنامه‌ریزی امور تربیتی» و «مشاوره»؛ به‌صورت «کارشناسی پیوسته» تأکید کرد: درصورتی‌که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز این رشته‌ها را تصویب کند، در دفترچه کنکور امسال اضافه خواهند شد و متقاضیان می‌توانند با انتخاب این کد رشته‌ها، به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، مشغول شوند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز