در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
تلاش برای برخورداری از مزایای سختی کار برای کارکنان پزشکی قانونی/اقدامات پیشگیرانه در تصادفات ساختگی
رییس سازمان پزشکی قانونی از تلاش برای برخورداری از مزایای سختی کار برای کارکنان پزشکی قانونی خبر داد.
«عباس مسجدی آرانی» در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره رفع مشکلات کارمندان سازمان پزشکی قانونی گفت: اساسا کار در پزشکی قانونی سخت است. همکاران ما در اینجا عمدتا با افرادی که دچار تألمات روحی هستند مواجه روزانه و دائم دارند و اساسا جنس کار به نوعی است که روح و روان انسان را متاثر می کند.
وی ادامه داد: ما اقداماتی در این خصوص انجام دادیم و برنامه هایی برای ارتقای سلامت کارکنان پزشکی قانونی و برای خانواده هایشان به صورت کارگاهی برگزار کردیم البته بخش اقلی از این کارگاهها به صورت حضوری بود و اغلب به صورت غیرحضوری برگزار شد، خوشبختانه بازخوردها خوب و مثبت بود و همین روند را ادامه خواهیم داد.
رییس سازمان پزشکی قانونی درباره بهبود وضعیت حقوق کارکنان سازمان پزشکی قانونی گفت: هم با دولت و هم با مجلس شورای اسلامی پیگیری هایی را در این خصوص داشته ایم و تلاش ما این است که همکاران ما از تمام مزایای سختی کار بهره ببرند. بخشی از همکاران ما که در آزمایشگاهها فعال هستند با مواد آسیب زا سر و کار دارند همچنین در حوزه تشریح نیز همکاران ما با سختی هایی در کار مواجه هستند از همین رو ما در خصوص تعلق مزایای سختی کار برای همکارانمان تلاش هایی را انجام داده ایم.
مسجدی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی از جمله مشکلات ما است، تصریح کرد: اگرچه همکاران ما در این راستا تلاش بسیار می کنند اما سختی شرایط کار و مشکلاتی که وجود دارد بعضا باعث بی انگیزگی در کارکنان می شود و امیدواریم دولت کمک کند تا با پرداخت حقوق مکفی بتوانیم بخشی از خدمات این افراد را جبران کنیم. در سراسر کشور ۱۸۰ پزشک معاضدتی داریم که در استخدام ما نیستند اما با حقوق اندک یک میلیون و هشتصد هزار تومان تا دو میلیون تومان با ما همکاری می کنند.
وی همچنین درباره فعالیت دادپزشکان در سال ۹۹ گفت: بیش از ۸۶ هزار مورد فعالیت دادپزشکان بوده و مجوز دفن این افراد توسط دادپزشکان انجام شده است. مواردی که فوت آنها جنبه جنایی ندارد توسط پزشکانی که آموزش دیده در سازمان پزشکی قانونی هستند انجام می شود.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور همچنین درباره تصادفات ساختگی گفت: در حال حاضر آمار دقیقی در این خصوص ندارم اما قاعدتا اقداماتی که همکاران ما در پزشکی قانونی در این خصوص انجام داده اند اقدامات پیشگیرانه بوده است. البته نمی توان بگویم که در حال حاضر این آمار صفر شده است اما همانطور که گفتم همکاران ما در بررسی پرونده های تصادف به خوبی قادر به شناسایی تصادفات ساختگی هستند.
مسجدی همچنین درباره افراد مجهول الهویه نیز تصریح کرد: در پزشکی قانونی اجساد مجهول الهویه به صورت کامل بررسی می شود چراکه مهمترین موضوع در بحث افراد مجهول الهویه شناسایی هویت آنان است. اقدامات تخصصی، کار کارشناسی، معاینات ظاهری و چنانچه لازم باشد نمونه آزمایشگاهی از فرد گرفته و بررسی می شود و سپس نتیجه کار به مرجع قضایی اعلام می شود.
وی خاطرنشان کرد: مدت زمان نگهداری فرد متوفی مجهول الهویه در پزشکی قانونی با هماهنگی مرجع قضایی صورت می گیرد و با مجوز مرجع قضایی نیز برای دفن این فرد اقدام می شود.
رییس سازمان پزشکی قانونی درباره اختلال ملال جنسیتی گفت: بازنگری در دستورالعمل ها انجام دادیم و زمینه های قبل از اقدام به جراحی مربوط به تغییر جنسیت را موثرتر و درمانی تر کرده ایم و باید بگویم که نسبت به سال ۹۸ در این خصوص با کاهش آمار مواجه بوده ایم.