انتقاد به نامشخص بودن بودجه لازم برای صدور کارت سالمندی
عضو شورای شهر تهران بر عدم بررسی دقیق آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند تاکید کرد و گفت: صدور کارت جامع سالمندی با اعتبار ۵۰۰ هزار تومان حداقل هزار میلیارد تومان بار مالی دارد. ارائهدهندگان این لایحه میخواهند این هزینه را از طریق کدامیک از ردیفهای بودجه شهرداری تامین کنند؟
به گزارش ایلنا، بهاره آروین در دویست و نود و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی لایحه «آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند» با اشاره به اینکه به لایحه ایراد شکلی وارد است، گفت: این لایحه یک بار در دستور صحن شورای شهر آمده و اعضا تا ماده سوم آن را مصوب کردهاند. این در حالی است که اکنون مصوبات یادشده در آییننامه حاضر قید نشدهاند.
وی افزود: در زمان بررسی اولیه این آییننامه در صحن شورای شهر وقتی به ماده ۴ رسیدیم که ماده اصلی لایحه است، با توجه به بار مالی زیادی که این ماده دارد (حداقل هزار میلیارد تومان) و از آنجا که این بار مالی قبلا در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی نشده بود، مقرر شد لایحه به کمیسیون بازگشت داده شود و در کمیسیون مشترکی با حضور کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شود.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: با وجود تصمیمی که در صحن گرفته شد، هیات رئیسه محترم این لایحه را به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع ندادند تا امروز که بررسی آن مجددا در دستور صحن قرار گرفت. متاسفانه وقتی مصوبات مشمول مرور زمان میشوند اینگونه مشکلات به وجود میآیند.
آروین با اشاره به اینکه براساس آییننامه مزبور همه افراد بالای ۶۰ سال مشمول دریافت کارت جامع سالمندی میشوند، گفت: اولا سن سالمندی در همه اسناد کشور ۶۵ سال است و در جلسه قبل هم همین سن تصویب شد؛ ثانیا صِرف اینکه افراد بالای ۶۰ سال باشند، برای واجد شرایط شدن نسبت به دریافت چنین کارتی کافی نیست. در مورد یارانه هم همین مشکل وجود داشت؛ چراکه همه افراد فارغ از نیازمندی یا عدم نیازمندی نسبت به دریافت آن اقدام کردند و بودجه کفاف نمیداد.
وی اضافه کرد: اشکال مهمتر مربوط به منابع تامین بودجه این لایحه است. ارائهدهندگان این لایحه بار مالی آن را در کدامیک از ردیفهای بودجه دیدهاند؟ قرار است شهرداری اعتبار این کارتهای جامع سالمندی را از طریق کدام ردیف بودجه محقق سازد؟ آیا تنها قرار است در صحن شعار دهیم و به عملیاتی شدن طرحها و لوایح فکر نکنیم؟ خواهشم این است که دوستان موافق به این سوال پاسخ دهند.
درنهایت بازگشت مجدد لایحه «آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند» به کمیسیون به رای گذاشته شد اما با ۹ رای موافق از اعضای شورای شهر تهران به تصویب نرسید. در ادامه اعضای شورا به بررسی مواد باقیمانده لایحه یادشده پرداختند.