عضو شورای شهر تهران:
نیاز تهران به ۱۴۵ ایستگاه آتشنشانی/ هزینه ساخت و تجهیز هر ایستگاه ۵۰ میلیارد تومان است
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: هزینه تجهیز هر ایستگاه آتش نشانی در حدود ۳۰ میلیارد تومان و هزینه ساخت هر ایستگاه در حدود ۱۲ میلیارد تومان است و در مجموع برای تجهیز و ساخت یک ایستگاه آتش نشانی در حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، زهرا صدر اعظم نوری در مراسم افتتاح همزمان سه ایستگاه آتش نشانی در تهران گفت: تاب آوری در برابر بحرانها و حوادث در ابعاد و سطوح مختلفی مطرح است و هر سازمان، فرد و جامعهای در مواجه با بحران واکنشهای مختلفی نشان میدهد.
او ادامه داد: مختلف بودن واکنشها ناشی از این است که آن سازمان و جامعه چقدر از خود، ظرفیت ها، ضعفها و قوتها شناخت دارد و قدرت انعطافپذیری و توان بازسازی افراد سازمان در برابر حوادث چقدر است.
نوری با بیان اینکه در تجارب جهانی هرچقدر شهرها و کشورها در تقویت زیرساختها قویتر باشند در مواجه با بحران مدیریت بهتری دارند گفت: سازمان آتش نشانی تهران یکی از سازمانهای تخصصی و بسیار اثرگذار در هنگام بروز بحران و حادثه است و هرچقدر قوی تر، کیفیتر و مجهزتر باشد در نتیجه به هنگام حادثه در امداد و نجات موثرتر است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه در دوره پنجم مدیریت شهری تلاش بر این بوده است که با رویکرد افزایش تاب آوری تجهیزات سازمانها و به ویژه سازمان آتش نشانی تقویت شود افزود: هدف از این اقدام افزایش توان پاسخگویی و سرعت عمل بوده است و در این زمینه بودجههایی را بمنظور مکان یابی، مقاوم سازی، احداث، بازسازی و استقرار ساختمانهای ستادی در نظر گرفتیم که اثرگذار بوده است.
نوری با اشاره به جغرافیا، وسعت و جمعیت شهر تهران درباره نیاز تهران به ایستگاههای آتش نشانی گفت: شهر تهران با توجه به وسعت، جغرافیا و جمعیت نیازمند ۱۴۵ ایستگاه آتش نشانی است که تاکنون ۱۳۳ ایستگاه ساخته و تجهیز شده است.
او ادامه داد: در طی چند سال اخیر، در حدود ۱۳۰ میلیارد تومان برای احداث، مقاومسازی و نوسازی ایستگاههای آتش نشانی هزینه شده است. یکی از ابتکارات خوب شورای پنجم که شهرداری نیز به خوبی از آن استقبال و آن را اجرا کرد اختصاص مستقیم سهم دو درصدی از محل عوارض ایمنی بود که مستقیما توسط سازمان آتش نشانی قابل برداشت باشد و برای ساخت و تامین تجهیزات به کار رود.
نوری گفت: از اوایل سال ۹۷ تاکنون این سازوکار کمک بسیاری به سازمان آتش نشانی کرده و اکنون تجهیزات به روز هستند و امکانات خوبی را دارند و امیدوارم این سازوکار که در بودجه ۱۴۰۰ بالاجبار و براساس نظر وزارت کشور در حال تغییر است در شهرداری به گونهای عمل شود که سازمانی مانند آتش نشانی، سازمان بوستانها و سازمان حمل و نقل و ترافیک آسیب نبینند و بتوانند از عوارضی که مستقیم و به صورت ۱۰۰ درصد منظور میشد به طور کامل استفاده کنند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تاکید کرد: شهر تهران با جمعیت کثیر خود و شهرهای اقماری هر زمان آبستن یک حادثه بالقوه است و هرچقدر میزان تجهیزات و تاب آوری بیشتر باشد خسارات میتواند به حداقل برسد. در شرایطی که مدیریت شهری با سیاست و رویکرد درست شهرنفروشی کار میکند و از نظر درآمد و تامین منابع تحت فشار است و راه آسان شهرفروشی را کنار گذاشته است، اما برنامه ریزی کرده است که نیازها را به صورت اولی فراهم کند.
او در ادامه درباره هزینه کامل هر ایستگاه آتش نشانی گفت: هزینه تجهیز هر ایستگاه آتش نشانی در حدود ۳۰ میلیارد تومان و هزینه ساخت هر ایستگاه در حدود ۱۲ میلیارد تومان است و در مجموع برای تجهیز و ساخت یک ایستگاه آتش نشانی در حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه می شود.
نوری افزود: در طی چند سال ۱۳۳ ایستگاه آتش نشانی ساخته شد و در حدود ۵هزار میلیارد تومان به نرخ قدیم برای ساخت آنها هزینه شده است. مدیریت شهر تهران آسان نیست و در شرایط تحریمی و محدودیتهای خودخواستهای که در این دوره مدیریت شهری وجود دارد تامین منابع به شدت مشکل است و با سربلندی شهر را به خوبی اداره میکنیم و امیدواریم این رویه همچنان ادامه یابد.
او با اشاره به اینکه شهرداری تهران در زمینه تاب آوری اقدام خوبی در ارتقا جایگاه اچ. اس. ای در شهر تهران فراهم کرده است گفت: امیدواریم این مصوبه شورای شهر هرچه سریعتر از هیات تطبیق تاییدیه گرفته و عملیاتی شود.
نوری در پایان درباره استخدام آتش نشانان زن گفت: طی قول سازمان آتش نشانی نیروهای زن باید در سازمان آتش نشانی به کار گرفته شود و با ۱۶ نیروی زن آغاز شده است که انشالله بیشتر خواهد شد و در زمینههای تخصصی نیز از نیروی زن استفاده خواهد شد.