خبرگزاری کار ایران

رییس دانشگاه علم و صنعت درگفت‌وگو با ایلنا:

جذب دانش‌آموختگان ایرانی در دانشگاه‌های کشورهای غربی به عنوان هیات علمی

جذب دانش‌آموختگان ایرانی در دانشگاه‌های کشورهای غربی به عنوان هیات علمی
کد خبر : ۱۰۳۶۶۷۵

رییس دانشگاه علم و صنعت درباره فعالیت دانش‌آموختگان ایرانی در کشورهای خارجی اظهار داشت: تعداد قابل توجهی از دانش‌آموختگان ما در کشورهای غربی به عنوان عضو هیئت علمی جذب شده‌اند و این نشان می‌دهد که تراز علمی دانشگاه‌های کشور به سطحی رسیده است که از نظر بلوغ علمی و فنی بتوانند افرادی را تربیت کنند که در کشورهای دیگر به عنوان استاد جذب شوند.

«جبارعلی ذاکری» رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارتقای جایگاه دانشگاه‌ها از ابتدای دولت یازدهم تاکنون اظهار داشت: وزارت علوم در طرح‌های اقتصاد مقاومتی، طرح ارتقا ۵ دانشگاه و ۵ مرکز پژوهشی در تراز بین‌المللی را تعریف کرد و گام‌هایی را در سال‌های اول با حمایت‌های مالی برداشت. طی سه سال گذشته بیشتر جهت‌گیری‌ها و حمایت‌های فکری از دانشگاه‌ها نیز صورت گرفت. 

وی بیان کرد: دانشگاه‌ها نیز با ارائه برنامه‌های خود به وزارت علوم سعی کردند، جایگاه علمی‌شان را در تراز بین‌المللی ارتقا دهند. فکر می‌کنم اتفاقی که در بین دانشگاه‌های کشور افتاد، این بود که برنامه‌های داخلی یا حتی برنامه‌های راهبردی‌شان با نگاه به تغییر تراز دانشگاه در رنکینگ‌های بین‌المللی دنبال شد و دانشگاه‌ها سعی کردند، این تغییرات را در مجموعه فعالیت‌های دانشگاهی ایجاد کنند و شکل دهند. 

ذاکری افزود: دانشگاه ما نیز شاهد این اتفاق بوده است. من فکر می‌کنم تغییر در تراز دانشگاه‌ها ثمره مجموعه اقداماتی است که در برنامه‌های اجرایی دانشگاه انجام می‌شود. وزارت علوم توانست این جهت‌گیری را به دانشگاه‌ها ارائه کند و دانشگاه‌ها هم با نشست‌های مشترکی که برگزار کردند، یک هم‌افزایی را شکل دادند و اثرات آن را در رنکینگ‌ها در فعالیت‌های دانشگاه‌ها می‌بینیم. 

رییس دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: با توجه به ماموریت‌هایی که دانشگاه‌ها دارند، این ارتقا رخ داده است، اما من فکر می‌کنم به نتیجه ایده‌آل نرسیده‌ایم، هرچند که تأثیرگذار بوده و دانشگاه‌ها گام‌های رو به جلویی را برداشتند. 

وی در واکنش به گسترش دانشگاه‌های علمی کاربردی و آزاد به جای ساخت دانشگاه‌های تراز اول بیان کرد: شکل‌گیری دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه‌های سطح یک زمانبر است. اگر بخواهیم سرمایه‌های انسانی را در چنین مجموعه‌هایی شکل بدهیم به این سادگی نخواهد بود. اکنون دانشگاه‌های سطح یک حتی دانشگاه‌هایی که در شهرهای دیگر هستند مثل دانشگاه صنعتی اصفهان می‌توانند در عرصه جهانی عرض اندام کنند. 

ذاکری درباره فعالیت دانشجویان ایرانی در کشورهای خارجی اظهار داشت: اکنون دانش‌آموختگان مقطع دکتری ما مورد قبول دانشگاه‌های کشورهای مختلف قرار گرفته‌اند. به طوری که تعداد قابل توجهی از دانش‌آموختگان ما در کشورهای غربی به عنوان عضو هیئت علمی جذب شده‌اند و این نشان می‌دهد که تراز علمی دانشگاه‌های کشور به سطحی رسیده است که از نظر بلوغ علمی و فنی بتوانند افرادی را تربیت کنند که در کشورهای دیگر به عنوان استاد جذب شوند و فعالیت کنند. 

رییس دانشگاه علم وصنعت درباره میزان نشر مقالات علمی توسط دانشگاه‌های تراز اول گفت: نشر مقالات علمی پژوهشی نیز از سوی دانشگاه‎های تراز اول کشور بیشتر است. ۷۵ درصد از دستاوردهای علمی کشور توسط ۱۳ دانشگاه سطح یک به دست می‌آید و این نشان می‌دهد بار جدی پژوهشی کشور روی دوش این دانشگاه‌ها است. البته این آمار جدای از دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

وی اضافه کرد: دانشگاه‌هایی که در شهرستان‌های کشور فعالیت می‌کنند و دانشگاه‎هایی که طی چند دهه اخیر شکل گرفته‌اند و جوانتر هستند، رشد خوبی داشته‌اند، طوری که سال به سال تعداد دانشگاه‌های ایران در رنکینگ‌های بین‌المللی افزایش پیدا می‌کند و این نشان می‌دهد، دانشگاه‌های متوسط کشور هم توانستند به سطحی برسند که خودشان را در میان دانشگاه‌های آسیا و کل دنیا نشان‌ دهند. 

ذاکری درباره تاثیر خروجی‌های دانشگاهی در رنکینگ‌های بین‌المللی گفت: طبیعتا یکی از شاخص‌هایی که در رنکینگ‌های بین‌المللی حائز اهمیت است؛ خروجی‌ها و محصولات دانشگاهی هستند. این محصولات می‎تواند نیروی انسانی، کسب جایزه و نشر مقالات باشد. 

رییس دانشگاه علم و صنعت در پایان اظهار داشت: طی چند سال اخیر برای دانشگاه‌های سطح میانی کشور اتفاقات خوبی افتاده است، گرچه با آنچه که انتظار می‌رود فاصله دارند، اما امیدواریم که این روند رو به رشد علمی که در کشور آغاز شده، پرشتاب‌تر از قبل ادامه یابد و وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه می‎توانند حمایت کنند تا این روند شکل بگیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز