خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد؛

۴۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران طعمه حریق شد/امکان آتش‌سوزی مجدد در چند ساعت آینده در صورت عدم بارندگی و همکاری گردشگران

۴۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران طعمه حریق شد/امکان آتش‌سوزی مجدد در چند ساعت آینده در صورت عدم بارندگی و همکاری گردشگران
کد خبر : ۱۰۲۵۴۲۷

سرپرست یگان حفاظت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی استان مازندران گفت: در چند ساعت آینده اگر بارندگی رخ ندهد و جلوی گردشگران و افرادی که وارد جنگل می‌شوند را نگیریم، ممکن است باز هم حریق رخ دهد.

«سرهنگ مجید ذکریایی» سرپرست یگان حفاظت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی استان مازندارن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت حریق در عرصه‌های جنگلی استان مازندران گفت: طی۷۲ ساعت گذشته در سطح استان مازندران ۲۳ فقره گزارش آتش‌سوزی در سطح جنگل‌های ۷ شهرستان بهشهر، نکا، ساری، قائمشهر، سوادکوه، بابل و نور ثبت شده است. 

او ادامه داد: در این ۲۳ فقره، در حدود ۴۰ هکتار دچار حریق شده‌اند که تقریبا بیشتر این حریق‌ها به صورت سطحی رخ داده است. 

سرهنگ ذکریایی با بیان اینکه خسارت دقیق‌تر حریق در سطح استان مازنداران در دست بررسی است، ادامه داد: بررسی تعداد اصله درختان سوخته و خسارات وارده در حال انجام است. 

او افزود: با توجه به اینکه در اوایل زمستان قرار داریم، سطح درختان خشک است و به دلیل نبود بارندگی شرایط جوی حاکم، وزش باد گرم و گرمای بی‌سابقه هوا در زمستان باعث شده‌است که برگ‌ها حرکت کنند و منجر به آتش‌سوزی شوند. 

سرپرست یگان حفاظت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی استان مازندارن ادامه داد: همچنین ورود مسافران و گردشگران و در مجموع عوامل انسانی نیز بر آتش سوزی‌ها در سطح جنگل‌های استان دامن زده است. با توجه به وزش باد شدید در ۲۴ ساعت گذشته، آتش در سطح جنگل پخش می‌شود و وجود درختان شکسته و افتاده نیز مزید بر علت می‌شود و آتش سوزی را تشدید می‌کند. 

او با بیان اینکه بیشتر عامل انسانی در آتش سوزی‌های استان مازندران اثرگذار بوده است، ادامه داد: همه ارگان‌ها برای اطفای حریق از فرمانداری و بخشداری‌ها گرفته تا اورژانس و آتش نشانی و هلال احمر، همچنین نیروهای بسیج، سپاه و انتظامی و روستاهای حاشیه‌نشین و دوستداران طبیعت در اطفای حریق به ما یاری رساندند. 

ذکریایی در پاسخ به این سوال که آتش سوزی در کدام مناطق استان مازندران ادامه دارد؟ گفت: این ۲۳ فقره اطفا شده است و آتش سوزی ادامه داری نداریم، اما برای چند ساعت آینده اگر بارندگی رخ ندهد و جلوی گردشگران و افرادی که وارد جنگل می‌شوند را نگیریم، ممکن است باز هم حریق رخ دهد. 

او در پاسخ به این سوال که آیا آتش سوزی به مناطق مسکونی نیز رسیده است؟ گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر سرایت آتش به زمین‌های کشاورزی و مناطق مسکونی نداشتیم. آتش سوزی اکثرا در نقاط صعب العبور رخ می‌دهد. 

سرهنگ ذکریایی افزود: توصیه ما به شهروندان این است که تا جای ممکن با توجه وجود برگ‌های خشک، در جنگل آتش روشن نکنند واگر آتش روشن کردند حتما نسبت به ایمن‌سازی و خاموش کردن آن اقدام کنند و بعد منطقه را ترک کنند، چرا که با وزش باد و با وجود برگ‌های خشک استعداد هرگونه آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی وجود دارد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز