در مرکز رشد دانشگاه شهیدبهشتی محقق شد؛
تشخیص کرونا از طریق سرفه به کمک روشهای هوش مصنوعی
علی اصغر سعدآبادی رییس مرکز نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی گفت: یک تیم استارت اپ مستقر در مرکز رشد دانشگاه شهیدبهشتی اخیرا موفق شدند به کمک روشهای هوش مصنوعی و از طریق شناسایی رفتار سیگنالهای صورت به تشخیص کرونا از طریق صدای سرفه با دقت بالا برسند که احتمال جایگزینی با روشهای معمول فعلی مثل تست PCR را دارا میباشد.
به گزارش ایلنا، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه گفت: هم اینک دانشگاههای مطرح دنیا در حال پژوهش بر روی تشخیص کرونا از طریق سرفه به کمک روشهای هوش مصنوعی هستند و که برخی حتی مقاله هم در این مورد منتشر کردند و دانشگاههایی که بر روی این پروژه در حال کار هستند از جمله دانشگاه MIT آمریکا، دانشگاه کمبریج انگلستان، دانشگاه EPFL سوئیس، دانشگاه کارنگی ملون آمریکا و همین اینک دانشگاه شهید بهشتی ایران میباشند.
وی افزود: این طرح استارت آپی حاصل تلاش یک گروه سه نفره از فارغ التحصیلان دانشگاههای صنعتی شریف و شهیدبهشتی میباشد که این گروه به مدت چهار ماه بر روی این ایده مطالعه و کدنویسی انجام داده تا توانستهاند به دقت مطلوب مورد نظر برسند.
سعدآبادی گفت: از مزیتهای این طرح میتوان به مواردی از قبیلعدم مراجعه حضوری به مراکز خدمات بهداشتی برای انجام آزمایش، مشاهده آنی نتیجه آزمایش وانجام آن در منزل اشاره کرد.
برای انجام تست کرونا از طریق سرفه میتوانید به سایت https://sorfe19.ir/ مراجعه فرمائید و ۷ ثانیه کامل صدای سرفه خود را ارسال کنید تا نتیجه تست شما در عرض چند ثانیه به شما نمایش داده شود.
در این طرح از هوش مصنوعی استفاده شده است که امروزه اهمیت و جایگاه روزافزون هوش مصنوعی در حوزه IT غیرقابل انکار میباشد و از هوش مصنوعی برای ساخت ماشینهای بدون سرنشین، پردازش گفتار، تحلیل تصویر، ویدئو، چتبات هوشمند و تحلیل متن، و اپراتور هوشمند مرکز تماس از جمله کاربردهای هوش مصنوعی میباشد.
در حال حاضر در مراکز با تراکم جمعیت بالا همانند: فرودگاهها، هتلها، خوابگاهها، پادگانهای نظامی، مجتمعهای تجاری، همایشها برای غربالگری از «تب سنج» استفاده میگردد که دقت مناسبی ندارد و از این طرح استارت اپی برای غربالگری در مراکز با تراکم بالا نیز میتوان استفاده کرد.