تشریح و تبیین برنامههای آموزشوپرورش توسط اعضای شورای معاونان
اعضای شورای معاونان وزارت آموزشوپرورش در شانزدهمین برنامه گفتگوی هفته برمدار تحول و بهبود یادگیری که با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد به تشریح و تبیین برنامههای آموزشوپرورش پرداختند.
به گزارش ایلنا، در شانزدهمین نشست از سلسله نشستهای گفتگوی هفته که باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزشوپرورش و سایر دستگاههای دولتی که با محوریت موضوع گفتگو بر محور تحول با حضور محسن حاجی میرزایی و مسعود سلطانی فر بهصورت ویدئوکنفرانس و از طریق شبکه شاد در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اعضای شورای معاونان به تشریح و تبیین برنامههای آموزشوپرورش پرداختند. برنامهها و موارد مطرحشده توسط اعضای شورای معاونان به شرح زیر است:
تأکید بر شکلگیری نظام یکپارچه استعدادیابی
مهرزاد حمیدی معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش گفت: قانون ورزش کشور بعد از سالها در مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغشده است. نظامنامه فرهنگ ورزش در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ورزش همگانی در شورای عمومی ازجمله ظرفیتهای خوب کشور است.
وی افزود: یکی از ظرفیتهایی که قانون ورزش کشور با خود به همراه دارد شورای ورزش کشور است. ماهیت ورزش در ساختار وزارتخانهها وجود دارد اما یک واحدی مانند شورای عالی ورزش کشور در ایجاد یک هماهنگی لازم بود که تا پایان سال جلسه آن را تشکیل میدهیم.
حمیدی گفت: تلاشهای زیادی بعد از انقلاب در حوزه ورزش صورت گرفته است که ازجمله آن تأسیس ۶۰هزار مکان ورزشی، وجود ۳۳هزار دبیر تربیتبدنی و ۴هزار مکان سرپوشیده در آموزشوپرورش هم ازجمله این اقدامها است.
معاون تربیتبدنی و سلامت بابیان اینکه ترویج و توسعه باشگاههای ورزشی بستری برای جهش ورزش عمومی کشور را ایجاد کرده است، عنوان کرد: این جهش با داشتن یک نظام یکپارچه و هماهنگ شکل میگیرد. امروز سربازان ورزش کشور به فرموده امام (ره) خردسالان کشور هستند که باید برنامه ویژه و مشخصی برای آنان تعیین شود.
وی افزود: با توجه به اینکه مدیریت مهدکودکها به آموزشوپرورش واگذارشده است، بنابراین بچهها از تولد تا ۱۸سالگی برای شکلگیری سواد حرکتی در اختیار آموزشوپرورش هستند.
حمیدی با اشاره به اینکه ۱۳میلیون و ۲۹۰هزار و ۷۲۰دانشآموز در طرح کوچ شرکت کردند گفت: ۳۶.۱درصد دانش آموزان دارای اضافهوزن و چاقی هستند بنابراین لازم است نظام یکپارچه استعدادیابی شکل بگیرد و علاقهمند کردن بچهها به ورزش در طفولیت ایجاد شود.
در بودجه سال آینده ورزش را کنار مسائل آموزشی و پرورشی آوردهایم
قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزشوپرورش به پیشنهادهای بودجه سال ۱۴۰۰اشاره کرد و گفت: در بودجه سال آینده ورزش را کنار مسائل آموزشی و پرورشی آوردیم زیرا سند تحول بنیادین ۶ساحت را برای ما تعیین کرده است.
احمدی لاشکی اشاره کرد: همانطور که تربیت دینی، اخلاقی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، حرفهای و علمی و فناوری برای آموزشوپرورش مهم است تربیت زیستی و بدنی نیز برای آموزشوپرورش اهمیت دارد.
وجود بیش از ۳۰۰هنرستان تربیتبدنی
علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش گفت: ۳۱۶هنرستان تربیتبدنی داریم که ۲۳۸هنرستان دولتی و ۷۸هنرستان غیردولتی است و ۳۰هزار و ۲۲۱هنرجو در رشتههای تربیتبدنی داریم که ۶.۷۸ درصد کل هنرجویان است.
وی درزمینه توسعه رشتههای تربیتی از اجراشدن رشته دستیار تأمین فوتبال از سال آینده خبر داد و تأکید کرد: در زمینه تجهیزات هنرستانهای تربیتبدنی نیازمند کمک هستیم.
معاون آموزش متوسطه ادامه داد: در زمینه نیازسنجی مشاغل در حوزه تربیتبدنی نیازمند کمک و همکاری هستیم همچنین در بحث جذب فارغالتحصیلان تربیتبدنی نیز اقدامات حمایتی داشتهایم.