در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
تشریح بازگشایی احتمالی مدارس در مناطق آبی/ پیشنهاد حضور ۱۰ نفره در کلاس اول و دوم و ۱۵ نفره در هنرستانها
مدیر کل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس در مناطق آبی گفت: اجرا و اعلام زمان دقیق بازگشایی مدارس در مناطق آبی منوط به اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا است.
«محمد محسن بیگی» مدیر کل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره بازگشایی مدارس در مناطق آبی اظهار داشت: پیشنهادی مطرح شده مبنی بر اینکه مدارسی که تعداد دانشآموزان ثبتنامی آنها کمتر از ۵۰ نفر است، در مناطق آبی میتوانند به صورت حضوری در کلاسهای درس حاضر شوند. این برنامه فقط برای مناطق آبی است و هیچ برنامهای برای مناطق زرد، نارنجی و قرمز در نظر گرفته نشده است.
وی در ادامه بیان کرد: یک پیشنهاد دیگر مربوط به دانشآموزان اول و دوم ابتدایی است که مدارس این پایهها نیز در مناطق آبی و زرد به صورت مدیریت شده و تراکم کم بازگشایی شوند. همچنین پیشنهاد دیگری برای بازگشایی مدارس جهت آموزش دروس کارگاهی هنرستانها مطرح شد.
مدیر کل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که مدارس در مناطق آبی در چه زمانی بازگشایی خواهند شد؟ گفت: هنوز زمان دقیق آن مشخص نشده و در حد پیشنهاد و طرح موضوع اعلام شده است.
محسن بیگی در واکنش به اینکه در پی بازگشایی مدارس آیا همچنان دانش آموزان به صورت گروهی و تقسیمبندی شده در کلاس حاضر خواهند شد؟ گفت: ممکن است دانش آموزان به دو یا سه گروه تقسیمبندی شوند و این بستگی به تراکم و تعداد دانش آموزان در مدارس دارد. در کل مدارسی که زیر ۵۰ نفر دانشآموز دارند برای تقسیمبندی مشکلی نخواهند داشت.
وی افزود: لازم به ذکر است که کلاسهای مناطق قرمز و نارنجی در هیچ سطح و مقطعی کلاسهای حضوری تشکیل نخواهد شد. حتی اگر تعداد دانش آموزان یک مدرسه زیر ۵۰ نفر باشد باز هم کلاس حضوری در این مناطق باز نمیشوند.
مدیر کل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش در توضیح بازگشایی مدارس در مناطق زرد گفت: درمناطق زرد زیر ۵۰ نفر کلاس تشکیل نخواهد شد فقط در پایههای اول و دوم ابتدایی و هنرستانها که کارگاه مهارت دارند، پیشنهاد شده که برگزار شود.
محسن بیگی در پاسخ به این سوال که کدام استانها اکنون آبی هستند و میتوانند بازگشایی مدارس را داشته باشند؟ توضیح داد: بحث استان مطرح نیست و این موضوع به صورت شهری است. یعنی ممکن است یک شهر در یک استان نارنجی و یا یک شهر در همان استان آبی باشد.
وی تصریح کرد: این رنگ بندیها بر اساس تعداد پذیرش بیماران در بیمارستانها، توسط وزارت بهداشت اعلام میشود، بنابراین هیچ ثباتی ندارد. به عنوان مثال در استان مازندران هم اکنون شهر قرمز داریم که در کنار آنها، شهر نارنجی، زرد یا آبی هم هستند این رنگ بندیها منطقهای و بومی است و نمیتوان یک چارچوب کلی برای آن تعیین کرد.
محسن بیگی با اشاره به تعداد کل مدارسی که زیر ۵۰ نفر دانش آموز دارند، گفت: حدود ۴۰ هزار مدرسه زیر ۵۰ نفر در کشور داریم که تعداد دانش آموزان این مدارس ۹۵۰ هزار نفر است و جمعیت آنها حتی به یک میلیون نفر هم نمیرسد. نکتهای که وجود دارد این است این مدارس در سطح کشور پراکنده هستند و همگی در مناطق آبی قرار ندارند. بسیاری از این مدارس در مناطق زرد، نارنجی و قرمز است که عملا در آنها هیچ بازگشایی اتفاق نخواهد افتاد.
مدیرکل تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که وضعیت آبی یک وضعیت ناپایدار است که ممکن است دانش آموزان و خانواده آنها ناقل کرونا باشد و موجب شود، آن منطقه از حالت آبی به زرد یا نارنجی تبدیل شود، گفت: همه احتمالات وجود دارد به همین خاطر به رعایت پروتکلها تاکید شده است تا افراد ناقل خاموش و یا بدون علامت موجب تسری ویروس نشوند.
محسن بیگی در پایان اظهار داشت: برای اعلام زمان دقیق و اجرای بازگشایی مدارس منتظر اعلام ستاد مقابله با کرونا هستیم. اگر قرار باشد کلاسهای اول و دوم ابتدایی در مناطق زرد یا آبی بازگشایی شوند باید تراکم آنها ۱۰ نفر باشد. تراکم حضور دانش آموزان در کارگاهها و سولههای کارگاهی حداکثر تا ۱۵ نفر است.