در سومین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد:
بهرهمندی از ظرفیت صاحبان آثار پژوهشی در الگوسازی مواجهه با بحران کرونا
نظری گفت: استفاده از تجربیات موفق دیگر کشور ها در مشارکت خانواده در مقابله با کرونا می تواند ضریب موفقیت ما را در انتخاب الگوی مناسب مشارکت خانواده ها در امر مقابله با کرونا افزایش دهد.
وی ضمن قدردانی از همکاری ملی دستگاه ها و سازمان ها در ایجاد موج ترغیب یلدای امن و سالم و نیز رعایت گسترده خانواده ها در مدیریت دورهمی ها و اجتماعات خانوادگی در این مناسبت آیینی کهن فرهنگی؛ اظهار کرد: موضوع پرهیز از دورهمی های خانوادگی یکی از مصادیق استفاده مطلوب از تجربیات مفید است که ما را در امر مواجهه اصولی با بیماری یاری می رساند و این امر می تواند در کاهش زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ در کشور، همچنان در روزهای آتی نیز بسیار تاثیرگذار باشد.
رییس کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت پژوهشگران به خوبی استفاده کنیم و پژوهش ها را در موضوعات مرتبط با بحران حاضر، کاربردی نماییم؛ می توانیم داده های علمی و منابع قابل اتکایی را از کاربست پایان نامه های تحصیلات تکمیلی و طرح های پژوهشی، بدست آوریم.
وی با بیان اینکه اقدامات زیادی در دستگاه های مختلف در سطح ملی و استانی متناسب با ظرفیت ها و خرده فرهنگ های بومی شهرها و مناطق انجام شده است، افزود: باید نهایت همگرایی و هم افزایی در اقدامات و سیاست ها مورد توجه باشد، و همگی توجه کنیم که فعالیت هم گرای دستگاه ها در این کارگروه با هدف، کمتر شدن ابتلای حتی یک نفر به این بیماری و دورکردن حتی یک خانواده از درگیری با این بحران؛ شکل گرفته است. تمام همت ما باید به سمتی رود که خانواده های کمتری دچار رنج و مرارت این بیماری شوند.
در سومین نشست مجازی کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا؛ صفاری، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از تجربیات موفق دیگر کشورها با موضوع نقش زن در خانواده به منظور خود مراقبتی، دیگر مراقبتی و مراقبت اجتماعی دوران بحران کرونا را ارائه نمود.
همچنین مقدم نماینده دانشگاه الزهرا نیز گزارشی از میزان استقبال و فراوانی پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، طرح های پژوهشی و مقالات با موضوع کرونا و خانواده، به آگاهی اعضای کارگروه رساند.
در ادامه نشست نیز نمایندگان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و درمان، شهرداری تهران، بسیج جامعه زنان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، و سازمان بهزیستی و نیز مشاور آموزشی وزیر کشور ؛ نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص مهمترین چالش ها و موانع وزارتخانه ها و سازمان های عضو کارگروه در خصوص مواجهه با بحران کرونا با تمرکز بر خانواده مطرح کردند که در قالب مصوبات جلسه به تصویب رسید.
در نشست امروز این کارگروه مصوب شد، عضویت و حضور مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستادهای استانی مدیریت بحران کرونا با توجه به حساسیت موقعیت جامعه هدف گروه های ایثارگری این سازمان، مورد بررسی قرار گیرد. همچنین مقرر شد گزارش تجارب موفق دستگاه متناظر وزارت بهداشت و درمان سایر کشور ها در مشارکت دادن خانواده ها در امر مقابله با کرونا توسط نماینده این وزارت خانه در کارگروه خانواده احصا شده و طی جلسات آینده ارائه شود.
نیز مقرر شد که موضوعات کاربردی مورد نیاز کارگروه برای هدایت پژوهش ها، مقالات و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشجویان با هدف کاربست پژوهش و استفاده از نظرات صاحبان این آثار، احصا شده و دراختیار دانشگاه های مادر قرار گیرد و از سوی دیگر، فهرست پژوهش های انجام شده این دانشگاه ها برای بهره برداری؛ شناسایی شده و به آگاهی اعضای کارگروه برسد.
تهیه گزارش اقدامات کارگروه خانواده و ارسال آن برای فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا و نیز معرفی دستگاه های موفق در تحقق بخشی اهداف و مصوبات کارگروه خانواده، از دیگر مصوبات این نشست بود.