تبیین دلایل ضرورت حضور گروههای مردمی در زندانها
رئیس سازمان زندانها در دیدار با فعالان فرهنگی و نمایندگان گروه های جهادی استان مرکزی گفت: در نظام زندانبانی ما، ماموریت ها و تکالیف بسیار مترقی و متعالی برای گروه های مردمی پیش بینی شده است که از جمله مهمترین آن ها می توان به ماموریت مددکاری اجتماعی اشاره کرد.
محمد مهدی حاج محمدی در سفر به استان مرکزی به منظور بازدید از زندان ها و دیدار با مقامات قضایی و اجرای استان در نشستی با فعالان فرهنگی اظهار داشت: زندان فرهنگی ترین بخش قوه قضائیه است چرا که بر اساس رهنمودهای حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری زندان باید مدرسه آموزش و تربیت اخلاقی و آموزشگاه نیکی ها باشد.
وی با بیان اینکه کار فرهنگی در زندان ها نیازمند افراد متخصص و دلسوز است گفت: بسیاری از زندانیان نوعا به فرصت های آموزش و فرآیندهای تربیتی صحیح قبل از زندان بی اعتنا یا گریزان بوده اند ولی در زندان طعم این بی اعتنائی را چشیده و اجبارا به طور شبانه روزی در اختیار ما و در معرض آموزش قرار دارند لذا این فرصت برای همه ما فراهم است تا با ارائه برنامه های فرهنگی و آموزشی عمیق و صحیح آن ها را به مسیر زندگی سالم بازگردانیم.
حاج محمدی در خصوص اهمیت توجه به خانواده زندانیان گفت: زندانی احساس می کند که مورد رفتار قهرآمیز نظام قرار گرفته از این رو طبیعتاٌ نسبت به زندان و برنامه های آموزشی گارد خواهد گرفت لذا وقتی همزمان خانواده وی مورد توجه و حمایت قرار گیرد او نیز برای جبران اشتباهات و بازگشت به زندگی سالم با انگیزه مضاعف به برنامه های تربیتی اعتماد خواهد کرد. خانواده زندانی که مستحق کمک هستند، می توانند ابزار و عامل تربیت زندانی نیز شوند
وی به موضوع رسانه های معاند نیز اشاره کرد و گفت: کسانی که عملکرد رسانه های معاند را رصد می کنند به این نکته اذعان دارند که به زعم دشمن بعد از موضوعات و مشکلات اقتصادی، زندان بهترین و امیدوارکننده ترین بهانه و اهرم برای خدشه و ضربه زدن به نظام است.
وی ادامه داد: چه بسا اتفاقاتی که اصلاً در زندان ها رخ نداده اما همین رسانه ها با دروغ پردازی و شایعه سازی و پروبال دادن به سوژه های واهی آن را در صدر اخبار قرار می دهند تا نشان بدهند که زندانبانی در نظام اسلامی مصداق بارزی از ظلم و بی توجهی نظام به حقوق انسانی و زندانیان است.
حاج محمدی اظهار داشت: اگر ما به زندانیان و خانواده های آنان توجه نکینم بی شک دشمن که با تمام توان خود برنامه ریزی کرده است برای انحراف آنان اقدام خواهد کرد که نمونه آن تکفیری ها و وهابی ها هستند که اتفاقاً به همین مساله توجه دارند که بعد از دستگیری زندان را محیط مناسبی برای تبلیغات خود می دانند.
وی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم خانواده زندانی که در وقوع جرم مقصر نیست نباید آسیب ببیند.
وی در ادامه به بیان رفتار شهید چیت سازیان پرداخت و گفت: همان شهید عزیزی که می گفت: "تنها کسی می تواند از سیم خاردارهای دشمن عبور کند که از سیم خاردار نفس خویش عبور کرده باشد" به طور مرتب به زندان ها سر میزد و با رفتار و گفتار خویش افراد بسیاری را جذب نمود و داریم شهدایی را که از همین زندان ها عهد بستند و در نهایت عاقبت به خیر شدند.
رئیس سازمان زندان ها در بخش پایانی سخنان خود و با اشاره به بخشنامه رئیس قوه قضائیه در خصوص مشارکت نهادهای مردمی گفت: آن اتفاق فرهنگی در زندان ها و کمک به خانواده زندانیان در حقیقت ماموریت مددکاری اجتماعی است که گروه های جهادی و مردمی می توانند به عنوان مددکاران افتخاری دلسوز ما را در این ماموریت بزرگ یاری دهند.
شایان ذکر است رئیس سازمان زندان ها در این سفر ضمن دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گزارشی از عملکرد زندان های کشور به ویژه در حوزه فرهنگی ارائه نمود.