در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
چالش بزرگ بودجهای دانشگاه تهران در صورت بازگشایی دانشگاهها در سال آینده
معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران گفت: اگر دانشگاهها در سال آتی بازگشایی و فعال شوند، قطعا با یک چالش بزرگ به لحاظ بودجهای مواجه خواهیم شد.
«علی مقاری» معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت بودجهای دانشگاه تهران گفت: در سال ۹۹ تقریبا کل بودجه عمومی هزینهای دانشگاه تهران صرف حقوق پرسنل شد، به دلیل اینکه در اسفند در سالهای ۹۸ و ۹۹ افزایش حقوق کارکنان و اعضای هیات علمی را داشتیم که در مجموع این دو افزایش باعث شد؛ حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی حدود ۴۲ درصد افزایش پیدا کند و حقوق کارکنان نیز در مجموع به طور میانگین بین ۳۲ تا ۳۴ درصد افزایش یابد، در نتیجه عملا کل بودجه عمومی دانشگاه صرف این موضوع شد.
وی بیان کرد: درآمدهای دانشگاه به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بعضی از بخشهایی که برای دانشگاه درآمدزا بود، تحقق پیدا نکرد، از طرف دیگر دانشگاه تعطیل بود، البته اگر دانشگاه باز بود، قطعا ما با چالش بزرگی مواجه بودیم.
معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران درخصوص بودجه پیشنهادی دانشگاه تهران برای سال آینده گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵ درصد افزایش بودجه در لایحه دیده شده که البته این ۴۵ درصد میانگین کل بودجه دانشگاه تهران بوده و فعلا به صورت لایحه است.
مقاری افزود: اینکه بودجه دانشگاه در نهایت به چه صورت در بیاید، معلوم نیست. با توجه به اینکه ۲۵ درصد از بودجه دانشگاه صرف افزایش حقوق و دستمزد خواهد بود و طبق آنجه که در لایحه ذکر شده، ظاهرا حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ حداقل ۲۵ درصد افزایش پیدا میکند، عملا باز همان ۴۵ درصدی که افزایش داده شده، بودجه مورد نیاز دانشگاه را پوشش نخواهد داد.
معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران تاکید کرد: اگر دانشگاهها در سال آتی بازگشایی و فعال شوند، قطعا با یک چالش بزرگ مواجه خواهیم شد.
مقاری با بیان اینکه تمام هزینههای دانشگاه از محل درآمدها تامین میشود، گفت: تمام هزینههایی که دانشگاه داشت غیر از پرسنلی از طریق درآمدها تامین میشد. البته تامین دستمزد پرسنلی هم دو بخش دارد، بخشی از آن را خزانه تامین میکند و بعضی از فعالیتهای پرسنلی از بودجه عمومی خود دانشگاه داده میشود.
معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران بیان کرد: حدود ۴۰ درصد درآمد دانشگاه مربوط به شهریه دانشجویان نوبت دوم و دانشجویان بینالمللی است که امسال از این محلها درآمد کمتری داشتیم، زیرا بسیاری از دانشجویان مرخصی تحصیلی (بدون احتساب در سنوات) گرفتند. دانشجویی که مرخصی میگیرد، مشمول پرداخت شهریه نمیشود و این خودش بخشی از درآمد را کم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که درآمد دانشگاه تهران در سال ۹۹ چقدر کاهش پیدا کرد؟ گفت: این موضوع تا پایان سال روشن خواهد شد، اما در کل دانشگاه تهران برای سال ۹۹ درآمدی حدود ۳۸۰ میلیارد پیش بینی کرده بود. طبق گزارشی که من در هفته گذشته گرفتم باید نیمی از این هزینه ۳۸۰ میلیاردی در شش ماهه اول تحقق پیدا میکرد، ولی تا آخر برج ۸ یا تا دهم برج ۹ حدود ۴۵ درصد از آن مبلغ تحقق پیدا کرده است. پیشبینی میشود که ما تا آخر سال بین ۱۵ تا ۲۰ درصد از درآمدهایمان تحقق پیدا نکند.
معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران در خصوص بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه تهران توضیح داد: کل بودجه دانشگاه تهران با احتساب درآمد، تملک سرمایهای، طرحهای عمرانی و با تمام ردیفهای دانشگاه در سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۱۲۰۰ میلیارد بوده و در سال ۱۴۰۰ نیز حدود ۱۶۰۰ میلیارد پیش بینی شده است. تقریبا نزدیک به ۴۵ درصد در بودجه عمومی و در بودجه تملک و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش بودجه داشتهایم.