خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران:

مورد فوتی کرونا در بین ورزشکاران حرفه‌ای نداشتیم

مورد فوتی کرونا در بین ورزشکاران حرفه‌ای نداشتیم
کد خبر : ۱۰۰۳۵۴۹

دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران گفت: متاسفانه در بیشتر باشگاه‌های ورزشی خصوصی پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود و به صورت چراغ خاموش فعالیت می کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمد حسین پور عرب شاهی» دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران در نشست خبری روز دوشنبه با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هواداران در بازی‌های ورزشی بیان کرد: اولویت اصلی ستاد کرونا در ورزش، فعال کردن تدریجی تمام رشته‌های ورزشی است که از این هفته در دستور کار قرار گرفته تا دستور شروع مسابقات فوتسال از طرف وزارت بهداشت داده شود. با توجه به اینکه وارد موج‌سوم کرونا شدیم و شرایطی که پیش آمد و بازی‌ها کنسل شده بود دیگر به موضوع رعایت پروتکل از طرف هواداران نپرداخته‌ایم، چون اگر پیک دوم یا سوم نبود، شاید پروتکل‌ها به سمت رعایت‌های هواداران هم می‌رفت.

عرب شاهی افزود: با توجه به اینکه برای ورزشکار حرفه‌ای، ورزش در واقع شغل او محسوب می‌شود و وظیفه‌اش ورزش کردن است، نمی‌توانیم در زمان شیوع کرونا به ورزشکاران بگوییم که ورزش نکنند، اما از ورزشکاران خواهشی که داریم این است که ملاحظات بهداشتی را رعایت کنند و خوشبختانه در اردوها رعایت‌های بهداشتی به خوبی انجام می‌شود و باید ورزشکاران در خارج از اردو پروتکل‌های بهداشتی در روابط خود را نیز رعایت کنند.

وی ادامه داد: در کل ابتلا در بین ورزشکاران به شکل شدید به تعداد بسیار محدودی بوده است و همچنین مورد فوتی در بین ورزشکاران حرفه‌ای نداشتیم، اما نکته مهم این است که وقتی ورزشکار حرفه ای به ویروس کرونا مبتلا می‌شود برای بازگشت به ورزش حتما متخصص قلب و ریه و متخصص پزشکی ورزشی حتما او را معاینه کند، چون ما نگران آینده هستیم که این ورزشکاران دچار درگیری‌هایی شوند که بعدها برای آنها مشکلاتی را به وجود بیاورد.

عرب شاهی با اشاره به عدم رعایت پروتکل در بعضی باشگاه‌ها، گفت: به هر حال تعداد زیادی باشگاه در کشور داریم و فدراسیون ورزش آن قدر بازرسی ندارد که همه آنها را کنترل کند و متاسفانه در بیشتر باشگاه‌های ورزش خصوصی پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود و به صورت چراغ خاموش فعالیت می کند و چون در باشگاه‌های ورزشی از دستگاه‌های آنجا همه استفاده می‌کنند احتمال خطر بالا است و باشگاه‌هایی بودند که ملاحظات بهداشتی را در نظر نگرفتند و تعطیل شدند.

وی در مورد استفاده از مکمل‌ها، ادامه داد: با توجه به اینکه فعالیت‌های ورزشی محدود شده، استفاده از مکمل‌های ورزشی هم کمتر شده است، اما موضوع بسیار مهم این است که افراد به جای اینکه یک برنامه غذایی سالم برای خود در نظر بگیرند با شروع ورزش یک برنامه مکمل غذایی در نظر می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه وقتی برای شرکت در اردو ورزشکاران از شهری به شهر دیگر می‌روند اگر جواب تست شان مثبت شود در کجا اعمال قرنطینه انجام می‌شود، بیان کرد: وقتی تست مثبت می‌شود هر کجا که هستند باید قرنطینه شوند، یعنی قرار نیست وقتی فردی در تهران تست مثبت شود به سیرجان که شهر خودش است برگردد، بنابراین توصیه می‌شود فردی که جواب تست مثبت شده حداقل تا ۱۰ روز در همان شهری که حضور دارد خود را قرنطینه کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز