تولید ۷۰ درصدی خوراک میگو کشور دراستان چهارمحال وبختیاری
رئیس سازمان شیلات کشور گفت: یک کیلو میگو در چهارمحال و بختیاری تولید نمیشود اما ۷۰ درصد خوراک میگوی ایران از این استان تامین میشود.
ایلنا به نقل ازروابط عمومی جهاد کشاورزی استان، حسین حسینی در نشست با آبزیپروران و اعضای کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری پایتخت خوراک آبزیان است و تولید خوراک آبزیان از لحاظ فرمولاسیون و تکنولوژی یکی از پیشرفتهترین صنعت تولید پروتئین بوده چرا که تنوع زیادی در حوزه آبزیان است.
وی با بیان اینکه در استان چهارمحال و بختیاری کارخانه خوراک آبزیان در تراز بینالمللی وجود دارد، افزود: در این استان در سال ۶۳ اولین مزرعه شیلات آن راه اندازی شد اما در حال حاضر ۵۰۰ مزرعه شیلات با ظرفیت بیش از ۲۲ هزار تن دارد، این نشان از رسوخ دانش و کار دانش بنیانی است، انصافا باید اعتراف کرد بسیاری از بخشهای خصوصی از بخش دولتی پیشی گرفتند و پیشران هستند.
حسینی مطرح کرد: در دنیا ۲۱۴ میلیون تن تولید آبزیان است که ۹۰ میلیون تن آن در حوزه صید و صیادی و ۱۲۴ میلیون تن در حوزه آبزیپروری است. نسبت صید به آبزیپروری کشور نشان میدهد که در صنعت شیلات در بخش صید و صیادی کمرنگ دیده شدهایم. تولید آبزیان در کشور ۷۰۲ هزار تن در حوزه صید و ۵۵۷ هزار تن در حوزه آبزی پروری است.
رئیس سازمان شیلات کشور گفت: اگر میخواهیم در ظرفیت تولید آبزیان به ۲.۶ میلیون تن برسیم باید به سمت ظرفیت ماهیتی صنعت شیلات رفت، تولید نهادهها در این چرخه بسیار حائز اهمیت است. ایران کشور اول در حوزه قزل آلا است که همه اینها بخاطر تلاش خودجوش بخش خصوصی است که باید این فرصتها شناسایی شود و توسعه یابد.
وی مطرح کرد: یک کیلو میگو در استان تولید نمیشود اما ۷۰ درصد خوراک میگو از این استان تامین میشود. خوداتکایی در استان چهارمحال و بختیاری مشهود است که امیدواریم امنیت غذایی اتفاق بیفتد. به دنبال تشکیل شورای عالی راهبری شیلات در استانداریها با ریاست استاندار و دبیری رییس سازمان جهاد کشاورزی یا دبیری اداره شیلات هستیم تا با تمام قوا پای کار آمد.
حسینی خاطرنشان کرد: حتما باید تحقیقات و آموزش اتفاق افتد. یک مرکز در این استان با همکاری بهرهبرداران ایجاد میشود. هیچکس نمیتواند جز تولید کننده دغدغه او را درک کند، تولیدکننده باید بداند چرا تولید میکند؟ ایران صادرکننده تخصصی آبزیان ندارد که هیچکس مثل تشکلها نمیتواند چنین کاری را انجام دهد پس باید به میدان آمد.
محمودی، رییس هیات مدیره اتحادیه آبزی پروران استان چهارمحال و بختیاری در ادامه اظهار داشت: با ایجاد پایانه مبدا استان چهارمحال و بختیاری بسیاری از مشکلات آبزیان حل میشود. در پایانه میتوان برای کل ماهیهای تولیدی کشور بارانداز، مرکز نگهداری و عرضه مستقیم، مرکز فراوری و بسته بندی و ... داشت.
رییس هیات مدیره اتحادیه آبزی پروران استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: انتظار میرود پایانه مبدا به صورت پایلوت در استان چهارمحال و بختیاری ایجاد شود و به انجام رسد. تبدیل معاونت شیلات استان به اداره کل از دیگر مطالبات است که بتواند تمامی معضلات را پوشش دهد و نتایج خوبی را برای بخش آبزیپروری به بار آورد.