خبرگزاری کار ایران

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر:

همه کشور‌ها باید در مبارزه با مواد مخدر شرکت کنند

همه کشور‌ها باید در مبارزه با مواد مخدر شرکت کنند
کد خبر : ۲۱۱۲۸۲

در صورت عدم احساس مسوولیت جهانی در برخورد با این پدیده، مطمئنا عواقب جبران ناپذیری در انتظار کشور‌ها خواهد بود.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آمریکا و سایر قدرت‌های موثر در تصمیمات بین المللی از مطرح شدن نقش تعیین کننده ایران ناخرسندند و به همین دلیل برای مبارزه با مواد مخدر در همکاری‌های فنی و اعتباری جدی نیستند و تحریم‌ها را شامل موضوع مواد مخدر نیز کرده‌اند.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، «محمد جزینی» با اشاره به مشکلات ایران در راه مبارزه با مواد مخدر افزود: حتی نهادهای بین المللی هم اقدام شایسته‌ای در حوزه‌های مبارزه، درمان و پیشگیری انجام نمی‌دهند، رسانه‌های جهانی نیز تصویر منفی و مبهمی از ایران ارائه می‌کنند و به همین دلیل افکار عمومی از نقش کنترل کننده و اقدامات ارزشمند ایران ناآگاه است.

وی اظهار داشت: با وجود این مشکلات باید از فرصت‌ها استفاده کرد، مانند اینکه در مجامع بین المللی اقدامات مثبت و چشمگیر ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و درمان معتادان بیان شود و با توجه به نگرانی مجامع بین المللی باید از این فرآیند در تعاملات استفاده و در شکل گیری ساختار منطقه‌ای و همکاری منطقه‌ای تلاش بیشتری کرد.

این مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر، شرکت در جلسات تصمیم‌گیری، برقراری ارتباط، توسعه و ارتقاء همدردی‌های دو جانبه و چند جانبه در زمینه مبارزه با مواد مخدر، انعکاس هدفمند تلاش‌ها و اقدامات جمهوری اسلامی در سطوح منطقه‌ای و بین المللی، گسترش فعالیت‌های عملیاتی، تبادل اطلاعات، بسترسازی برای جذب کمک‌های مجامع بین المللی، انجام همدردی‌های علمی و آموزشی با مجامع بین المللی را از جمله ماموریت‌های دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه روابط بین الملل خواند.

وی در ادامه با اشاره به نشست گروه مشورتی سیاست گذاری میثاق پاریس که هفته گذشته با حضور ۵۳ کشور و به مدت دو روز در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد، گفت: در این اجلاس موضوعاتی چون بهبود مبادله اطلاعات دو جانبه و چندجانبه و هماهنگی تحقیقات(نشست آنتالیا)، جریان مالی ناشی از قاچاق مواد مخدر از منشاء افغانستان(نشست وین)، موضوع پیش ساز‌ها(نشست لاهه) و مداخلات اثرگذار کاهش تقاضا - کودکان، بزرگسالان، خانواده ها -(نشست وین) مورد بررسی قرار گرفت.

جزینی افزود: در این نشست بر عملیاتی شدن ارتباط بین شبکه‌های اطلاعاتی منطقه به خصوص باندهای منطقه‌ای قاچاق، پیش سازهای شیمیایی به صورت دو جانبه و چند جانبه، متعهد شدن همه کشور‌ها به منظور همکاری در کنترل مواد مخدر بر اساس اصل مسوولیت مشترک و در اولویت قرار گرفتن برنامه توسعه پایدار و معیشت جایگزین در افغانستان تاکید شد.

وی تصریح کرد، همه کشور‌ها باید در مبارزه با مواد مخدر شرکت کنند، چرا که در صورت عدم احساس مسوولیت جهانی در برخورد با این پدیده، مطمئنا عواقب جبران ناپذیری در انتظار کشور‌ها خواهد بود.

ارسال نظر