قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر:
مصرف مواد مخدر صنعتی به ۲۶ درصد رسیده است
امروز مواد مخدر به عنوان نخستین آسیب در جامعه قلمداد میشود به طوری که علت ۵۵ درصد قتلها، ۶۵ درصد همسر آزاریها و ۳۵ درصد کودک آزاریها است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: میزان مصرف مواد مخدر صنعتی در کشور به ۲۶ درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی، سردار علیرضا جزینی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر آذربایجان شرقی افزود: در سال ۸۶ میزان مصرف مخدرهای صنعتی سه درصد بود.
وی با یادآوری روند افزایش مصرف مخدرهای صنعتی در کشور اظهار کرد: کنترل ورود پیش سازها در مقابله با این مخدرها موضوع مهمی است و خوشبختانه کشفیات خوبی در این زمینه انجام گرفته اما کافی نیست.
سردار جزینی با ارایه آمار مصرف مواد مخدر صنعتی بویژه شیشه در بین دانشجویان و دانش آموزان گفت: مصرف این مواد در بین دانش آموزان از ۰.۵ درصد به یک درصد، در بین دانشجویان وزارت علوم به ۱.۱ درصد و دانشگاه علوم پزشکی به ۱.۳ افزایش یافته است.
وی به کشت مواد مخدر در ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی افغانستان اشاره کرد و افزود: پیش بینی میشود هفت هزار تُن تریاک و ۶۵۰ تن هرویین در این کشور تولید شود که ایران یکی از مقصدهای مصرف این مواد است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: هنوز در مقابله با مواد مخدر در ابتدای راه هستیم و باید تلاش زیادی کنیم تا به وضعیت مطلوب برسیم.
وی با یادآوری نگاه ویژه مسوولان به مبارزه با مواد مخدر افزود: با گذشت هشت سال از ابلاغ سیاستهای کلی نظام در زمینه مبارزه با مواد مخدر از سوی رهبر معظم انقلاب، مشکلات در این حوزه زیاد است که بخشی از آن به فعالیت دشمن باز میگردد.
جزینی همچنین به آمار کشفیات مواد مخدر در کشور اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد کشفیات در مرز و حاشیه مرزها اتفاق افتاده و ما هنوز نتوانستهایم مرزها را به طور کامل مسدود کنیم، اما تلاشهای خوبی در این خصوص انجام گرفته که سه هزار و ۷۵۰ شهید و ۱۲ هزار مجروح و جانباز حاکی از این تلاش هاست.
سردار جزینی سود جهانی حاصل از تجارت مواد مخدر را ۴۶۵ میلیارد دلار در سال اعلام کرد و گفت: سه میلیارد دلار از این مبلغ نصیب سوداگران ایرانی میشود.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: در کنار سودی که سوداگران از خرید و فروش مواد مخدر حاصل میکنند، سالانه یکصد هزار میلیارد ریال نیز به اقتصاد کشور ضرر میزنند.
وی به آسیبهای اجتماعی ناشی از استعمال مواد مخدر اشاره کرد و گفت: امروز مواد مخدر به عنوان نخستین آسیب در جامعه قلمداد میشود به طوری که علت ۵۵ درصد قتلها، ۶۵ درصد همسر آزاریها و ۳۵ درصد کودک آزاریها است.