خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور در کردستان:

۶۳ درصد معتادان کشور شاغلند؛ ۵۳ درصد متاهل

۶۳ درصد معتادان کشور شاغلند؛ ۵۳ درصد متاهل
کد خبر : ۱۷۰۹۲۸

«۷۰۰ هزار نفر از زنان کشور که همسران این افراد هستند دچار نگرانی‌ها و دغدغه‌های زیاد و همچنین در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند و با احتساب حداقل دو فرزند برای معتادان متاهل، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از فرزندان این کشور در مدار ناهنجاری‌های ناشی از اعتیاد قرار گرفته‌اند.»

۶۳ درصد معتادان کشور شاغلند
وزیر کشور گفت:

وزیر کشور در کردستان گفت: ۶۳ درصد معتادان کشور شاغل و دارای مهارت هستند.

به گزارش ایلنا، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: با توجه به جمعیت یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفری معتادان کشور و با احتساب جمعیت خانواده‌های معتادان می‌توان گفت که در حال حاضر ۵/۵ تا ۶ میلیون نفر از هموطنان درگیر مشکل اعتیاد هستند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با توجه به اینکه قریب به ۵۳ درصد معتادان کشور متاهل هستند، بر این اساس ۷۰۰ هزار نفر از زنان کشور که همسران این افراد هستند دچار نگرانی‌ها و دغدغه‌های زیاد و همچنین در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند و با احتساب حداقل دو فرزند برای معتادان متاهل، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از فرزندان این کشور در مدار ناهنجاری‌های ناشی از اعتیاد قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۵۵ درصد طلاق‌های کشور ناشی از اعتیاد است که این امر نیز به نوبه خود آثار روحی و روانی زیادی بر فرزندان و همسران افراد معتاد برجای می‌گذارد.

رحمانی‌فضلی با اشاره به صرف هزینه‌های میلیاردی برای مواد مخدر از سوی افراد معتاد، تصریح کرد: علاوه بر این هزینه‌های مادی، هر سه ساعت یک نفر از هموطنان ما بر اثر اعتیاد جان خود را از دست می‌دهد، با توجه به اینکه این افراد می‌توانند به عنوان نیروی کار در اقتصاد کشور موثر باشند مرگ آن‌ها هزینه‌های معنوی و مادی بی‌شماری را بر کشور تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ۶۳ درصد معتادان کشور شاغل بوده و دارای مهارت هستند، تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات معتادان عدم پذیرش آن‌ها از سوی جامعه است که مسئولان باید علاوه بر تلاش تغییر دیدگاه مردم نسبت به معتادان بهبود یافته در راستای اشتغال آن‌ها نیز با برنامه‌ریزی‌های مناسب اقدام کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد درمان معتادان در کشور از سوی تشکل‌های مردمی و بخش خصوصی صورت می‌گیرد باید تلاش بیشتری در راستای حمایت و ایجاد تشکل‌های مردمی تشکل‌های درمانی، پیشگیری و تشکل‌های صیانتی انجام شود.

وی گفت: مشارکت مردم و ایجاد تشکل‌های مردمی در زمینه مبارزه با مواد مخدر از فعالیت‌های دولتی در این حوزه تاثیرگذار‌تر است و از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد، باید مردم را در این امر مشارکت داد، چراکه مبارزه با اعتیاد اگر در حوزه دولت بسیار موفق و با انگیزه نیز عمل کند نمی‌تواند تاثیرگذاری فعالیت‌های مردمی در این حوزه را به همراه داشته باشد، باید مردم پای کار بیایند و از طریق صدا و سیما و رسانه‌های محلی و مکتوب، علما، هنرمندان و غیره در راستای آگاه‌سازی مردم فعالیت شود.

رحمانی‌فضلی تحقق رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را نیازمند آگاهی مردم دانست و افزود: آگاه‌سازی مردم گامی بسیار موثر و نتیجه‌بخش در تحقق این رویکرد است. در عین حال آگاهی‌بخشی و مسئولیت‌پذیری مردم می‌تواند به وسیله مراجع ذی‌نفوذ همچون هنرمندان، امامان جمعه، اساتید دانشگاه و علما صورت بگیرد.

وزیر کشور تصریح کرد: امروزه باید بحثمبارزه با مواد مخدر را اجتماعی کرد و از مردم خواست پای کار بیایند، اجرای این امر باید توسط رسانه‌های محلی رادیو و تلویزیون، ائمه جمعه و جماعت و علما و مسئولین به مردم انجام شود و ثحضور جدی تشکل‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاثیر به‌سزایی در اجتماعی‌کردن امر مبارزه دارد و در استان‌های کشور باید تشکل‌های صیانتی نیز تشکیل داد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز