خبرگزاری کار ایران

یک فعال حقوق کودکان کار در گفتگو با ایلنا:

قصور بازرسی کار علت رواج کار کودک است

قصور بازرسی کار علت رواج کار کودک است
کد خبر : ۱۶۳۸۶۰

دولت‌ها تا به امروز به جای حل مشکل کودکان کار سعی در پاک کردن صورت مساله داشته‌اند / اگر بازرسان وزارت کار طبق قانون کارگاه‌ها و واحدهای محل اشتغال کودکان را بررسی می‌کردند پدید کار کودک دیگر وجود نداشت.

عضو هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان از عملکرد وزارت کار، ‌تعاون و رفاه اجتماعی در خصوص کار کودکان و نوجوانان انتقاد کرد و گفت: تعدد کودکان مشغول به کار و شرایط نامناسب کار آن‌ها نشان دهنده قصور عملکرد وزارت کار در بررسی و بهبود وضعیت کودکان کار و کارگران نوجوانان است.

«علی اکبر اسماعیل‌پور» با اعلام این مطلب به ایلنا یادآور شد: طبق مقاوله نامه ۱۸۲ سازمان جهانی کار ایران موظف به تلاش برای‌شناسی و محو بد‌ترین اشکال کار کودک است.
وی بابیان اینکه دولت‌ها تا به امروز به جای حل این معضل سعی در پاک کردن صورت مساله داشته‌اند، گفت: تجربه‌های نهادهای مردمی در خصوص کودکان کار نشان از وضعیت نامناسب و غیرقانونی کار این کودکان دارد.
اسماعیل‌پور افزود: این در حالی است که اگر بازرسان وزارت کار طبق قانون کارگاه‌ها و واحدهای محل اشتغال کودکان را بررسی می‌کردند نباید شاهد چنین معضلاتی باشیم.
وی در ادامه به تشکیل ستاد ساماندهی کودکان خیابانی اشاره کرد و افزود: آمار رسمی حکایت از وجود ۳/۵میلیون کودک خارج از تحصیل و ۱/۶ تا ۱/۸ میلیون کودک کار در ایران دارد.
این فعال حقوق کودک بابیان اینکه پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهند که ۸۵درصد این کودکان دارای خانواده هستند، گفت: اجرای طرح جمع آوری کودکان کار و خیابان بدون هدف توانمندسازی خانواده آن‌ها با شکست روبرو خواهد شد.
به گفته اسماعیل‌پور با وجود انکه نهادهای دولتی نیازمند استفاده از تجربیات نهادهای مردمی در این زمینه هستند اما تا این لحظه از هیچ کدام از تشکل‌های مردم نهاد برای همکاری در این ستاد دعوت نشده است.
اسماعیل‌پور با اشاره به اینکه در قانون کار وزارت کار موظف منع کار کودک و به تعیین شرایط مناسب کار نوجوانان و همچنین بازرسی واحدهای محل اشتغال آن‌ها است، خاطر نشان کرد: این درحالی است که هم اکنون در کارگاه‌های کوچک به دلیل معافیت‌های قانونی و نیز ضعف بخش بازرسی علاوه بر نوجوانان بسیاری از کودکان نیز مشغول به کار هستند.
وی از کارگاههای تفکیک زباله به عنوان محیط‌های شغلی یاد کرد که در آن کودکان و نوجوانان بدون توجه به شرایط قانونی مشغول کار هستند.
این فعال اجتماعی همچنین با انتقاد از تفکیک کودکان کار به دو دسته ایرانی و مهاجر گفت: کار کودک ذاتا ظالمانه است و ایرانی یا مهاجر بودن کودک تفاوتی در سرنوشت مبهم او ایجاد نمی‌کند. هدف از دسته بندی کودکان تنها می‌تواند فرار از مسئولیت باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز