خبرگزاری کار ایران

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد:

۴ دهم درصد دانش آموزان یک بار شیشه مصرف کرده‌اند

۴ دهم درصد دانش آموزان یک بار شیشه مصرف کرده‌اند
کد خبر : ۱۶۱۴۵۶

«مقرر شده که زندانیان جرایم مواد مخدر به اردوگاه‌هایی با شرایط سخت انتقال داده شوند. / میزان مصرف قرص‌های روانگردان جدید در بین دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر بالاتر است»

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری خود با اعلام اینکه الویت امسال این ستاد اجتماعی کردن موضوع مواد مخدر است به تبیین برنامه‌های ستاد در سال جدید پرداخت وی همچنین با اعلام آمارهایی از سالهای گذشته گفت که بر اساس این آمار‌ها ۴ دهم درصد دانش آموزان کشور یکبار از محرک شیشه استفاده کرده‌اند.

به گزارش ایلنا، علیرضا جزینی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری خود با بیان اینکه اولویت امسال این ستاد، اجتماعی کردن موضوع مواد مخدر و مقابله با کاهش بازار جرم است، گفت: جداسازی زندان‌ها، به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ستاد در سال جاری است و مقرر شده که زندانیان جرایم مواد مخدر به اردوگاه‌هایی با شرایط سخت انتقال داده شوند.

وی افزود: شناسایی، تعقیب و انهدام شبکه‌های قاچاق مواد مخدر و مقابله با عوامل اصلی داخلی و بین‌المللی، ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان از طریق ساماندهی نظام اموال مصادره‌ای، گسترش و کنترل انسداد مرز‌ها و هوشمندکردن سیستم‌های نظارتی و کنترل در مرزهای آبی و خاکی، اجرای طرح‌های ویژه جمع‌آوری خرده‌فروشان مواد مخدر و روان‌گردان‌ها و جمع‌آوری معتادان متجاحر، کاهش هزینه‌های درمان، کاهش آسیب، دسترسی معتادان متقاضی درمان به خدمات مناسب درمانی و ایجاد مصونیت فرهنگی و اجتماعی در برابر تهدید اعتیاد با بهره گیری از ظرفیت رسانه‌ها از برنامه‌هایی است که امسال در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اجرایی کردن سامانه ملی مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق آمار شیوع‌شناسی سال ۹۰، چهار دهم درصد دانش آموزان که اغلب در سن ۱۶ تا ۱۷ سالگی قرار دارند یک بار محرک شیشه را مصرف کرده‌اند که اکثر این موارد مربوط به شب امتحان بوده است همچنین آمار‌ها نشان می‌دهد که ۱/۱ در صد دانش آموزان تجربه مصرف قرص اکستازی را دارند.

وی همچنین با هشدار نسبت به مصرف سیگار و قلیان در بین دانش آموزان و خطر ابتلای دانش آموزان پسر نسبت به دختر افزود: طبق این آمار شیوع‌شناسی میزان خطرپذیری دانش‌آموزان ازنیم درصد به یک درصد افزایش یافته است.

جزینی درباره شیوع مصرف مواد محرک در بین دانشجویان نیز گفت: میزان مصرف قرص‌های روانگردان جدید در بین دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر بالاتر است و بنا بر اظهارات خود این افراد ناامیدی به آینده، پایین بودن اعتماد به نفس و نبودن برنامه برای اوقات فراغت از مهم‌ترین علل گرایش به مصرف مواد اظهار شده است.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با اجرای حکم اعدام برای مجرمین این حوزه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نظر خود را به طور مشخص در این اجلاس اعلام کرده ما معتقدیم عدم اعدام مجرمین مواد مخدر اقدام کاملا غلطی است.

وی افزود: همچنین از مجامع بین المللی خواسته‌ایم تا بحثکشت تریاک در افغانستان را تحت کنترل دربیاورند چرا که در حاضر ۲۰۹ هزار هکتار از مزارع این کشور تحت کشت تریاک قرار دارد و با توجه به همجواری ایران و افغانستان، جمهوری اسلامی به طور جدی با هرگونه قاچاق مواد مخدر به داخل و در مرز‌ها و همچنین ترانزیت آن مقابله می‌کند.

جزینی در مورد تعداد معتادین متوفی در سال گذشته گفت: طبق آمار موجود در سال گذشته ۲۸۵۸ معتاد فوت کرده‌اند که نسبت به سال ۹۱ که آمار مرگ و میر معتادان ۳۰۵۶ نفر بود شاهد کاهش مرگ‌ومیر‌ها بودیم اما در عین حال روزانه ۱۰ معتاد در کشور فوت می‌کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین برنامه بیمه معتادان نیز گفت: دولت اعتباری را برای بیمه معتادان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داده است اما اقدامات خوبی در این زمینه صورت نگرفته و ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنان پیگیر بیمه معتادان است. در بودجه امسال ۳۰ میلیارد تومان برای این مساله اعتبار دیده شده و ۱۲۰ بسته درمانی نیز تدوین شده است که امیدواریم به مرحله اجرا دربیاید.


قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در مورد مسکن مهر معتادان نیز گفت: ۶۵۸ نفر از معتادان بهبود یافته واجد شرایط دریافت مسکن مهر شناخته شده‌اند که به مرور این واحد‌ها در اختیارشان قرار می‌گیرد.
جزینی درارتباط با کافی نبودن کمپ‌های نگهداری از معتادان به ویژه کمپ‌های زنان، گفت: اولین جلسه سال جاری مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی در همین موضوع بود که مقرر شد ستاد ظرفیت خود را به نیروی انتظامی اعلام کند و تا کنون ۲۵ هزار ظرفیت مراکز ماده ۱۶ به نیروی انتظامی اعلام شده است.


وی با اشاره به شناسایی ۴۰۰۰ نقطه آلوده در سطح کشور و برنامه ریزی برای پاکسازی این مکان‌ها گفت: در حال حاضر برنامه‌ای برای راه اندازی اتاق‌های تزریق نداریم چرا که این اقدامات نیازمند بررسی کامل کار‌شناسی است.


جزینی بابیان اینکه برخورد با تبلیغ و توزیع قرص‌های لاغری وظیفه وزارت بهداشت است گفت: در برخی ازاین قرص‌ها آمفتامین وجود دارد که می‌تواند جان افراد را به خطر بیاندازد.


قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: با توجه به اینکه کمیته اجتماعی کردن موضوع مواد مخدر در دستور کار جدی ستاد قرار دارد به سازمان‌هایی که نقش مهمی در زمینه ایجاد اوقات فراغت و نشاط برای جوانان ایفا می‌کنند از جمله وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و ارشاد اعلام کرده‌ایم که این موضوع را مورد توجه قرار دهند و در برنامه‌های خود نشاط و شادابی را تبیین کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز