یک فعال حوزهٔ کودکان کار در گفتگو با ایلنا:
تهرانگردی در برابر مشکلات کودکان کار اولویت ندارد
برنامههایی مانند رستوانگردی که مشخص نبود هدفش چیست و نه تنها مشکلاتی مانند سوء تغذیه کودکان را حل نمیکرد بلکه تحقیرآمیز نیز بود / کودکانی که در کارگاهها کار میکنند وضعیت به مراتب اسفبارتری از کودکان کار خیابانی دارند و چون در دید نیستند هیچ برنامهایی برای آنها تدوین نمیشود.
ایلنا: یک فعال حوزهٔ کودکان کار معتقد است برنامههای شهرداری از قبیل رستورانگردی و تهرانگردی در مقابل نیازهای اساسی و مشکلات کودکان کار اولویت نیست بلکه باید اقداماتی برای ایجاد زیر ساختها و حل اساسی مشکلات این قشر آسیبپذیر در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در ماههای اخیر شهرداری تهران برنامههایی از قبیل رستوران گردی را برای کودکان کار و خیابان تدارک دیده است در ادامهٔ این برنامهها نیز شاهد هستیم که طرح تهران گردی برای کودکان کار و خیابان در نظر گرفته شده است.
" فاطمه قاسمزاده "، فعال حوزهٔ کودکان کار و خیابان و روانشناس کودک در مورد این مسئله به خبرنگار ایلنا گفت: بسیاری از کودکان کار که ما با آنها سروکار داریم دچار مشکلات سوء تغذیه، آموزش و بهداشت و… هستند و سازمانهای مردم نهاد نیز با مشکلات مختلفی درگیر هستند و این برنامهها در برابر نیازهای اساسی و مشکلات کودکان کار اولویت ندارند.
وی افزود: برنامههایی مانند رستوانگردی که مشخص نبود هدفش چیست و نه تنها مشکلاتی مانند سوء تغذیه کودکان را حل نمیکرد بلکه تحقیرآمیز نیز بود. زیرا بچهها را به مکانهایی میبردند که آنها هیچ وقت دیگر نمیتوانستند به آنجا بروند و همین یکبار هم که این موقعیت را یافته بودند به آنها اجازه داده نشده بود که منو رستوران را ببینند و بچهها نمیتوانستند غذایی را که همه میخورند، بخورند و باید به یک ساندویچ که خودشان هم گاهی میخرنداکتفا میکردند.
قاسمزاده ادامه داد: برنامهٔ تهرانگردی موضوع خوبی است که سبب میشود بچههای کار با جامعه ارتباط برقرار کنند و با شهر آشنا شوند اما به شرطی که بچهها را فقط به مکانهای تجملی نبرند و مکانهای فرهنگی و تاریخی مانند موزهها نیز در این برنامه گنجانده شود.
وی افزود: البته این برنامهها فقط شامل کودکانی که در خیابان هستند میشود زیرا آنها مقابل چشم شهروندان و بیشتر مورد توجه قرار دارند، در حالی که کودکانی که در کارگاهها کار میکنند وضعیت به مراتب اسفبارتری دارند و چون در دید نیستند هیچ برنامهایی برای آنها تدوین نمیشود.
قاسمزاده گفت: به هر حال بهتر است شهرداری با تعامل با سازمانهای مردم نهاد نیازسنجی بکند و اقدامات خود را در جهت نیازهای اصلیتر این کودکان انجام دهد تا بعد از اجرای برنامهها نیز بتواند پاسخگو باشد.