معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره):
بیش از دو میلیون نفر از مددجویان در روستاهای دارای ضریب محرومیت زندگی می کنند
مطابق با شاخص های تعریف شده از سوی دفتر مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، دهستان های مناطق محروم از ضریب شش تا ۹ درجه بندی شده اند که مناطق با ضریب شش دارای کمترین محرومیت و مناطق با ضریب ۹ بیشترین محرومیت را دارند.
ایلنا: معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: بیش از دو میلیون نفر از مددجویان تحت پوشش این نهاد در روستاهای دارای ضریب محرومیت زندگی می کنند.
به گزارش ایلنا، " علی محمد ذوالفقاری " با اشاره به راه اندازی سامانه نیاز سنجی مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره)، افزود: مطابق با شاخص های تعریف شده از سوی دفتر مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، دهستان های مناطق محروم از ضریب شش تا ۹ درجه بندی شده اند که مناطق با ضریب شش دارای کمترین محرومیت و مناطق با ضریب ۹ بیشترین محرومیت را دارند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۵۰ هزار خانوار یعنی بیش از دو میلیون نفر از مددجویان تحت پوشش این نهاد در روستاهای دارای ضریب محرومیت زندگی می کنند، اظهار داشت: ۹۰ درصد اطلاعات این خانواده ها به صورت چهره به چهره جمع آوری و در سامانه تحت وب سایت امداد به صورت آنلاین ثبت شده و در تعدادی از استانها، اطلاعات جمع آوری شده با حضور مسئولان استانی رونمایی شده است.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه این سامانه یک جهت یابی درون سازمانی است تا منابع به هدر نرود و مدیریت استان بتواند مطالبات خودش را با حوزه های مختلف تنظیم کند، ادامه داد: مطالبه فقر از سایر سازمان ها، اصلی ترین مطالبه ای است که با ایجاد این نرم افزار دنبال می شود چراکه کمیته امداد مسئول فقر محیطی نیست.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) این سامانه بانک اطلاعاتی را شامل ۱۳۸ نوع مورد اطلاعاتی از جمله مشخصات کامل هویتی، وضعیت جسمانی، مسکن، معیشت، اشتغال، فرهنگی و اعضا خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد امام(ره) ساکن در مناطق با ضرایب محرومیت عنوان کرد.
وی افزود: این سامانه قابلیت دارد تا وضعیت هر خانواده را با کمترین توانمندی ها و مشکلات به شکل نقطه ای نیز نشان دهد. ذوالفقاری شناسایی دقیق وتشکیل یک بانک اطلاعاتی منسجم از مددجویان ساکن در مناطق محروم، تعیین میزان مددجو به جمعیت کل شهرستان در مناطق برخوردار و محروم، ایجاد توازن در ارائه خدمات با توجه به پراکنش جمعیت مددجویی در مناطق محروم و عدالت در توزیع منابع، ارائه خدمات هدفمند جهت از بین بردن و مبارزه با فقر در خانواده ها و ایجاد زمینه برای توانمندسازی خانواده ها را از اهداف راه اندازی این سامانه دانست.
وی اظهار داشت: استقلال خانواده ها در قالب ستاد مدیریت بحران و مناطق محروم، تشکیل بانک اطلاعاتی دقیق جهت ارائه به سایر دستگاههای موازی و متولی امور خانواده ها وخیران و حرکت های جهادی جهت رسیدن به اهداف و همچنین ارائه خدمات به این خانواده ها از دیگر اهداف راه اندازی این سامانه نیاز سنجی است.
وی امکانات سامانه نیازسنجی مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره) را شامل اطلاعات اولیه سرپرست و اعضای خانوار بر مبنای اطلاعات هویتی، تحصیلات، اشتغال، وضعیت سلامت جسمانی سرپرست و همچنین اطلاعات سایر نیازهای مایتی، مسکن، اطلاعات تحصیلی و آموزشی فرزندان عنوان کرد.