نظارت بهداشتی بر استحصال 32 هزار تن گوشت سفید و قرمز در آذربایجانغربی
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجانغربی گفت: در ۶ ماهه نخست امسال، در کشتارگاههای دام و طیور استان ۳۲ هزار و ۵۲۸ تن گوشت سفید و قرمز تحت نظارتهای بهداشتی بازرسین بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان استحصال شده است.
غلامرضا ملکی امروز در گفتوگو با ایلنا در ارومیه، اظهار کرد: طی ۶ ماهه نخست سال جاری بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان، مقدار ۳۲ هزار و ۵۲۸ تن گوشت قرمز و سفید در کشتارگاههای دام و طیور استان با رعایت کامل ضوابط بهداشتی و شرعی استحصال کردند.
وی افزود: در این مدت در مجموع، ۳۹ هزار و ۲۲۷ رأس انواع دام سبک و سنگین شامل ۲۴هزار و ۱۳۴ راس گوسفند و بز، ۱۵ هزار و ۱۳۶ رأس گاو و گوساله و گاومیش در کشتارگاههای دام استان با رعایت کامل ضوابط بهداشتی و شرعی ذبح شدند که در نتیجه این نظارتها مقدار ۴۴۳ تن گوشت قرمز استحصال شده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجانغربی به کشتار ۱۵ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۹۲۱ قطعه طیور اشاره کرد و گفت: از این تعداد طیور کشتار شده مقدار ۳۲هزار و ۸۵ تن گوشت مرغ استحصال شده است که تعداد ۱۶۰ هزار و ۳۲۷ قطعه طیور غیر قابل مصرف تشخیص داده شده که توسط بازرسان بهداشتی این اداره کل ضبط و معدوم سازی شده است.
وی تصریح کرد: تمامی فرآوردههای استحصال شده در کشتارگاههای سطح استان پس از کنترلهای لازم توسط بازرسان بهداشتی مجاز به عرضه در بازار مصرف است.
ملکی اظهار کرد: در ۶ ماهه نخست سال ۹۸ تعداد ۵۴ هزار و ۱۹۴ مورد بازرسی، از واحدهای تولید، نگهداری و عرضه محصولات دامی استان انجام و تعداد ۹۵۵ مورد نمونهبرداری از این فرآوردههای خام دامی انجام شده است.
وی افزود: علاوه بر آن مقدار ۴۴هزار و ۶۰۳ کیلوگرم انواع فرآوردههای خام دامی غیر قابل مصرف و غیربهداشتی ضبط و معدومسازی و از چرخه مصرف خارج شده و همچنین تعداد ۲۲ واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده است.
ملکی تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در باره فرآوردههای خام دامی اعم از عرضه فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی و فاقد هویت، کشتار غیر مجاز، حمل و نقل انواع گوشت سفید و قرمز با وسایل فاقد سردخانه و عرضه فرآورده های فاقد هویت و غیرمجاز از جمله فاقد تاریخ تولید، انقضا و کد ردیابی دامپزشکی مراتب را اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت گیرد.