خبرگزاری کار ایران

ایلنا از ارومیه گزارش می دهد؛

جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی با تفکیک زباله از مبدا

جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی با تفکیک زباله از مبدا
کد خبر : ۱۲۰۶۶۶۷

تفکیک از مبدا پسماندها یکی از مقوله‌های مهم زیست محیطی و اقتصادی است و برای آنکه این مهم تحقق یابد مشارکت شهروندان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هر کدام از شهروندان ارومیه روزانه ۷۴۰ گرم زباله تولید می کنند، این حجم از تولید زباله به ازای هر شهروند در ارومیه، تقریبا دو برابر متوسط سرانه تولید پسماند شهری در کشور است.

در شهر ارومیه روزانه ۶۰۰ تن  پسماند تولید می‌شود. از این میزان زباله‌ تولیدی، ۱۲۰ تن آن را زباله‌های خشک شهری تشکیل می‌دهند. اقلامی مانند پلاستیک، شیشه، فلزات و چوب و کاغذ و... .

با توجه به حجم بالای تولید روزانه زباله  قابل بازیافت در شهر ارومیه بهترین روش برای جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی طرح تفکیک زباله از مبدا در این شهر است.

فرهنگ سازی، آموزش عمومی، اعتماد عمومی و از همه مهمتر تشویق شهروندان و جمع آوری به موقع زباله‌های خشک می‌تواند در اجرای موفق طرح تفکیک زباله از مبدا  موثر باشد.

یک شهروند ساکن خیابان برق ارومیه در گفت و گو با ایلنا، بیان کرد: با تفکیک زباله، از نابودی پسماند های خشک که برای تهیه و تولید آن هزینه زیادی صرف شده است جلوگیری می‌شود.

اکبر مهاری افزود: آموزش مداوم و چهره به چهره می‌تواند به مشارکت شهروندان در طرح تفکیک زباله از مبدا کمک کند.

فریده شکری ئیگر شهروند ساکن در خیابان ارشاد ارومیه معتقد است: تفکیک زباله و بازیافت آن ملاکی برای تعیین سطح توسعه شهرها بوده و با اجرای آن از نابودی پسماندهای قبل بازیافت جلوگیری می‌شود.

وی می‌گوید: آموزش کودکان و نوجوانان و تشویق شهروندان می‌تواند در موفقیت این طرح مهم مفید باشد.

این شهروند به نقش بانوان در تفکیک زباله از مبدا اشاره اشاره کرده و ادامه می‌دهد: بانوان می‌توانند با آموزش تفکیک زباله‌های خشک و تر به فرزندان خود نقش ویژه‌ای در مشارکت خانواده‌ها در این طرح داشته باشند.

مدیر دبیرستان پویای ارومیه در گفت و گو با ایلنا، بیان کرد: استفاده مجدد از ضایعات خشک با توجه به محدودیت  منابع اولیه آن، حرکتی در جهت حفظ منابع ملی است.

علی حاتمی‌زاده افزود: زیر پوشش قرار دادن مدارس و دانش آموزان علاوه بر فرهنگ سازی می تواند  کمک بزرگی به اجرای موفق این طرح  بکند.

مرضیه احمدزاده، یکی  از شهروندان ساکن خیابان کشتارگاه ارومیه نیز در گفت و گو با ایلنا، بیان کرد: زنان در طرح تفکیک زباله از مبدا در محلات شهری نقش مهمی دارند و نباید نادیده گرفته شوند.

احمدزاده، افزود: برای موفقیت در طرح تفکیک زباله باید آموزش های ویژه در مناطق کم برخوردار و مجتمع های مسکونی برگزار شود.

 

جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی با تفکیک زباله از مبدا

جمع آوری  روزانه ۶۰۰ تن پسماند در ارومیه

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه نیز در این باره گفت: در این شهر، روزانه ۶۰۰ تن زباله  توسط عوامل این سازمان جمع آوری و دفن می شود.

هادی بصاری در گفت و گو با ایلنا، با اشاره به تولید روزانه ۶۰۰ تن زباله در ارومیه گفت: از این میزان ۱۲۰ تن زباله خشک و قابل بازیافت است.

وی با اشاره فعالیت وانت‌های شرکت پیمانکار در راستای جمع آوری روزانه پسماند خشک تصریح کرد: به جز نواحی ۲ و ۳ ارومیه که جزو مناطق کم برخوردار شهر هستند، در تمامی نواحی غرفه‌های ثابت و سیار جمع آوری پسماند خشک فعال هستند و برای جمع آوری پسماند خشک این دو نواحی نیز از طریق مزایده به دنبال پیمانکار هستیم.

جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی با تفکیک زباله از مبدا

تمامی ادارات ارومیه به مخازن تفکیک از مبدا تجهیز شدند

بصاری، با اشاره به اجرای طرح تام که از دو سال گذشته در ادارات ارومیه آغاز شده است گفت: اجرای طرح تام بدین صورت است که به سازمان‌ها و نهادهای مذکور، کارتن پلاست‌هایی با ظرفیت ۲۰ لیتر و ۶۰ لیتر جهت جمع‌آوری کاغذهای باطله اهدا شده و نیز هر یک از کارتن پلاست‌ها دارای کد ویژه جهت تسهیل در جمع‌آوری هستند که بعد از پرشدن کارتن‌ها با هماهنگی سازمان مربوطه با سازمان مدیریت پسماند جهت جمع‌آوری و انتقال آن اقدام می‌شود.

بصاری، تصریح کرد: در راستای فرهنگ‌سازی تفکیک از مبدا در غرفه‌های ویژه تفکیک از مبدا در سه نقطه از شهر و همچنین استقرار مخازن تفکیک به صورت پایلوت در مجتمع‌های مسکونی از جمله اقداماتی است که از سوی سازمان صورت گرفته است و در تلاش هستیم با برنامه‌ریزی بهتر و دقیق‌تر به صورت مثمرثمرتر فعالیت کنیم.

وی درخصوص برنامه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه برای دانش‌آموزان گفت: دانش آموزان به خصوص در مقطع ابتدایی از جمله مهم‌ترین جامعه هدف سازمان برای آموزش و فرهنگ‌سازی مقوله‌های تفکیک از مبدا هستند.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه افزود: در راستای آموزش تفکیک پسماند به دانش آموزان به صورت آزمایشی و توسط کارشناس روابط عمومی سازمان در یکی از مدارس غیر انتفاعی ارومیه آموزش داده شد.

بصاری تصریح کرد: بروشورهای ویژه آموزشی و دفاتر مخصوص نیز جهت آشنایی بیشتر و موثرتر در اختیار دانش آموزان قرار گرفت.

وی افزود: در پایان دوره آموزشی نیز دانش آموزان علاقمند به صورت داوطلب به عنوان پاکبان‌یار در مدرسه انتخاب شده و طی دوره‌هایی آموزش‌های مستمر جهت همکاری بیشتر به این دانش‌آموزان داده شد.

جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی با تفکیک زباله از مبدا

۶۲ درصد زباله های خشک ارومیه ارزشمند و قابل بازیافت است

مسعود سرحدی رئیس اداره تفکیک از مبدا سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه با اشاره به اهمیت مقوله تفکیک از مبدا اظهار کرد: ۳۲ درصد زباله های تولیدی روزانه شهروندان ارومیه زباله خشک است.

سرحدی افزود: از میزان زباله خشک تولیدی شهر ارومیه ۶۲ درصد دارای ارزش است که با تفکیک اصولی در مبدا می‌توان تحولی جدی در این زمینه ایجاد کرد.

رئیس اداره تفکیک از مبدا سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه گفت: علاوه بر فعالیت غرفه‌های ثابت تحویل پسماند خشک، سازمان طی مناقصه‌ای جمع‌آوری پسماندهای خشک از درب منازل را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

سرحدی تصریح کرد: شرکت اروم آویژه در ناحیه۱ و شرکت کوروش گستر در نواحی ۳،۴ و ۵ فعالیت خود را  آغاز کرده اند.

وی گفت: پرسنل شرکت‌ها با خودروی ویژه و مسئولین آموزش نیز با لباس و کارت شناسایی مخصوص در منازل شهروندان حاضر می‌شوند و علاوه بر جمع‌آوری پسماند خشک با تحویل بروشور و ارائه نکات آموزشی در جهت فرهنگ‌سازی مقوله تفکیک از مبدا و اهمیت آن با شهروندان صحبت می‌کنند.

گزارش : بیتا اختیاری

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز