احیای واحدهای تولیدی راکد گامی موثر در تحقق افزایش اشتغال در آذربایجان غربی
راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و رفع موانع پیش روی آنها خیز بسیار موثری در تحقق جهش تولید، رونق صادرات و افزایش اشتغال پایدار خواهد بود که بایستی در اولویت مسئولین مربوطه قرار گیرد.
به گزارش ایلنا،همهگیری ویروس کرونا، تاثیراتی جدی بر سبک زندگی افراد برجای گذاشته است؛ تاثیراتی که میتواند پایدار باشد و آینده پیشروی آنان را بسیار متفاوتتر از گذشته سازد.
شاید مهمترین نتیجه از همه گیری کرونا را بتوان تجربه بیکاری و از دست رفتن کامل یا نسبی استقلال اقتصادی جوانان شاغلی دانست که در وضع موجود کار خود را از دست داده و یا با حجم و درآمد کمتر آن را ادامه میدهند.
متاسفانه در طول مدت شیوع کرونا، کارخانهها و واحدهای صنعتی و تولیدی بسیاری تعطیل شده و افراد مشغول به کار در آنها از کار بیکار شدند.
تحریمها، بیماری کرونا، نرخ مواد اولیه، سود بالای بانکها، نبود بازار و صادرات از عواملی هستند که توانستند در طول یکسال و نیم شیوع کرونا، چرخ صنعت و تولید را از حرکت باز دارند.
آذربایجانغربی یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد که ۸۵۵ مورد از این تعداد فعال است و با این آمار از قطبهای تولید کشور و صادرات کالا محسوب میشود که ۲۲ هزار و ۵۲۴ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند.
مشکلاتی مانند کمبود نقدینگی، مواد اولیه، تحریم، نوسان قیمت ارز و فرسودگی ماشین آلات، بدهیهای مالیاتی، بانکی، بیمهای و پایین آمدن سطح درآمد سبب شده بخشی از واحدهای تولیدی این استان دچار رکود، تعطیلی یا نیمه تعطیلی شوند.
پرداخت ۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات رفع موانع تولید در آذربایجان غربی
رییس اداره امور صنایع غیر فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از اردیبهشت ۱۳۹۴ با تصویب و ابلاغ قانون رفع موانع تولید آغاز به کار کرده و در مدت بیش از ۶ سال با برگزاری بیش از ۸۸۰ جلسه، علاوه بر حل مشکلات بیش از یک هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی در قالب بیش از سه هزار مصوبه، نسبت به بررسی سه هزار و ۲۰۰ درخواست پرداخت تسهیلات واحدهای تولیدی اقدام کرده است.
علی روشن میلانی بیان کرد: تاکنون ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب سرمایه ثابت برای تکمیل طرحهای نیمه تمام، بازسازی و نوسازی برای فعال سازی مجدد واحدهای راکد و سرمایه در گردش برای افزایش ظرفیت تولید واحدهای فعال از طریق بانکهای عامل در قالب تسهیلات رونق تولید (از محل منابع داخلی بانکها) و تسهیلات تولید و اشتغال ( از محل منابع بند الف تبصره ۱۸) پرداخت شده است.
بازگشت ۹۰ واحد تولیدی به چرخه تولید طی یک سال گذشته
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجانغربی، استان دوم کشور در احیای واحدهای صنعتی شناخته شده است گفت:طی یکسال گذشته ۶٠٢ میلیارد ریال سرمایه به واحدهای صنعتی این استان تزریق و با احیای آنها، این استان رتبه دوم کشور را از این لحاظ به خود اختصاص داده است.
حسن حاتمی اظهار داشت: این میزان سرمایه برای بازگرداندن ٩٠ واحد تولیدی هزینه شده است.
وی تاکید کرد: برای بازگشت واحدهای صنعتی به چرخه تولید مشکل این واحدها بررسی و پرونده آنها بر اساس نوع مشکل به کارگروههای رفع موانع تولید یا کارگروه اقتصاد مقاومتی فرستاده میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی گفت: برخی واحدهای صنعتی راکد مشکل حقوقی و برخی دیگر مشکل سرمایه درگردش دارند که با بررسی موضوع مشکل واحدها برطرف و واحد به چرخه صنعتی باز خواهد گشت.
حاتمی بیان کرد: در مجموع ۷۳ درصد واحدهای صنعتی استان فعال است و از یکهزار و ۳۷۸ واحد به بهرهبرداری رسیده در شهرکها و نواحی صنعتی این استان یکهزار و سه واحد فعال است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر واحدهای فعال آذربایجانغربی در زمینه صنایع غذایی و کانیهای غیرفلزی فعالیت میکنند، اظهار داشت: این واحدها در زمینی به مساحت ۴۷۲ هکتار به بهرهبرداری رسیده و برای راهاندازی آنها ۱۹ هزار و ۲۴ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
وی گفت: ۲۳ هزار و ۵۲۸ نفر در واحدهای فعال موجود در این شهرکها و نواحی مشغول بهکار هستند.
ایجاد مرکز شبانه روزی رفع موانع تولید در آذربایجان غربی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی از ایجاد مرکز شبانه روزی رفع موانع تولید در استان از آبان سال گذشته خبر داد.
غلامرضا بابایی اظهار کرد: در راستای اجرای ماده ۶۱ الحاقی قانون رفع موانع تولید، ایجاد مرکز شبانه روزی رفع موانع تولید درآذربایجان غربی، آبان سال گذشته مرکز شبانه روزی فوریت های رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی و طرحهای سرمایهگذاری در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل، آغاز به کار کرد.