بعد از ۲۵ سال رکود؛
۱۳۰۰ هکتاراز مجتمع فسندوز میاندوآب به سرمایه گذاران واگذار شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۱۳۰۰هکتار از مجتمع فسندوز میاندوآب بعد از گذشت ۲۵ سال رکود، به سرمایه گذاران واگذار شد.
به گزارش ایلنا،اکبر کرامتی در جریان بازدید از مجتمع دو هزار هکتاری پرورش آرتمیا در دشت فسندوز میاندوآب اظهار کرد: ۱۳۰۰ هکتار از مجتمع دو هزار هکتاری پرورش آرتمیا در دشت فسندوز میاندوآب آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری در این بخش است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسترهای لازم برای سرمایه گذاری مطمئن در زمینه پرورش، تکثیر و تولید آرتمیا به روش مصنوعی در مجتمع دو هزار هکتاری دشت فسندوز میاندوآب فراهم شده است و از سرمایه گذاران در این زمینه حمایت و استقبال میکنیم.
کرامتی بر اهمیت تولید آرتمیا و ضرورت تأمین نیاز کشور به این محصول ارزشمند تاکید کرد و گفت: ۱۳۰۰ هکتار از این مجتمع آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری در این بخش است و تأمین آب شور مورد نیاز برای پرورش آرتمیا به دلیل نزدیکی این دشت به دریاچه ارومیه دومین منبع آب شور و آرتمیا در دنیا فراهم شده است.
وی با بیان اینکه در هر هکتار از این مجتمع میتوان ۱۰۰ کیلو سیست آرتمیا تولید کرد، افزود: آرتمیا در حال حاضر بهترین منبع تغذیه صنعت پرورش میگو و ماهیان خاویاری به همراه ماهیان زینتی در کشور به شمار میرود و در بخش صنعت پرورش میگو تنها منبع تغذیه بوده و تاکنون جایگزینی برای آرتمیا پیدا نشده است.
کرامتی ارزش هر کیلو سیست آرتمیا را ۵۰ تا ۱۰۰ دلار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر نیاز کشور به آرتمیا ۷۰ تن در افق توسعه برآورد شده و نیاز سالانه امروز ایران به آرتمیا ۲۵ تن است که بیش از ۹۵ درصد آن از خارج تأمین میشود و در صورت بهره برداری اصولی از دشت فسندوز نه تنها نیاز کشور تأمین میشود بلکه میتوان صادرات و ارز آوری خوبی عاید کشور کرد.
وی اضافه کرد: پیش بینی میشود در سال جاری به میزان ۲۰۰ هکتار از اراضی مجتمع فسندوز به پرورش آرتمیا اختصاص یابد و حدود ۲۰ تن سیست و۲۰۰ تن بیومس از این طریق تولید و به بازارهای داخلی و خارج از کشور صادر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جریان این بازدید از مراحل مختلف پرورش، صید، عمل آوری و بسته بندی سیست و بیومس آرتمیا بازدید و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات پرورش دهندگان قرار گرفت.
مجتمع پرورش ماهیان گرمایی فسندوز میاندوآب از سال ۷۴ در زمینی به مساحت دو هزار هکتار راه اندازی شده بود که با گذشت ۲۵ سال رکود، این دشت در حال حاضر به پرورش آرتمیا تغییر کاربری داده است.