انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجان شرقی اعلام کرد:
ضرورت راهاندازی موزه مطبوعات درتبریز/آستانه تحمل مدیران بالا رود
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان آذربایجان شرقی اعلام کرد: راهاندازی موزه مطبوعات در تبریز ضروری است.
به گزارش ایلنا؛ انجمن صنفی روزنامهنگاران استان آذربایجانشرقی به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: بار دیگر روزی از جنس کلام، تصویر، دانایی و روشنگری فرا رسید تا به حرمت خون شهدای راه آگاهی از ابتدای تاریخ تا همیشه، دور هم جمع شویم و ساعتی در سایه سار همدلی، همراه هم باشیم.
ایستاده ایم… سالهاست که ایستادهایم و با کم و زیاد، با پستی و بلندی، با اوج و فرود ساختهایم و متعهد به رسالتمان بودهایم و اگر خللی هم در این مسیر بوده، ناخواسته و گاه از روی ناچاری و فشار این عرصه بوده که خداوند منان، خود این تقصیر ببخشاید بر ما.
و اما امروز و در آستانه روزی که به حرمت خون و قلم، روز خبرنگار نام گرفته و در حضور حافظان آگاهی و اطلاعرسانی، گرد هم آمدهایم تا با طرح مسائل مشکلات و دغدغه هایمان، سالی آرامتر و پویاتر را آغاز کنیم.
این بیانیه میافزاید: انجمن صنفی روزنامهنگاران استان که در حال حاضر به عنوان پرسابقهترین انجمن صنفی مطبوعاتی کشور با همراهی همدلانه اعضای خود به فعالیت ادامه میدهد، جمعی تلاشگر، متخصص و رو به تعالی است که با تحمل تمام سختیها از راه راستی کنار نرفته و مفتخر به حضور بهترین قلمها و نگاههای شهر است.
روز خبرنگار با تمام خاطرات تلخ و شیرینی که برایمان به همراه دارد، شایسته ذکر نکاتی است که هر چند گرد ملالآور تکرار بر روی آنها نشسته، اما لازم است با همدلی و همراهی، برای رفع آنها تلاش کنیم.
در این بیانیه تصریح شده است: در کنار تمام کم و کاستیها و مشکلات موجود در فضای اطلاعرسانی استان، مطالبه دیرین فعالان رسانهای همچنان به سر منزل مقصود نرسیده است.
آغاز به کار موزه مطبوعات آذربایجان در محل خانه تاریخی حریری، پس از فراز و فرودهای بسیار و حتی آغاز به کار رسمی در قالب تجهیز موزه، همچنان در هالهای ابهام است و سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان با وجود تفاهمنامه رسمی و طی مسیر بسیار، در پیشبرد این هدف همراهی لازم را ندارد.
با توجه همراهی مشفقانه مجموعه داران دلسوز و اهدای آثار ارزشمندی از نسخههای تاریخی مطبوعات به موزه همچنین آثار مرتبط با انتشار جراید در دوران تولد نشریات مشروطه در شهر تبریز، همچنین با عنایت به همکاری بیدریغ مدیریت ارشد استان در دورههای متمادی، تائید روند صورت گرفته و تاکید بر لزوم راهاندازی موزه مطبوعات در شهر اولینهای ایران زمین، همچنان در بسته خانه حریری در انتظار مردم و مسافرانی است که با راهنمایی تابلوهای موجود در مسیر پیادهراه تربیت، خود را به خانه حریری میرسانند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجانشرقی در ادامه این بیانیه خاطرنشان کرده است: حفظ شان و جایگاه فعالیتهای رسانهای که به تصریح تلاشگران توسعه کشور، چشم بینای جامعه و سرمنشأ توسعه پایدار میهن است، اقدامی است که ابتدا توسط همکاران، سپس از سوی متولیان و مدیران و فعالان استان در هر بخش و جایگاهی انتظار میرود.
استقلال و استواری رسانهها، هرچند همواره برای بعضی، تلخیهایی به همراه داشته اما در نهایت این روشنگری و آگاهیافزایی به نفع جامعه و مردم بوده و شایسته است، از جایگاه آن دفاع شود.
در ادامه این بیانیه آمده است: توسعه فضای اطلاعرسانی و گستردگی بیش از پیش فضای مجازی، از سویی موجبات تسریع اطلاعرسانی در سطح عموم را فراهم نموده و از سویی، آسیبهای نوپدیدی را به بدنه نحیف روزنامهنگاری حرفه وارد آورده است. به حاشیه رانده شدن روزنامهنگاری مکتوب و سایتهای رسمی و در هم تنیدگی سره از ناسره در قالب فعالیتهای مجازی که با ترفندهای خاصی، بسیار پر مخاطب نیز هستند، نیازمند حمایت بیدریغ از فعالان رسمی حوزه اطلاعرسانی را یادآور میسازد.
در این بیانیه تصریح شده است: اکنون و در ابتدای گام دوم انقلاب، توجه هر چه بیشتر به اطلاعرسانی شفاف، دقیق و بههنگام بی تردید زمینهساز جلب همراهی و مشارکت اقشار مختلف مردم در ساختن آینده کشور است و گاهی این صراحت کلام به مثابه تیغ جراحی ناچار از ایجاد درد و گفتن کلام حق است. افزایش تحمل مدیران و دستاندرکاران استان در مقابل حرف حق و شنیدن کلام منتقدانه و مشفقانه اهالی رسانه که رابط میان مردم و ایشان هستند، بی تردید راهگشای بسیاری از مشکلاتی است که گریبان تحول و نیل به سوی تعالی را در بخشهای مختلف گرفته است.
در چنین فضایی، شکایت از رسانهها، معنایی جز بی توجهی به موکدات صورت گرفته نسبت به حفظ فضای سالم انتقادی و بالابردن آستانه تحمل ندارد. اتفاقی که هیات منصفه مطبوعات استان هر روز به شکلی و از سوی نهادی شاهد آن هستند.
در همین راستا احیای شورای حل اختلاف مطبوعات استان گام بسیار مهمی در ساماندهی وضعیت موجود و ایجاد جو وفاق و همدلی میان مسوولان استان و رسانههاست.
در بخش دیگری از بیانیه انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجانشرقی آمده است: با نهایی شدن و تائید سخت و زیانآور بودن فعالیتهای رسانهای، بارقه امیدی در دل همکاران تابیدن گرفته که به لطف سالها حضور در خط مقدم جبهه آگاهی، حرمت لازم را در دوران بازنشستگی خواهند دید. هر چند حضور فعال پیشکسوتان گرانقدر رسانه در این جمع پویا و پرتلاش، نشان دهنده این است که دوری از کلمات برای ایشان معنایی ندارد.
با این وجود هنوز افراد نه چندان کم تعدادی از فعالان رسانهای، در قالب هیچ حمایتی قرار نمیگیرند. این جمعیت ِ در سایه که در واقع بار بخش بزرگی از فعالیتهای رسانهای را نیز بر دوش میکشند نیز حق بهرهمندی از این خدمات و امکانات را دارند و از سوی مدیریت ارشد استان و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی مستقیم امر، انتقال این موارد به مرکز به عنوان درخواست به حق فعالان رسانهای استان را خواستاریم.