آفت کرم خراط باعثنابودی درختان غیرمثمر نیز می شود
بستر رشدونمو کرم خراط تنها مختص درختان گردو و سیب نبوده و حتی باعثنابودی درختان غیرمثمر نیز می شود
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: بستر رشدونمو کرم خراط تنها مختص درختان گردو و سیب نبوده و حتی باعثنابودی درختان غیر مثمر نیز می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود کیا در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان آذرشهر ضمن اشاره به اهمیت موضوع مبارزه با کرم خراط گفت: در خصوص کرم خراط موضوع وجود یا نابودی یک درخت مورد بحثاست.
وی با بیان روشهای مختلف برای مبارزه و پیشگیری از افزایش جمعیت کرم خراط افزود: تغذیه درخت و آبیاری مناسب درختان گردو در مقاومت این درختان با آفت کرم خراط حایز اهمیت بوده و خسارت را به حداقل تقلیل می دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان افزود: در این راه به دلیل اینکه این آفت، خصوصی محسوب می شود ضروری است که باغداران نیز همکاری و هماهنگی لازم با جهاد کشاورزی معمول دارند.
محمود کیا افزود: بستر رشدونمو کرم خراط تنها مختص درختان گردو و سیب نبوده و حتی باعثنابودی درختان غیرمثمر نیز می شود.
وی ضمن بیان نحوه تخم ریزی و تکثیر کرم خراط و بسترهای مناسب برای رشد و نمو این آفت گفت: در طبیعت ریشه کن کردن و نابودی کامل کرم خراط وجود ندارد و تنها با پیشگیری از ایجاد بستر مناسب و فرایند تبدیل لارو به شفیره و نهایتاً پروانه، می توان جمعیت آن را کنترل و از بروز خسارت قابل توجه جلو گیری کرد.
مهندس کیا با بیان اینکه کرم خراط نه تنها اختصاص به ایران ندارد به وجود این کرم در کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود: در بین شهرستان های استان آذر بایجان شرقی شهرستان های شبستر، آذرشهر، اسکو و تبریز از آلودگی بالایی برخوردار بوده و بیشترین خسارت به باغات شهرستان های فوق وارد شده است.