خبرگزاری کار ایران

عضو هیئت علمی همایش بین‌المللی فرهنگ مردم در شعر استاد شهریار:

احساسات زلال، سیال و اندیشمندانه شهریار در اشعارش عیان است

احساسات زلال، سیال و اندیشمندانه شهریار در اشعارش عیان است
کد خبر : ۲۰۳۰۸۰

شعر «علی‌ای همای رحمت» حدود ۷۰ سال است که در مساجد، کارگاه‌های ادبی، کلاس‌های درس و دانشگاه خوانده می‌شود و هر بار تازه‌تر و شیرین‌تر از پیش می‌نمایاند و این زندگی و ماندگاری شعر شهریار است که در اشعار فولکلور و فارسی او نمود یافته است.

عضو هیئت علمی همایش بین‌المللی فرهنگ مردم در شعر استاد شهریار گفت: احساسات زلال، سیال و اندیشمندانه استاد شهریار در اشعار عرفانی، طنز، اجتماعی، عاشقانه و مذهبی‌اش عیان است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی قلیزاده با تأکید بر اینکه اشعار شهریار زنده و حیات آفرین است، گفت: اشعار «سید محمد حسین بهجت تبریزی» زنده و متکثر است و روز به روز در دنیا گسترده‌تر، و فراگیر‌تر می‌شود.

وی افزود: شعر «علی‌ای همای رحمت» حدود ۷۰ سال است که در مساجد، کارگاه‌های ادبی، کلاس‌های درس و دانشگاه خوانده می‌شود و هر بار تازه‌تر و شیرین‌تر از پیش می‌نمایاند و این زندگی و ماندگاری شعر شهریار است که در اشعار فولکلور و فارسی او نمود یافته است.

قلیزاده یادآور شد: هر کس در هر سنی و هر موقعیتی به نوعی و بر حسب دریافت خود، از محتوای اشعار استاد شهریار بهره‌مند ‌شده و با آن زندگی می‌کند و این امر نشان دهنده جامعیت اشعار این شاعر شهیر است.

وی ضمن تاکید بر اینکه شعر شهریار وسیع و عمیق است و روز به روز بیشتر موج می‌گیرد، خاطرنشان کرد: وی شاعری فرامنطقه‌ای و فرامرزی است، تاثیر شعر شهریار در منطقه و کشور و دنیا چشمگیر است و تنها برای منظومه «حیدربابایه سلام» حدود ۴۰۰ مورد استقبال و نظیره نوشته شده است.

قلیزاده با یادآوری اینکه هیچ یک از شعرای معاصر تا این حد در زمان خود تاثیرگذار نبوده‌اند، گفت: شهریار در سه دوره قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی زندگی کرده و در هر دوره به مسائل روز جامعه و مردم خود پرداخته است.

وی گفت: با نگاهی دقیق‌تر به اشعار شهریار به نظر می‌رسد او چه در دوره ابتدایی شاعری در دوره پهلوی اول و چه در دهه آخر عمرش در جمهوری اسلامی، ۶۰ سال منتظر صدای توحید و وقوع انقلاب اسلامی بود و همواره به کج اندیشی‌ها اعتراض کرده و در مسائل مهم جامعه در میان مردم حاضر می‌شد، به نحوی که در دوران دفاع مقدس و هنگام اعزام رزمندگان به جبهه با لباسی بسیجی حاضر شده و مبارزان جبهه‌های حق علیه باطل را با اشعارش بدرقه می‌کرد.

قلیزاده با اشاره به همایش بین‌المللی فرهنگ مردم در شعر استاد شهریار، گفت: این همایش به صورت مستقیم و غیرمستقیم به شاعران جوان تبیین می‌کند که برای تاثیرگذاری و ماندگاری باید شاعر زمان خود باشند. چرا که اگر شاعر با زمانه خود ارتباط داشته باشد، چون شهریار که حقیقتا شاعر زمان خود و متعهد به مردم، میهن و اعتقادات دینی‌اش بود، بی‌گمان گذر زمان نیز یاد و خاطر و آثارش را حفظ می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: همایش بزرگداشت استاد شهریار، با هدف آشنایی با افکار و اندیشه، شعر و هنر وی برگزار شده و بزرگداشت شهریار درواقع بزرگداشت ادبیات و هنر متعهد است.

قلیزاده، گفت: هر سال بیش از پیش تلاش می‌شود تا ناشناخته‌هایی از ادبیات و شعر شهریار معرفی و شناخته شود، همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند «شهریار در آینده بیش از عصر خود به دنیا معرفی خواهد شد»، امسال نیز این مراسم با محوریت فرهنگ مردم و فولکلور برگزار می‌شود.

مصطفی قلیزاده، در سال ۱۳۴۰ متولد شده و تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم در تبریز ادامه داده و در تبریز و حوزه علمیه قم به تحصیلات حوزوی پرداخته است.

آثار قلمی وی به دو زبان فارسی و آذربایجانی و در موضوعات ادبی، دینی، تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و‌گاه در عالم مطبوعات سیاسی نزدیک به بیست عنوان کتاب در داخل و خارج از کشور به چاپ رسیده است.

قلیزاده در حال حاضر پنج جلد کتاب زیر چاپ و سه عنوان نیز در دست تحقیق و تألیف دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز